fbpx

Predstavljen Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4

Dolazak modela Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4 označava poslednje vozilo koje će biti uvršteno u gamu Tonale

Dolazak modela Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4 označava poslednje vozilo koje će biti uvršteno u gamu Tonale – model sa kojim je brend zakoračio u svet elektrifikacije, ostajući veran svom italijanskom, sportskom genetskom kodu kreiranom 1910. Nova verzija predstavlja vrhunac game i otvara novo poglavlje u metamorfozi brenda Alfa Romeo, jer kombinuje maksimalnu ekonomičnost i sportski duh: više od 80 km autonomije u urbanom ciklusu, 600 km u ukupnom ciklusu, sa emisijama smanjenim na 26g/km.
Zahvaljujući novom motoru modela Plug-In Hybrid Q4, Alfa Romeo Tonale pruža maksimalnu ekonomičnost i održivost, jer su sistemi za elektrifikaciju dizajnirani poštujući filozofiju brenda.  Plug-In Hybrid Q4 sistem od 280 KS je najbolji u pogledu performansi i trajanja baterije. Napredni hibridni sistem kombinuje 1,3-litarski, 4-cilindrični MultiAir motor sa turbo punjenjem sa 180 KS, koji obezbeđuje trakciju za prednju osovinu, dok električni motor može da obezbedi 90kW maksimalne snage i 250 Nm obrtnog momenta za zadnju osovinu. 306-voltna litijumsko-jonska baterija od 15,5 kWh omogućava električnu autonomiju od 80km u urbanom ciklusu i više od 600km ukupne autonomije, što čini model Tonale Plug-In Hybrid Q4 jednim od najekonomičnijih plug-in hibridnih terenaca. Pored toga, sa ciljem postizanja maksimalne ekonomičnost, potrebno je manje od 2,5 sata da se baterija potpuno napuni, kada se koristi punjač od 7,4 kW koji je deo vozila.
Opremljen je Q4 pogonom na sva četiri točka. Pogon na prednjim točkovima obezbeđuje motor sa unutrašnjim sagorevanjem a pogon na zadnjim točkovima obezbeđuje elektromotor.
Konačno, Tonale Plug-In Hybrid Q4 kombinuje efikasnost i održivost sa superiornim sportskim duhom. Ukupno 280 KS svrstava ga u vrh segmenta, a od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 6,2 sekunde, sa maksimalnom brzinom od 135 km/h u potpuno električnom modu i 206 km/h u hibridnom modu. Moćan osećaj ubrzanja unapređuje sistem e-AWD: momentalno aktiviranje 100% dostupnog obrtnog momenta elektromotora čini da zadnja osovina reaguje čim se nagazi na papučicu za gas.
U modelu Tonale Plug-In Hybrid Q4, sistem za odabir Alfa DNK (DNA) postao je simbol ekonomičnog sportskog duha koji obuhvata sve tradicionalne sportske elemente brenda u okviru ekstremno održivog automobila. DNK funkcije su redizajnirane tako da odgovaraju specifikacijama vozila, unapređujući ekonomičnost i performanse. Zapravo, moguće je upravljati Q4 prianjanjem i elektronskim kontrolama, koordinisati delovanje motora i prenosa, i promeniti osetljivost komandi, sve na jedinstvenom selektoru. Ovaj prefinjeni sistem za kalibraciju omogućava vozaču da ostane fokusiran na put, bez da mu različite komande odvraćaju pažnju.
Tonale Plug-In Hybrid Q4 nudi bezbednu, komfornu i prijatnu vožnju, sa agilnošću, lakoćom i dinamikom vožnje koji su najbolji u klasi. Njegova ekskluzivna tehnička rešenja naglašavaju sportski duh vozila i garantuju da će korisnik u potpunosti uroniti u jedinstveno iskustvo, u potpunosti u skladu sa Alfa Romeo tradicijom. Konkretno, model Tonale Plug-In Hybrid Q4 nudi bezbednost pogona na sva četiri točka, dok zadnju osovinu pokreće elektromotor od 90kW a prednju osovinu pokreće gas motor od 180 KS, što garantuje maksimalnu stabilnost van puteva i na putevima sa slabim prianjanjem. Nadalje, napredni 4×4 hibridni sistem, koji ne spaja dva pogonska sistema fizički, već njima koordiniše na potpuno „virtuelan“ način pomoću elektornike, čini model Tonale Plug-In Hybrid Q4 još lakšim, sa nenadmašnim upravljanjem.
Kada je u pitanju bezbednost, Tonale Plug-In Hybrid Q4 nudi vrhunska rešenja za bezbedna putovanja – bilo samostalno ili sa porodicom i prijateljima – bez odustajanja od zadovoljstva vožnje. Zapravo, obuhvata ADAS sisteme automatske vožnje nivoa 2, kameru visoke rezolucije koja pruža pregled vozila sa uglom od 360, sisteme „Blind-Spot Detector“ i „Rear Cross-Path Detector“, kao i suepriorni strukturni i industrijski kvalitet, koji je osvojio 5 zvezdica kod NCAP-a. Konačno, mogućnost vožnje sa nultim emisijama u zonama sa ograničenjima i ukupna autonomija od 600km čine Tonale Plug-In Hybrid Q4 idealnim terencem za gradsku upotrebu, duga putovanja i vozne parkove kompanija.
Potpuno novi ugrađeni sistem za informacije i zabavu deo je standardnog paketa i nudi sadržaje, funkcije i usluge koje se konstantno ažuriraju pomoću prilagodljivog Android operativnog sistema i 4G povezanosti putem „Over The Air“ (OTA) bežičnog ažuriranja. Zahvaljujući ekranu visoke rezolucije čije su ukupne dimenzije 22,5 inča – potpuno digitalni ekran od 12,3 inča i glavni 10,25-inčni ekran osetljiv na dodir – kao i najboljem mašinskom interfejsu u klasi, Tonale Plug-In Hybrid Q4 omogućava laku, intuitivnu i dubinsku povezanost.
Za iskustvo nalik pametnom telefonu, sofisticirani multitasking interfejs omogućava vozačima da sve neophodne informacije imaju u vidnom polju, bez da moraju da skinu oči s puta. Instrumenti modela Tonale Plug-In Hybrid Q4 obuhvataju i ad-hoc nadogradnje, kao što su electro-biscione u donjem delu desnog merila, koji menja boje na osnovu statusa električnog motora (ugašen, aktivan, i aktivno punjenje) i pruža informacije u vezi sa snagom i punjenjem.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Suzuki Swift Sport spreman za Frankuft

Iako je službena premijera najavljena za salon u Frankfurtu u septembru, Suzuki je već ...

Verstappenu senacionalana pobeda u Maleziji

Kao što smo navikli od mlađanog Verstappena koji je upravo napunio tek 20 godina, ...

Toyota Aygo X – prva vožnja

Toyota Aygo X potvrđuje da još uvek ima života za gradske mališane, ali u ...

Novi Land Rover Defender u tri verzije

Procurele su vesti iz Land Rovera da će novi Defender proizvoditi u tri verzije ...

Dacia Logan MCV postaje električna Lada

Stara Dacia Logan MCV pretvara se u e-Largus, prvu potpuno električnu Ladu a razvoj ...

Daimler i Renault-Nissan se definitivno razilaze?

Pre desetak godina su se udružili, a sada se po svemu sudeći razilaze – ...