fbpx

Volkswagen ID.3 je pred osvežavanjem

Volkswagen D.3 je pred osvežavanjem za 2023. godinu a kompanija je objavila zvanične skice unapređenog električnog hatchbacka

Volkswagen ID.3 je pred osvežavanjem za 2023. godinu, a zanimljivo je da je VW objavio tizer skice svog prvog serijskog električnog hatchbacka. To bi mogla biti najava da će u D.3 za sledeću godinu biti možda čak i više novina u odnosu na uobičajene tokom uobičajenog osvežavanja.
U skladu sa takvim predviđanjima je i najava iz Wolfsburga da će „facelift“ ID.3 zapravo biti druga generacija ovog modela. Do potvrde ove tvrdnje moraćemo još malo da sačekamo, ali prema tizerima evidentno je da su odbojnici vidljivo modifikovani i da ID.3 dobija sportskiji i dinamičniji imidž. Izmenjeni svetlosni potpis prednjih i zadnjih LED svetlosnih grupa praktično možemo očekivati u skladu sa uobičajenom praksom u autoindistriji.
Međutim, po svemu sudeći ponajveće novine i izmene dogodiće se u kabini, za koju Volkswagen obećava da će biti unapređena po pitanju kvaliteta. Od upadljivijih novina, dosadašnji višenamenski ekran će sa dijagonale od 10“ biti povećan na 12“, dok je centralna konzola redizajnirana kako bi na sebe prihvatila dva držača za čase. U zadnjem delu novima će da bude pomični odnosno uklonivi pod koji će dodatno unaprediti funkcionalnost ovog hatchbacka koji se od starta mogao pohvaliti odličnom ponudom prostora.
Uz osvežavanje Volkswagen ID.3 bi trebao da se oslobodi i softverskih bagova koji su se povremeno pojavljivali. Bežično unapređivanje softvera trebalo bi da bude efikasnije, a VW najavljuje unapređene performanse infotejmenta, unapređene asistencije za vožnju, a pogotovo Travel Assist sa Swarm Data i the Park Assist Plus sa funkcijom memorije. Za pobrojana unapređenja, ali i ona koja će tek biti otkrivena uz zvaničnu prezentaciju Volkswagen tvrdi da su posledica pažljivog slušanja korisnika i reagovanja na njihove primedbe i sugestije.
Volkswagen ID.3, kako fabrika tvrdi druge generacije, dobiće još jedan proizvodni pogon. Pored Zwickau i Dresden fabrika, VW ID.3 će od 2023. silaziti i sa linija u pogonu u Wolfsburgu. Volkswagen treći proizvodni pogon uvodi kako bi zadovoljio potražnju koja je prevazišla proizvodne kapacitete. Šta više, iako se u Nemačkoj već može poručiti VW ID.3 za 2023. godinu, isporuke neće početi pre četvrtog kvaratala 2023. obzirom da se pre toga moraju proizvesti i isporučiti podugačke liste već poručenih ID.3 prve generacije. U prvom zvaničnom saopštenju o unapređenom ID.3 nema reči o snažnijoj GTX sportskoj verziji, iako je VW potvrdio da uskoro stiže.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ne verujte autoindustriji kad kuka

Ne verujte autoindustriji kad kuka, obrće bilijarde i zarađuje milijarde i kada priča kako ...

Uber autonomno vozilo odvezlo u fatalan sudar

Autonomno vozilo u operaciji Uber Tehnologija je udarilo i usmrtilo pešaka u državi Arizoni ...

Hamiltonu pobeda na prvoj trci sezone Formule 1 2021

Lewis Hamilton je došao do pobede na prvoj trci sezone Formule 1, ali je ...

Nemci vraćaju po 4.000 evra subvencije za Tesla Model S

Vaši automobili su suviše luksuzni da bi imali subvencije, vratite 4.000 evra Nemački Kupci ...

Rivian R1T se razmeće potencijalom

Rivian R1T električni pick-up sve je bliži serijskoj proizvodnji, a do tada se proizvođač ...

Cadillac predstavio novi CT5 luksuzni sedan

Cadillac se poslednjih par godina fokusirao na SUV segmente, a tek predstavljeni CT5 sedan ...