fbpx

Mazda MX-5 osvežena za 2023. godinu

Mazda MX-5 za 2023. godinu dolazi sa novim bojama spoljašnosti, mekanog krova i unutrašnjosti, kao i novim paketima opreme

Mazda MX-5 za 2023. godinu dolazi sa novim bojama spoljašnosti, mekanog krova i unutrašnjosti, kao i novim paketima opreme koji nude sveobuhvatne specifikacije opreme čak i na početnim nivoima.
Nova boja spoljašnosti, Zircon Sand, menja Polymetal sivu, a mekani krov MX-5 roadstera, koji se trenutno otvara i zatvara jednim pokretom ruke, sada je dostupan u smeđoj boji, koja zamenjuje crvenu.
Nova struktura sa tri paketa opreme nudi kupcima izbor između osnovnog paketa Prime-Line, srednjeg paketa Exclusive-Line i najopremljenijeg paketa Homura. Modeli opremljeni paketima Exclusive-Line i Homura mogu biti dodatno opremljeni opcionim paketom ‘Podrška vozaču’, koji obogaćuje ionako sveobuhvatnu ponudu i-Activsense tehnologija za pomoć vozaču.
Oprema Homura je obogaćena brojnim sportskim funkcijama uključujući Recaro sedišta i crne okvire retrovizora. Verzije Homura koja ima motor Skyactiv-G 2.0 sa 184 KS dodatno su opremljene Brembo kočionim sistemom, Bilstein amortizerima, dodatnim ukrućenjem prednjeg kraja i kovanim BBS aluminijumskim naplatcima. U ponudi je i Homura pogonjena Skyactiv-G 1.5 motorom sa 132 KS sa RAYS aluminijumskim naplatcima.
Dva nova posebna izdanja Kazari i Kizuna prepoznatljivi su po jedinstvenim kombinacijama boja: Kazari ima kožne presvlake u boji Terracotta Nappa, smeđi meki krov i crni tvrdi krov, dok Kizuna kombinuje bele Nappa kožne presvlake sa plavim mekanim krovom i crnim tvrdim krovom. Oba modela su standardno opremljena paketom ‘Podrška vozaču’.
Motor Skyactiv-G 1.5 sa 132 KS sada je dostupan u celoj paleti modela MX-5 dok je automatski menjač dostupan isključivo na modelima Skyactiv-G 2.0 RF Special Edition.
Privlačnost nagrađivane Mazde MX-5 nastavlja da raste i danas nakon više od tri decenije i 1,1 milion prodatih automobila. Sa dobrim razlogom: legendarni roadster koji je osvojio nagradu Svetski automobil za dizajn godine razvijao se tokom godina u energičnom stilu, ali je uvek ostao veran Jinba Ittai etosu koji vozača i automobil stavlja u savršen sklad.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Alfa Romeo Giulietta povučena iz prodaje

Alfa Romeo Giulietta je nakon čak 11 godina i zvanično povučena iz prodaje, a ...

Renault predstavio Captur E-Tech Hybrid

Renault nastavlja elektrifikaciju svojih modela – predstavljen je Captur E-Tech Hybrid sa potrošnjom od ...

AMG otkrio odavno najavljeni novi PHEV pogon

AMG, divizija Mercedes-Benza za visoke performanse otkrila je dugo najavljivane PHEV pogone koji idu ...

Zeleni rekord u Zelenom paklu

Zeleni pakao kako, ne baš iz milošte, nazivaju Nürburgring Nordschleife dobio je novi rekord, ...

Audi predstavio Q4 svoj četvrti EV model

Audi je predstavio i svoj četvrti EV model Q4 i to u dve karoserijske ...

Peugeot 208 i E-208 su osveženi i spremni za salone

Peugeot 208 i E-208 su osveženi i spremni za salone sa osveženim likom i ...