fbpx

Formula 1 – Da li će Lawrence Stroll trpeti?

Formula 1 – Da li će Lawrence Stroll, vlasnik tima Aston Martin F1 trpeti da mu sin bude u senci Fernanda Alonsa?

Foto: Aston Martin Formula 1 Team Media

Formula 1 – Da li će tata Stroll, vlasnik tima Aston Martin F1 trpeti da mu sin bude u senci Fernanda Alonsa? Evidentno je da tim Aston Martin u sezoni 2023., i barem za sada ima brz i konkurentan bolid. Ne samo da je u prve dve trke veteran Fernando Alonso, novopridošlica u tim osvojio dva treća mesa, nego je i Lance Stroll pokazao da je možda i bolji vozač nego što mu se to priznaje, kada u rukama ima pristojan automobil.

Foto: Aston Martin Formula 1 Team Media

Sa ozbiljno povređenim šakama Stroll junior je prvu trku sezone Formule 1 2023. završio na šestom mestu, a na drugoj, iako je zbog kvara bolida odustao nakon samo 16 krugova, izveo je spektakularno preticanje Carlosa Sainza po spoljnjoj putanji krivine. Ipak, slika nakon trke ponovo je pokazala nasmejanog Alonsa i Lancea Strolla bez osmeha. Postavlja se pitanje koliko se ovakva slika dopada vlasniku Formula 1 tima Aston Martin?

Foto: Aston Martin Formula 1 Team Media

U Formuli 1 iskusni tim menadžer Peter Windsor analizirao je novonastalu situaciju i veruje da Lawrence Strol ima pomešana osećanja obzirom da u tim upumpava stotine miliona dolara. Iako šef tima Aston Martin Mike Krack kaže da je Alonso svojim dolaskom inspirisao ceo Stroll Sr. možda već ima malo drugačiju sliku.

Foto: Aston Martin Formula 1 Team Media

Na svom YT kanalu Windsor pokušava analizira emocije koje ima Stroll Sr. kaže: „Ovaj Alonso postaje skoro veći od celog tima, a šta se dešava sa mojim sinom? Zašto je odustao, šta se to dešava? Verovatno preterujem, ali samo sugerišem da do takve situacije može doći“. Situacija da je isti čovek vlasnik tima i otac jednog od vozača uslovljava potpuno drugačiju dinamiku i međusobne odnose u timu.
Windsor ide dalje i kaže: „Aston Martin F1 nije Red Bull F1 tim, gde je postojao jedan Dietrich Mateschitz koji je voleo mnogo različitih vozača i voleo da ih stavlja jednog pored drugog, ali i davao priliku brojnim mladim vozačima. U Aston Martinu je situacija da je otac praktično kupio svom sinu tim, a sada gleda fenomen Alonsa, žali svog sina na tom mestu“.

Foto: Aston Martin Formula 1 Team Media

Sa svoje strane Lawrence Stroll je nakon trke u Bahreinu izjavio da njegovo poznanstvo i odnos sa Alonsom datiraju još od 2011. i vremena kada je Alonso vozio za Ferrari, a Lance je bio deo Ferrari vozačke akademije.
„Kada je Alonso vozio za Ferrari, Lance je imao 12 godina, a to je bilo pre 12 godina, prama tome dugo se znamo. Evidentno, Fernando je jedan od najboljih vozača ikada. Dugo se znamo i Alonso deli moje verovanje u Aston Martin F1 projekat. Otišao sam kod njega i rekao mu – ovo je moj projekat za budućnost a on je rekao da želi da bude deo mog projekta. Zbog toga je Fernando Alonso sa nama“, kaže Lawrence Stroll.

“And because [of] the fact he knows me so long he says, ‘you’re going to be the future, I want to be a part of it’, and that’s why he chose to join us.”

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Nissan planira da smanji proizvodnju i do 20%?

Prema poslednjim izveštajima, Nissan se sprema da smanji proizvodnju i prestane da nudi velike ...

Formula 1 – odluka Volkswagena sledeće nedelje?

Formula 1 će, navodno, sledeće nedelje dobiti definitivnu informaciju o ulasku Porschea i Audija ...

Stellantis završava testove e-goriva

Stellantis završava testiranje e-goriva na 28 porodica motora kako bi pomogao ubrzanje razvoja potencijala ...

Aston Martin penzionisao Rapide E

Aston Martin je penzionisao električni Rapide pre nego što je uopšte i počeo da ...

Scuderia Cameron Glickenhaus se obrušila na Aston Martin

Scuderia Cameron Glickenhaus se bez biranja reči obrušila na Aston Martn nakon objave da ...

Mercedes-Benz dobio odobrenje za Level 3 autonomnu vožnju

Mercedes-Benz je dobio odobrenje od regulatornih tela Nemačke za Drive Pilot sistem autonomne vožnje ...