fbpx

Automobil godine u Srbiji je Toyota Yaris Cross

Asocijacija automobilskih novinara (AAN) u tradicionalnom izboru za Automobil godine u Srbiji proglasila je najbolje

Asocijacija automobilskih novinara (AAN), u tradicionalnom izboru za Automobil godine u Srbiji, posle višemesečnih testiranja i ocenjivanja automobila koji su prisutni na tržištu Srbije od početka 2021. godine, saopštila je rezultate za 2022. godinu.
AUTOMOBIL GODINE u Srbiji 2022. je “Toyota Yaris Cross”.
Toyota Yaris Cross je potpuno novi automobil. Crossover koji je kreiran u Evropi, po ukusu evropskog kupca, snažan je odgovor “Toyote” u najbrže rastućem tržišnom automobilskom segmentu -B SUV, za koji vlada ogromno interesovanje. Savremen dizajn, dve pogonske varijante – benzinski motor od 1,5 litara radne zapremine sa tri cilindra i 125 KS i hibridni pogon koji u sinergiji isporučuje 116 KS, su naišli na izuzetan odgovor kupaca, ne samo na srpskom tržištu.
“Toyota Yaris Cross” je i jedini crossover B segmenta koji ima i opciju pogona na sva četiri točka. Izuzetno dobro kreirana unutrašnjost sa zavidnim prtljažnim prostorom (prosečna zapremina prtljažnog prostora u C segmentu je 367l a “cross” ima zapreminu od 397l) , veliki broj savremenih sistema asistencije vozaču, i u takozvanoj, baznoj varijanti, odlično izbalansirani paketi opreme, visok nivo bezbednosti vozila, dostupnost na našem tržištu, povoljni uslovi kupovine i održavanja vozila su u najvećoj meri doprineli da “Toyota Yaris Cross” ponese laskavu titulu “Automobil godine u Srbiji 2022”.
Volkswagen ID.4 je poneo titulu “Električni automobil godine u Srbiji 2022.”
Volkswagen ID.4 je vozilo sa potpuno električnim pogonom, koje je donelo budućnost na puteve Srbije. Među najvažnije karakteristike svakako se ubrajaju potpuno novi koncept prostora, električne performanse koje nikog ne ostavljaju ravnodušnima i lako upravljanje.
Monovolumenski crossover postavljen je na električnu MEB modularnu platformu i ima  efikasan pogonski sistem sa elektromotorima od 150 i 170 KS u Pure verziji, kao i snage 204 KS u Pro Performance verziji,  koji u početnoj verziji sa baterijom od 52 kW ima domet od oko 360 km po WLTP standardu. U modelu sa baterijom kapacteta 77 kW autonomija povećava i do 520 km.
Vrhunska oprema, olakšano punjenje i u kućnim uslovima, funkcionalnost, visok nivo bezbednosti, dostupnost na tržištu, dobri uslovi kupovine i održavanja vozila, su doprineli da Volkswagen ID.4 sa pravom bude ovenčan titulom “Električni automobil godine u Srbiji 2022.”
Tradicionalno, Asocijacija automobilskih novinara (AAN) proglašava i “PR-a” godine u Srbiji ceneći odnos prema predstavnicima javne reči, broj objavljenih PR tekstova i informacija u medijima (i to ne samo članica AAN), omogućavanje specijalizovanim novinarima da se što bolje upoznaju sa novim modelima, tehnologijama, ali i sa radom kompanije, kako u Srbiji i regionu, tako i na tržištima Evrope i sveta.
Priznanje kolega novinara, za PR-a godine u Srbiji 2022. pripalo je Aleksandru Andriću PR menadžeru kompanije Toyota Serbia.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Cupra Born do 5 EuroNCAP zvezdica

CUPRA Born, prvi 100% električni CUPRA model, osvojio je 5 zvezdica na Euro NCAP ...

Suzuki Vitara odmah po uplati

Ono što mnogi evropski uvoznici i prodavci Suzukijevih vozila nisu uspeli da obezbede, ostvario ...

Zvanično predstavljeni novi Dacia Logan i Sandero Stepway

Nedavno smo najavli, a danas je i zvanično predstavljena treća generacija modela Dacia Logan ...

Ferrari SUV pre penzije

Šef FCA Sergio Marchionne potvrdio je da postoji velika mogućnost da će se narednih ...

Lamborghini ima novi Huracán Super Trofeo Evo 2

Lamborghini će sutra zvanično predstaviti Huracán Super Trofeo Evo 2, radikalno drugačiji od dosadašnjeg ...