fbpx

Zvanično – Volkswagen Golf R 333 Limited Edition

Zvanično – Volkswagen Golf R 333 Limited Edition ima 333KS, biće proizveden u 333 primerka i koštaće poprilično

Zvanično – Volkswagen Golf R 333 Limited Edition ima 333KS, biće proizveden u 333 primerka, a predstavljen je danas u 3:33 (15:33). Drugim rečima, ako se propustili Volkswagen Golf R 20 Years Edition, eto prilike za popravni, ali obzirom na vrlo ograničenu seriju, morate biti jako brzi.
Volkswagen Golf R 333 Limited Edition ima čime da se pohvali. Iz 2.0 TSI motora izvučeno je tačno 333 KS, a 420 Nm isporučuje se do svih točkova.
Za Volkswagen Golf R 333 namenjeni su specijalna Lime Yellow Metallic boja i kontrastni crni detalji. Za ograničenu seriju ovog vatrenog modela namenjena je i pločica sa serijskim brojem vozila, smeštena na suvozačevoj strani armaturne table.
Obzirom da je Volkswagen Golf R 333 vrh vrhova ponude u popularnoj modelnoj porodici, praktično se podrazumeva da je oprema vrhunska, pa se na spisku standardnih elemenata nalaze matrix LED farovi, adaptivni tempomat sa stop & go funkcijom, i moćni Harman Kardon audio sistem snage 480W.
Volkswagen Golf R 333 standardno je opremljen točkovima od 19“ u Estoril crnoj boji na koje su „navučeni“ polu slik pneumatici, a ugrađen je i R Performance izduvni sistem za čiji razvoj i prozvodnju je bio zadužen Akrapovič, pa ne čudi što je izrađen od titanijuma.
Volkswagen je malo „popustio“ sa ogrančenjem brzine za R333, pa ovaj hothatch dohvata maksimalnu brzinu od 270 km/h, a od 0 do 100 km/h ubrzava za 4.6 sekundi. Po osnovi ubrzanja za desetinku sekunde brži je od standardnog Golfa R.
VW će porudžbine u Nemačkoj početi da prima od 2. juna, početak proizvodnje Golfa R333 predviđen je sa septembar, a prve isporuke kupcima za oktobar mesec. Kupci koji odluče da lično dođu u Wolfsburg i preuzmu svoje vozilo, to će učiniti na posebno organizovanom događaju u VW Autostadtu.
Teško da iko i pomislio da se do VW Golfa R333 može doći za malo novca. Šta više, obzirom da mu je cena u Nemačkoj čak 76.410 evra, pomalo je šokantno saznanje da je toliko skuplji od Golfa R koji košta već povisokih 59.995 evra.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ogieru WRC pobeda u Toyoti uz sudar u saobraćaju

Sebastienu Ogieru je pripala pobeda na prvom ikada WRC reliju u Hrvatskoj, uz sudar ...

Potpuno novi BMW X1 premijerno predstavljen u Beogradu

Potpuno novi BMW X1 premijerno je predstavljen domaćoj publici u THE BMW Store-u u ...

Test Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 4MOTION

Test Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 4MOTION – iako deluje da je VW Tiguan među ...

Nešto se mrda u Hondi

Da li je Honda odlučila da se ozbiljno pozabavi Formulom 1? Iako su odgovori ...

Opel planira da ukine do 4,100 radnih mesta

Opel bi usled pada prodaje mogao da ukine čak 4,100 radnih mesta, čime bi ...

Toyote Supre još nema, ali ima papira za poklone

Toyota Supra bi trebala, konačno, biti predstavljen u januaru u Detroitu, a do tada ...