fbpx

Predstavljena je nova Toyota C-HR

Predstavljena je nova Toyota C-HR u svojoj drugoj generaciji koju je 2022. najavio koncept Prolog

Predstavljena je nova Toyota C-HR u svojoj drugoj generaciji koju je 2022. najavio koncept Prolog. Iako je zadržala osnovni koncept karoserije prve generacije, nova Toyota CH-R donosi potpuno drugačiji dizaj i stil, što je delom posledica činjenice da je razvijena i projektovana u Evropi, a gde će se i proizvoditi.
Toyota za novi CH-R tvrdi da ima profil super kupea, a da bi stil bio potpuno zaokružen, ima točkove od 20“ i dvobojnu kolornu šemu karoserije. Pored samog stila, inženjeri Toyote kažu da je trebalo dosta rada kako bi se u nove linije što bolje uklopili senzori, kamere, pa čak i prskalice za farove, a ceo paket bio još aerodinamičniji od prethodnika. Nova Toyota CH-R 4.360 mm, a međosovinski razmak je 2.640mm, čime je praktično u milimetar ostala u dimenzijama odlazećeg modela.
Enterijer nove Toyote CH-R donosi potpuno novi stil i opremu. Upadljiva je velika digitakna instrument tabla dijagonale 12.3“, pored koje je u tablet stilu, visoko na armaturu postavljen višenamenski ekran osetljiv na dodir, takođe dijagonale od 12.3“. Uz više pakete opreme CH-R dobija i HUD, ambijentalno osvetljenje u 64 boje, panoramski krov i kvalitetan JBL audio sistem.
Za razliku od mnogi proizvođača automobila, Toyta se nije odrekla klasičnih prekidača za osnovne funkcije provetravanja kabine i klimatizacije.
Kao što se moglo i pretpostaviti, nova Toyota CH-R na tržište stiže isključivo sa hibridnim pogonima. Verzije sa 1.8 hibridnim i 2.0 PHEV pogonom imaju pogon na prednjim točkovima, dok če uz 2.0 Hybrid među opcijama biti i AWD. Po pitanju snage, 1.8 Hybrid ima 140KS, 2.0 Hybrid 198KS, a 2.0 PHEV obećavajućih 223 KS.
Podaci o performansama kažu da najslabija verzija do 100 km/h ubrzava za 9.9 sekundi uz maksimalnu brzinu od 170 km/h, snažnija 2.0 isto ubrzanje završeva za 8.1 sekundu sa prednjim a 7.9 sekundi sa AWD pogonom. Toyota CH-R 2.0 PHEV, obzirom da je najsnažnija do 100 km/h stiže za 7.4 sekunde, ima maksimalnu brzinu od 180 km/h i samo na struku može preći do 70 kilometara.
Toyta već prima porudžbine i to za dve vrhinski opremljene GR Sport Premiere Edition i High Premiere Edition verzije.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Specijalna ponuda za Opel X modele

Opel Srbija pripremila je specijalnu ponudu auto kredita za SUV modele Mokka X, Crossland ...

Australijska policija uvodi Kia Stingere umesto Commodora i Falcona

Vozači koji ne poštuju ograničenja brzine u Kvinslendu u Australiji će sada morati da ...

BMW prikazao svoje instrumente sledeće generacije

Na manifestaciji „Digital Day“, BMW je prikazao novu generaciju digitalnih instrumenata BMW je događaju ...

Šest premijera iz Mercedesa

Mercedes tradicionalno u sopstvenoj hali sa brojnim novitetima Na ovogodišnjem 54. Međunarodnom salonu automobila ...

Formula 1 – Red Bull menja motor Verstappenu?

Na spekulacije da bi Red Bull mogao promeniti motor u Versappenovom bolidu, Helmut Marko ...

Nissan osvežio i unapredio Navaru

Nissan je objavio više informacija o poboljšanjima Nissan Navara pick-upa koji je u prodaji ...