fbpx

Formula 1 – Ricciardo u bolidu Alpha Tauri od Hungaroringa

Formula 1 – Ricciardo u bolidu Alpha Tauri od Hungaroringa, vest je koja potvrđuje da što se stvari u F1 više negiraju veća je šansa da se ostvare

(Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202307110140 // Usage for editorial use only //

Formula 1 – Ricciardo u bolidu od Hungaroringa, vest je koja potvrđuje da što se stvari u F1 više negiraju veća je šansa da se ostvare. Još koliko tokom trke u Silverstoneu pre dva dana, kompletan Red Bull, na čelu sa Christianom Hornerom i Helmutom Markom u glas je govorio kako Ricciardo do daljnjeg neće voziti za Red Bull ili Alpha Tauri, ali će voziti Red Bull RB19 na testu pneumatika na Silverstoneu.
Samo dva dana nakon toga stiže vest – Daniel Ricciardo od VN Mađerske na Hungaroringu voziće bolid Alpha Tauri na mestu Nycka de Vriesa. Doduše, iz tabora Red Bulla dodaju i da je impresionirao brzinom na testu guma koji se upravo održava.

(Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202307080171 // Usage for editorial use only //

Do kraja sezone još uvek šef tima iz Faenze Franz Tost klaže da je oduševljen što se Ricciardo vraća u tim (iako je zagovarao angažovanje Micka Schumachera), i dodaje da nema sumnje u njegove vozačke sposobnosti, a da će tim samo profitirati od njegovog iskustva.
De Vries se nije snašao u timu Alpha Tauri i bez dileme ga je nadmašio timski kolega Yuki Tsunoda, iako de vries nije ni neiskusan ni vozač bez rezultata.
Iako je Ricciardov plan jasan da se za sezonu 2024. dočepa tima iz prve lige, a po mogućnosti Red Bulla i mesta Pereza koji ne radi dovoljno dobro svoj posao, a naročito u kvalifikacijama, australijskog vozača tek čeka posao. Nakon pauze, a pre toga muka u timu McLaren, treba da iz mesta bude brz, a pogotovo mnogo brži od timskog kolege Tsunode. On to jako dobro zna, a da li je spreman za takav izazov, saznaćemo već na prvom treningu u Mađarskoj 21. jula, sa samo sedam kasnije i u Belgiju na stazi Spa Francorchamps, nakon čega Formula 1 ide na letnji odmor, što će Red Bullu dati vremena da sabere utiske o najnovijij promeni vozača na pola sezone.

(Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202306180502 // Usage for editorial use only //

Ako se pažljivije razmotri, oštra odluka da de Vries dobije otkaz najverovatnije je delom isprovocirana i nedovoljno dobrom formom koju pokazuje Perez u glavnom timu Red Bull. Horner i Marko će imati mogućnst da provere u kakvoj je formi Ricciardo, iako se od njega u najsporijem bolidu na gridu ne mogu očekivati čuda. Sa svoje strane, de Vries je dobio 10 trka da se pokaže i nije ih iskoristio, što mu se ne može previše zameriti kao početniku u Formuli 1, doduše starom već 28 godina. Na njegovu žalost, nije uradio ono što svaki vozač mora – pobedio timskog kolegu, a pored toga napravio i nekoliko početničkih grešaka. Da li je Red Bull ponovo grub prema svojim vozačima? Pa i da i ne. Emotivno posmatrano de Vries je imao kratku priliku, ali sa druge strane, ovakvi nemilosrdni rezovi su red Bullu doneli rezultate, a to je jedino što se računa.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

EU-LIVE – evropsko „Bratstvo i jedinstvo“…

EU-LIVE – evropsko „Bratstvo i jedinstvo“, ali okupljeno oko projekta trotočkaša za urbanu mobilnost ...

Kupe automobili umiru zato što nema para za razvoj

Kupe automobili gotovo su izumrli, a kako stoje stvari, neće uskoro ni oživeti zbog ...

Ima toga još: IAA 2017

Maserati Maserati je u Frankfurtu predstavio najkompletniju ponudu ikada, uključujući osveženi Ghibli i SUV ...

Rimac unapredio aerodinamiku C_Two za 34%

I kada deluje da je gotovo, nije završeno – Rimac je u odnosu na ...

Sordu Reli Italija, Tanak izgubio dobijeno

Iako je poveo prvog dana Dani Sordo nije bio u prvom planu za pobedu, ...

Toyotin Urban koncept najavljuje blisku budućnost

Toyotin Urban koncept najavljuje blisku budućnost u ponudi novih električnih modela japanskog giganta Toyotin ...