fbpx

Formula 1 – Ricciardo u bolidu Alpha Tauri od Hungaroringa

Formula 1 – Ricciardo u bolidu Alpha Tauri od Hungaroringa, vest je koja potvrđuje da što se stvari u F1 više negiraju veća je šansa da se ostvare

(Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202307110140 // Usage for editorial use only //

Formula 1 – Ricciardo u bolidu od Hungaroringa, vest je koja potvrđuje da što se stvari u F1 više negiraju veća je šansa da se ostvare. Još koliko tokom trke u Silverstoneu pre dva dana, kompletan Red Bull, na čelu sa Christianom Hornerom i Helmutom Markom u glas je govorio kako Ricciardo do daljnjeg neće voziti za Red Bull ili Alpha Tauri, ali će voziti Red Bull RB19 na testu pneumatika na Silverstoneu.
Samo dva dana nakon toga stiže vest – Daniel Ricciardo od VN Mađerske na Hungaroringu voziće bolid Alpha Tauri na mestu Nycka de Vriesa. Doduše, iz tabora Red Bulla dodaju i da je impresionirao brzinom na testu guma koji se upravo održava.

(Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202307080171 // Usage for editorial use only //

Do kraja sezone još uvek šef tima iz Faenze Franz Tost klaže da je oduševljen što se Ricciardo vraća u tim (iako je zagovarao angažovanje Micka Schumachera), i dodaje da nema sumnje u njegove vozačke sposobnosti, a da će tim samo profitirati od njegovog iskustva.
De Vries se nije snašao u timu Alpha Tauri i bez dileme ga je nadmašio timski kolega Yuki Tsunoda, iako de vries nije ni neiskusan ni vozač bez rezultata.
Iako je Ricciardov plan jasan da se za sezonu 2024. dočepa tima iz prve lige, a po mogućnosti Red Bulla i mesta Pereza koji ne radi dovoljno dobro svoj posao, a naročito u kvalifikacijama, australijskog vozača tek čeka posao. Nakon pauze, a pre toga muka u timu McLaren, treba da iz mesta bude brz, a pogotovo mnogo brži od timskog kolege Tsunode. On to jako dobro zna, a da li je spreman za takav izazov, saznaćemo već na prvom treningu u Mađarskoj 21. jula, sa samo sedam kasnije i u Belgiju na stazi Spa Francorchamps, nakon čega Formula 1 ide na letnji odmor, što će Red Bullu dati vremena da sabere utiske o najnovijij promeni vozača na pola sezone.

(Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202306180502 // Usage for editorial use only //

Ako se pažljivije razmotri, oštra odluka da de Vries dobije otkaz najverovatnije je delom isprovocirana i nedovoljno dobrom formom koju pokazuje Perez u glavnom timu Red Bull. Horner i Marko će imati mogućnst da provere u kakvoj je formi Ricciardo, iako se od njega u najsporijem bolidu na gridu ne mogu očekivati čuda. Sa svoje strane, de Vries je dobio 10 trka da se pokaže i nije ih iskoristio, što mu se ne može previše zameriti kao početniku u Formuli 1, doduše starom već 28 godina. Na njegovu žalost, nije uradio ono što svaki vozač mora – pobedio timskog kolegu, a pored toga napravio i nekoliko početničkih grešaka. Da li je Red Bull ponovo grub prema svojim vozačima? Pa i da i ne. Emotivno posmatrano de Vries je imao kratku priliku, ali sa druge strane, ovakvi nemilosrdni rezovi su red Bullu doneli rezultate, a to je jedino što se računa.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Mulliner sprema automobil sa cenom od preko 1.3 miliona dolara

Još 2017., Bentleyev šef dizajna, Stefan Sielaff, dobio je dodatnu ulogu šefa Mulliner odseka ...

VW i Ford u alijansi – sve bliže realnosti

Počelo je saradnjom u komercijalnim vozilima, pa je preraslo u spekuacije o nečem mnogo ...

SAAB se vratio! Bar na neki način

NEVS, Švedsko-Kineska kompanija koja je preuzela glavnu imovinu Saab-a u 2012., započela je proizvodnju ...

Formula 1 – fleksibilni pod siva zona

Formula 1 je uvek bila sport u kojem se pravila i propisi tumače do ...

Stigao i zvanično – BMW M2 Competition

Kao što smo i najavili, BMW je u Pekingu predstavio novi M2 Competition, naslednika ...

Toyoti pol pozicija za prvu ovogodišnju WEC trku

Posada Mike Conway i Kamui Kobayashi osvojila je pol poziciju u Toyoti za prvu ...