fbpx

Preprodavcima Rolls-Roycea doživotna zabrana

Preprodavcima Rolls-Roycea preti doživotna zabrana kupovine ovih superluksuznih automobila, a pogotovo modela Spectre

Preprodavcima Rolls-Roycea preti doživotna zabrana kupovine ovih superluksuznih automobila, a pogotovo modela Spectre. Ovo je više nego zanimljiva vest iz zone automobia snova koji koštaju preko 400.000 evra, ali krenimo redom. Rolls-Royce će početi da isporučuje svoj prvi električni model Spectre u četvrtom kvartalu ove godie, ali je potražnja za ovim modelom koji košta oko 420.000 evra i ima autonomiju od 520 kilometara tolika da kompanija razmišlja o proširenju proizvodnih kapaciteta. Iako se početak isporuka tek očekuje, Rolls-Royce odavno prima porudžbine i uplate, međutim, pojavilo se “crno tržište za model Spectre, odnosno preprodaja uz profit. Legedarna britanska marka u vlasništvu BMW-a ne želi ovakve “transakcije”, a Torsten Müller-Ötvös, CEO Rolls-Roycea kaže: “Koga uhvatimo u preprodaji modela Spectre, istog trena ide na crnu listu i doživotno će mu biti zabranjena kupovina Rolls-Roycea”.
Müller-Ötvös kaže da već postoji sindrom biti viđen u prvom električnom modelu ultraluksuznog segmenta i poredi ga sa potrebom imanja i pokazivanja najnovije modela mobilnog telefona. Svaki potencijalni kupac novog Rolls-Roycea prolazi kroz detaljan proces provere, a CEO kompanije kaće da je čak 40% novih kupaca Rolls-Roycea.
Međutim, iako Müller-Ötvös preti, neki smaztraju drugačije. Britanski diler superluksuznih automobila Tom Hartley kaže da je već dogovorio kupovinu dva koamda Spectrea od kupaca koji čekaju na isporuku. Hartley kaže: “Novac govori, a proizvođači nikada neće sprečiti uspešne poslovne ljude i aristokratiju da prodaju svoje automobila. Mislim da nije fer od strane proizvođača automobila da kupcima koji su potrošili pola miliona evra na svoj automobil diriguju šta sa njim smeju da urade li ne. To nije uredu”.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Aston Martin se ozbiljno širi

Aston Martin se ozbiljno širi i doživljava globalnu renesansu nakon dosta godina diskutabilnih uspeha ...

Može li se zaustaviti zabrana SUS motora?

Može li se zaustaviti zabrana prodaje automobila sa SUS motorima? Najveća politička partija u ...

Volkswagen ID.7 predstavljen na CES

Volkswagen ID.7 električna limuzina u segmentu Passata predstavljen je na CES sa relativno malo ...

Audi i Porsche sve bliži ulasku u Formulu 1

Audi i Porsche su sve bliži ulasku u Formulu 1 nakon što je praktično ...

Audi Urbansphere Concept – najveća kabina ikada

Audi Urbansphere Concept upravo je predstavljen i ima najvćeu kabinu ikada koju je ova ...

Formula 1 – Leclercu pol pozicija u Americi

Formula 1 – Leclercu pol pozicija u Americi na stazi COTA, Norris u prvom ...