fbpx

Debitovao je Lamborghini SC63 LMDh

Debitovao je Lamborghini SC63 LMDh koji se priprema za nastup na Lemanu sledeće godine u najjačoj LMDh klasi

Debitovao je Lamborghini SC63 LMDh koji se priprema za nastup na Lemanu sledeće godine u LMDh klasi. Prototip koji je pikazan na Goodwood Festival of Speed otkrio je da će Lamborghinijev jednosed imati pogon od V8 motora zapremine 3.8 litara i obaveznu hibridnu pomoć od strane elektromotora.
Lamborghini se potrudio da vizuelnim elementima uspostavi identifikaciju sa markom i sopstvenim imidžem, onzirom da su pravila u LMDh klasi vrlo striktna i ne dovolavaju previše stilskih egzibicija. Zbog toga su dizajneri Lamborghinija posednuli za svetlosnim elementima koji su doneli prepoznatljivu oštrinu. Svakako, na prototipu su i stilizaovana zastava Italije, ali i oznaka SC63, pod kojom će najverovatnije Lamborghini sledeće godine izaći na start lemana.
Pogon Lamborghini SC63 je potpuno novi V8 motor od 3.8 litara razvijen u kompaniji specijalno za trkački program. Ima dva trubo kompresora, koji su poprilično udaljeni od cilindarskih redova kako bi se bolje hladili a i vozilu doneli bolji balans. Za sada nije otkriveno koliku snagu isporučuje ovaj V8, ali zajedno sa hibridnim delom koji čini i i elektromotor, maksimalna ukupno dozvoljena snaga je prema pravilima WEC-a i Lemana 671 KS.
Prenos snage je preko sekvencijalnog menjača koji koriste svi timovi u LMDh klasi, ali uz dovoljena prilagođavanja prenosnih odnosa.
Na stazu će izaći dva Lamborghinija SC63. Jedan će nastupati u WEC šampionatu izdržljivoti, dok će drugi biti rezervisan za američki IMSA šampionat izdržljivosti, a oba nastupa u šampionatima vodiće Iron Lynks.
Za sada Lamborghini SC63 još nije spreman za izlazak na stazu, ali će biti spreman za početak seone 2024. U svakom slučaju, Lamborghini očekuje da mu Mirko Bortolotti i Andrea Caldarelli i bivši vozači Formule 1 Daniil Kvyat i Romain Grosjean donesu slavu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Porsche 911 Turbo S kupe i kabriolet stigli sa 650 KS

Porsche je predstavio novu generaciju flagship verzije modela 911 u kupe i kabriolet varijantama ...

Aston Martin (ipak) traži investitora

Ponovo se potvrdilo pravilo da glasne negacije obično znače suprotno – Aston Martin je ...

Renault se prodajom vratio na lidersku poziciju u Evropi

Uz zalet električnih vozila i oporavak prodaje u junu, u prvoj polovini godine Grupa ...

Ne kasni samo Tesla, kasne i drugi

Opustite se, Vaš Ford GT će stići – jednog dana. Samo budite strpljivi Samo ...

Da li ste čuli za COKOON Dip tehnologiju?

COKOON je ime za potpuno novu i revolucionarnu tehnologiju proizvodnje guma tehnikom lepljenja koja ...

BMW M4 Cabrio za obeležavanje jubileja

Pre 30 godina, BMW M brend je prvi put dopunio asortiman svojih modela kabrioletom ...