fbpx

Škoda najavljuje osveženje modela Scala i Kamiq

Škoda najavljuje osveženje modela Scala i Kamiq pred dvostruku premijeru zakazanu za 1. avgust

Škoda najavljuje osveženje modela Scala i Kamiq pred dvostruku premijeru zakazanu za 1. avgust. Iako se za sada radi o najavnim tizer fotografijama, poznato je i koje se novine mogu očekivati. Po običaju Škoda Scala i Kamiq dobiće izmenjen gril hladnjaka i nove, nešto tanje prednje svetlosne grupe, uz napalatke novog dizajna i poneku novu boju koja će stići u ponudu.
Škoada Scala i Kamiq predstavljeni su 2019. godine, a za modelnu 2024. godinu dobiće i redizajnirane prednje i zadnje odbojnike, kao i uvođenje novog tipa slova za obeležja na vozilima. Najnovijim izmena Scala i kamiq će se približiti stilu koji se već nalazi na aktuelnom modelu Fabia.
Mogu se očekivati i novine u eneterijerima oba modela, ali je za sada Škoda ipak zadržala deo tajni i nije objavila čak ni nakavu izmena u kabinama.
Po pitanju pogona, pod poklopcima motora treba očekivati i do sada prisutno i dobro poznato – trocilindarski 1.0 TSI i četvorocilindarski 1.5 TSI, koji će pogon prednjim točkovima isporučivati preko šestostepenog manuelnog ili sedmostepenog DSG menjača. Za sada tek očekujemo informaciju o sudbini dizel pogona u Škodi Scali i Škoadi Kamiq, obzirom da se evrposka autoindustrija sve više udaljava od dizel motora u malim modelima B i B-SUV segmenta.
Po marku Škoda ovaj redovan proces osvežavanja veoma je bitan, pogotovo iz ugla modela Kamiq, koji je posle modela Octavia druga najprodavanija Škoda, u 2022. godini isporučena do 96.300 kupaca. Doduše, u ovom bilansu su i nešto drugačija vozila Kamiq proizvedena u Kini, gde Volkswagen ima zajedničku fabriku sa kineskim gigantom SAIC.
Model Škoda Scala koja je pandan VW Golfu se ne može pohvaliti ovakvim uspehom, obzirom na prodaju od samo 39.500 komada.
Pored priprema osveženih modela Scala i Kamiq, Škoda je bila itekako zaposlena u tekućoj godini pripremom električnog modela Enyaq u najvišem Laurin & Klement paketu, ali i najavljujući ni manje ni više nego šest novih električnih modela do 2026. godine. Pored toga, već ove jeseni biće predstavljene nove genracije modela Škoda Kodiaq i Superb, a sledeće 2024. godine i Octavia će dobiti osveženo izdanje.
Da bi globalno proširila svoje poslovanje, Škoda je ušla na tržište Vijetnama u saradnji sa Thanh Cong Motor Vietnam (TC Motor). U prvoj fazi do Vijetnama će stizati vozila proizvedena u Evropi, ali će od naredne godine biti organizovana lokalna proizvodnja, tačnije sklapanje modela Slavija i SUV-a Kushaq iz CKD kitova.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Tri cilindra i za Volvo XC40

XC40 biće prvi model i koji će Volvo ugraditi svoj novi trocilindarski agregat Volvo ...

Lexus LC Concept debitovao u Detroitu

Na salonu u Detroitu, Lexus premijeno predstavio koncept kabrioleta LC Koncept prestižnog kabrioleta sugeriše ...

Maybach SUV pretpremijerno

I Maybach je dobio SUV, a Mercedes počeo promotivnu kampanju pred premijeru u Pekingu ...

Carlos Ghosn pobegao iz Japana

Saga o bivšem prvom čoveku Renault Nissana se nastavila neočekivanim obrtom – navodno je ...

Nemačko pravosuđe istražuje BOSCH

Nemački pravosudni organi istražuju mogućnost da su odgovorni iz kompanije Robert Bosch umešani i ...

U čemu je problem sa Mercedes V8 motorima?

Čudne informacije stižu iz Amerike u vezi Mercedes V8 agregata, kojih sledeće godine gotovo ...