fbpx

Promena na čelu Alpine – Rossi više nije CEO

Promena na čelu Alpine – nakon dve godine Laurent Rossi više nije CEO Renaultove sportske marke sa velikim ambicijama

Foto: Alpine Cars Media

Promena na čelu Alpine – nakon dve godine Laurent Rossi više nije CEO Renaultove sportske marke sa velikim ambicijama. Nakon što je Rossi dve godine bio CEO marke automobila Alpine ali i Formula 1 tima Alpine, Renault je odlučio da ga zameni, prilično iznenada i odmah. Na Rossijevo mesto postavljen je Philippe Krief, koji je stigao sa dosadašnje pozicije potpredsednika za tehnički deo i performanse i to u Ferrariju. Šta više, Krief će do daljnjeg za marku Alpine obavljati dve finkcije, svoju dosadašnu i novu, prvog operativca. Kakva će biti sudbina Rossija tek ćemo saznati, a zvanične vesti kažu da će njegov fokus biti na drugim specijalnim projektima u Renault Grupi.

Foto: Alpine Media

Rossi je za CEO-a marke Alpine imenovan 2021. godine kada je Renault Grupa odlučila da angažovanije promoviše svoju sportsku marku, uključujući i preimenovanje dotadašnjeg Renault Formula 1 tima. Pod vođsvom Rossija Alpine Formula 1 tim je došao do četvrtog mesta u konkurenciji konstruktora, ali je, barem za sada u sezoni 2024. popustio u formi, sa lošom pouzdanošću bolida i neujednačenim rezultatima.
Krief sa sobom donosi veliko tehničko iskustvo i saznanja u radu vrhunske sportske marke, a u svom CV-u ima i angažname u Masertiju i Alfa Romeu. U Alpine je iz Ferrarija prešao u februaru ove godine i već mu je dodeljena najviša moguća uloga.
Za Rosssija su se mogle čuti kontroverzne informacije. Javno, putem medija je kritikovao rezultate Alpine F1 tima, iz tima su se mogle čuti kritike da se u sve meša i da je imao problem sa drugaijim mišljenjima koje nije bio spreman da prihvati. „Ovo je razočaravajuće, zapravo jako loše“, Rossi je rekao za rezultat tima u Bakuu, „Ova godina je završila tako što je počela lošim performansama i kašnjenjima u pripremama“, govorio je Rossi za svoj tim i prilično oštro i nediplomatski javno pozivao šefa tima Otmara Szafnauera na odgovornost, ali i sve ostale u timu.

Foto: Alpine Media

Da li će znanje i drugačiji pristup novog CEO-a Alpine promeniti stvari videćemo, ali ne tako brzo, obzirom da zbog ograničenih budžeta F1 tim Alpine malo toga može da promeni, a da već praktično nije isplanirano do kraja sezone Formule 1 2023. Pored toga, marka Alpine ima u svom planu i povratak na velika vrata u WEC šampionat izdržljivosti u najjačoj LMDh klasi.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

McLaren P15 potvrđen

McLaren je potvrdio svoj sledeći super automobil, naslednika brutalnog modela P1. Predstojeći model će ...

Formula 1 – tim Haas je raskinuo ugovor sa Uralkalijem

Tim Formule 1 Haas saopštio je da je raskinuo ugovor sa glavnim sponzorom kao ...

Mercedes-AMG One ponovo vozi

Ambiciozni projekat Mercedes-AMG One ponovo je na točkovima, ali su isporuke odložene za 2021. ...

Formula 1 – Daniel Ricciardo napušta McLaren

Formula 1 – nakon mnogo spekulacija ispostavilo se da su govorkanja po kuloarima bila ...

Novim CLE Kabrioletom Mercedes-Benz nastavlja tradiciju

Novim CLE Kabrioletom Mercedes-Benz nastavlja svoju dugu tradiciju automobila sa otvorenim krovom i četiri ...

Novo zadnje krilo u Formuli 1 koštaće pola sekunde

Od trke Formule 1 u Francuskoj FIA uvodi novi test zadnjeg krila na bolidima, ...