fbpx

Formula 1 – FIA ne dirajte Red Bull

Formula 1 – FIA ne dirajte Red Bull poruka je koju šalje čuveni nemački vozač Hans-Joachim Stuck plašeći se intervencija

Foto: Pirelli Press Office

Formula 1 – FIA ne dirajte Red Bull poruka je koju šalje čuveni vozač Hans-Joachim Stuck plašeći se intervencija kako bi se usporio dominantni tim i dodaje da ne bi mirno spavao da je na mestu Tota Wolffa. Nekadašnji vozač Formule 1, Šampionata izdržljivosti, DTM-a i svih vrhunskih kategorija atospota i sin takođe legendarnog Hansa Stucka, dobro poznaje prilike i odnose u Formuli 1 i poziva FIA da interveniše kako bi odlukamai novim pravilima usporila Red Bull. Stuck kaže da je posao konkurencije da dostigne Red Bull, ali da Mercedes nije na potrebnom nivou a Ferrari pravi gluposti. Stuck se pribojava da če FIA pre ili kasnije na neki način intervenisati, kako bi se usporio Red Bull, isto kao što se u Formuli 1 i radnije događalo.

(Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202307300416 // Usage for editorial use only //

„Intervencije su potpuno nefer. Tehnička pravila su potpuno jasna i svi imaju jednaku priliku. Na kraju, uslovi su isti za sve, i svako nmora da izvuče najbolje od sebe. To je ono što Red Bull upravo radi, Ferrari je brz, ali pravi raznorazne glupe poteze, a Mercedes nije na visini zadatka niti na nivou Red Bull Formula 1 tima. To je potpuno očigledno“, kaže Stuck i dodaje da se velik napredak u toku sezone može postići, aludirajući na McLaren koji je nadoknadio čitavu sekundu.
„Postoje timovi kao što je McLaren, koji je, svakako i uz pomoć svoja dva talentovana vozača, otkrio u kom pravcu treba da ide i sada je jako blizu svom cilju. Veliki kompliment na tome, da sam na mestu Tota Wolffa, ja trenutno ne bi mirno spavao“ kaže bivši vozač Formule 1.
Umesto što pokušava da smanji dominantnost Red Bulla, Stuck smatra da FIA ima prečih problema. „FIA bolje da se sama organiztuje i fokusira na ekstravagancije kao što je vozilo bezbednosti po kiši i takve gluposti. Najbolji vozači na svetu sede u tim automobilima, i cirkus kao što je Formula 1 treba da se održava i kada pada kiša. Kada je jaka kiša samo treba da voze malo sporije. Start iza vozila bezbednsti!? Pa to je detinjarija. Formula 1 je odlična predstava i postoji velik interes. Međutim, posle Belgije sam u svom okruženju čuo mišljenja da se ljudi osećaju prevarenim, i sa tim se moram saglasiti“, kaže Stuck.

(Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202307080134 // Usage for editorial use only //

Na dominaciju i rekorde Red Bulla i Maxa verstappena Stuck kaže: „Jednostavno, Max je trenutni najbolji vozač na stazi. Kad pobedite timskog kolegu za 21 sekundu i Ferrari za 30 sekundi…čak ni u vreme Alaina Prosta, Ayrtona Senne, ili Nikija Laude nije se događalo da vozač tako deklasira sve ostale. On je sigurno jedan od najboljih vozača koje je Formula 1 ikada stvorila. Kada vidite njegove manevre i doslednost kojima ih sprovodi… neverovatno je šta radi sa svojim automobilom. Siguran sam da je u stanju da namesti automobil tako da odgovara njegovim sposobnostima. Generalno, kombinacija Verstappen i red Bull… takva dominacija nikada ranije nije postojala, zaključuje Stuck.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Hyundai IONIQ 5 proglašen za Svetski automobil godine

Hyundai IONIQ 5 proglašen za Svetski automobil godine, Električno vozilo godine i Dizajn automobila ...

Otkrivamo vozila sa najčešće vraćenom kilometražom

Otkrivamo koja su vozila sa najčešće vraćenom kilometražom – dominiraju nemačke premijum marke Prevara ...

Nakon 11 godina otkriven je novi Ford Ranger

Nakon dugih 11 godina otkriven je potpuno novi Ford Ranger, jedan od najpopularnijih modela ...

Citroen ovako vidi putovanje budućnosti

Konceptom 19_19 Citroen će sutra u Parizu pokazati kako vidi putovanje na duge staze ...

Test – novi Peugeot 2008 GT

Test – novi Peugeot 2008 GT koji je bio je jedan od retkih u ...

Rimac C_Two mora kroz kreš testove

Rimac Concept One je bio pošteđen tužne sudbine, ali njegov naslednik mora težim putem ...