fbpx

Mercedes-AMG C 63 S je u problemima

Mercedes-AMG C 63 S je u problemima i gubi bitku na tržištu od slabijeg, ali i manje kompleksnog rivala iz Minhena

Mercedes-AMG C 63 S E-Performance je u problemima i gubi bitku na tržištu od manje kompleksnog rivala. Tačnije, prodajni rezultati nesumnjivo tehnološki vrlo naprednog Mercedes-AMG C 63 S E-Performance su očajni i barem u Nemačkoj BMW M3 ima mnogo bolju prodaju. Saloni po Nemačkoj su puni neprodatih Mercedes-AMG C 63 S E-Performance. Evidentno, u segmentu sportskih automobila same brojke ne mogu da zamene činjenice.
Još pri lansiranju (isto kao i model Mercedes SL), Mercedes-AMG C 63 S E-Performance naišao je negodovanje i neodobravanje po pitanju pogona od strane kupaca. Umesto prirodno očekivanog rasnog 6.3 V8 benzinca, pod poklopcem moroea Mercedes-AMG C 63 S E-Performance je četvorocilindraš. Potrentan, ali sa manjkom broja cilindara. Benzinac razvija 476 KS, a za ostatak do maksimalnih 680 KS i čitavih 1020 Nm zadužena je hibridna pomoć.
Brojke i poređenja kažu da je uprkos znatno većoj masi Mercedes-AMG C 63 S E-Performance brži od konkurenta iz Minhena, koji ima i dosta manje snage – 510 KS. Međutim, dominacija Mercedes-AMG C 63 S E-Performance traje samo onoliko koliko traje baterija, a nakon toga performanse padaju dok se baterija ponovo ne napuni. A ni zvuk četvorocilindraša, koji možda ide uz A45 AMG, ne zadovoljava kupce Mercedes-AMG C 63 S E-Performance, a ni preterana masa nije naišla na odobravanje ljubitelja, a pre svega kupaca ovog segmenta automobila. Uz sve to BMW M3 Competition košta 15.000 evra menje od snažno elektrifikovanog takmaca iz Štutgarta.
U svakom slučaju, prodaja Mercedes-AMG C 63 S E-Performance, barem u Nemačkoj i kako pišu nemački specijalizovani automobilski mediji, daleko je ispod očekivane. A da u ovakvim navodima sigurno ima istine potvrđuje i informacija da Mercedes-Benz priprema V8 motor koji će ispunjavati Euro 7 norme, a predviđanja kažu da bi se novi “osmak” mogao naći u C-Klasi i E-Klasi, a biti i osnova PHEV pogona koji će pokretati buduće modele pod značkom Mercedes-Benza, ali i Aston Martina.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Mazda osvežila MX5 za 2022. godinu

Mazda je osvežila svoj popularni roadster MX5 Miata za 2022. i ubacila novi sistem ...

I Vettel dočekao pol poziciju nakon 17 trka

Možda smo u kavalifikacijama za Veliku nagradu Kanade konačno videli nešto novo, što može ...

Hyundai Motor i Kia Motors uložili u Rimac

Hyundai Motor i Kia Motors zajedno su uložili 80 milona evra u Rimac Automobile ...

Rolls-Royce Spectre stiže do 625.000 test kilometara

Rolls-Royce Spectre je u razvojnoj fazi stigao do Azurne obale i na Francuskoj rivijeri ...

Hennessey Mammoth 1000 je Ram TRX na steroidima

Teško je reći da novom Ramu 1500 TRX nedostaju performanse u bilo kom pogledu, ...