fbpx

Otkriven je Smart #3 SUV

Otkriven je Smart #3 SUV sa ozbiljnom snagom i ne tako ozbiljnom autonomijom, a prodaja počinje ove godine

Smart #3

Otkriven je Smart #3 SUV sa ozbiljnom snagom i ne tako ozbiljnom autonomijom, a prodaja počinje ove godine, barem u Nemačkoj, dok će ostatak Evrope sačekati 2024. godinu. U potpuno novoj vlasničkoj strukturi i sa potpuno drugačijim poslovnim konceptom, Smart se vraća na veliku scenu. Već smo videli najave za Smart #1 kompaktni SUV, a za premijeru na IAA u Minhenu pripremljen je veći, mada i dalje mali Smart #3. Naravno, spada u crossover klasu i naravno, ima elektro pogon.

Smart #3

Iako su se fotografije modela Smart #3 već mogle videti, sada su objavljeni i tehnički podaci za model koji uskoro stiže do kupaca. Smart #3 ima jedan elektromotor od 268 KS, uz koji do 100 km/h sprinta za 5.8 sekundi, što već zvuči prilično zanimljivo. Međutim, Smart #3 će moći još bolje, mnogo bolje. Smart #3 Brabus ima dva elektromotora sa ukupno 430 KS, a uz pogon na svim točkovima, 100 km/h dohvata za samo 3.5 sekundi.

Smart #3

Ipak, mali automobil nema spektakularno veliku autonomiju. Najava kaže da prema WLTP ciklusu merenja Smart #3 sa jednim motorom ima 455 kilometara autonomije, a sa dva motora nešto manjih 435 kilometara. U realnom životu, ove brojke se mogu tumačiti kao 300 i 380 kilometara, ako se baterija puni do 80% i prazni do 20%, kako bi joj se produžio vek. Naravno ne sme se previše često ni puniti na maksimalno snažnom brzom DC punjaču koji može biti do 150 kW, koji bateriju od 10% do 80% puni za 30 minuta.

Smart #3

Za IAA u Minhenu pripremljen je i poseban model kojim se obeležava 25 godina postojanja marke Smart. Bazirab na Smart #3 Brabus verziji 25th Anniversary Edition ima panoramski krov, unapređena LED svetla, crvene detalje i posebna dvobojna sedišta.

Smart #3

Obe verzije Smarta #3 imaju poprilično bogato uređen enterijer, koji podrazumeva HD 9.2“ ekran instrument table i 12.8“ infotejmenta, HUD sa slikom dijagonale 10“ i kvalitetan Beats audio sistem sa 13 zvučnika.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Novi standardi trkačkih kaciga od 2019

FIA je objavila da će od 2019. u Formulu 1 biti uveden novi obavezni ...

Dacia Manifesto pokazala da mašta nema granice

Dacia Manifesto ne samo da je prikazala marku Dacia u novom, inovativnom i hrabrom ...

Cupra el-Born “preti” ozbiljnom autonomijom

Cupra el-Born će uvesti špansku marku u električno društvo, a ako se ostvare najave, ...

Koji tipovi vozila su popularni u Srbiji?

Koji tipovi vozila su popularni u Srbiji kada je u pitanju tržište polovnih automobila ...

I Lamborghini se elektrifikuje od 2023. godine

Lamborghini je zvanično saopštio da je 2022. godina poslednja u kojoj će proizvoditi modele ...

Audi A3 predstavljen osvežen za 2025.

Audi A3 predstavljen osvežen za 2025. a samo je početak velike modelne ofanzive iz ...