fbpx

Otkriven je Smart #3 SUV

Otkriven je Smart #3 SUV sa ozbiljnom snagom i ne tako ozbiljnom autonomijom, a prodaja počinje ove godine

Smart #3

Otkriven je Smart #3 SUV sa ozbiljnom snagom i ne tako ozbiljnom autonomijom, a prodaja počinje ove godine, barem u Nemačkoj, dok će ostatak Evrope sačekati 2024. godinu. U potpuno novoj vlasničkoj strukturi i sa potpuno drugačijim poslovnim konceptom, Smart se vraća na veliku scenu. Već smo videli najave za Smart #1 kompaktni SUV, a za premijeru na IAA u Minhenu pripremljen je veći, mada i dalje mali Smart #3. Naravno, spada u crossover klasu i naravno, ima elektro pogon.

Smart #3

Iako su se fotografije modela Smart #3 već mogle videti, sada su objavljeni i tehnički podaci za model koji uskoro stiže do kupaca. Smart #3 ima jedan elektromotor od 268 KS, uz koji do 100 km/h sprinta za 5.8 sekundi, što već zvuči prilično zanimljivo. Međutim, Smart #3 će moći još bolje, mnogo bolje. Smart #3 Brabus ima dva elektromotora sa ukupno 430 KS, a uz pogon na svim točkovima, 100 km/h dohvata za samo 3.5 sekundi.

Smart #3

Ipak, mali automobil nema spektakularno veliku autonomiju. Najava kaže da prema WLTP ciklusu merenja Smart #3 sa jednim motorom ima 455 kilometara autonomije, a sa dva motora nešto manjih 435 kilometara. U realnom životu, ove brojke se mogu tumačiti kao 300 i 380 kilometara, ako se baterija puni do 80% i prazni do 20%, kako bi joj se produžio vek. Naravno ne sme se previše često ni puniti na maksimalno snažnom brzom DC punjaču koji može biti do 150 kW, koji bateriju od 10% do 80% puni za 30 minuta.

Smart #3

Za IAA u Minhenu pripremljen je i poseban model kojim se obeležava 25 godina postojanja marke Smart. Bazirab na Smart #3 Brabus verziji 25th Anniversary Edition ima panoramski krov, unapređena LED svetla, crvene detalje i posebna dvobojna sedišta.

Smart #3

Obe verzije Smarta #3 imaju poprilično bogato uređen enterijer, koji podrazumeva HD 9.2“ ekran instrument table i 12.8“ infotejmenta, HUD sa slikom dijagonale 10“ i kvalitetan Beats audio sistem sa 13 zvučnika.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

FAW-Volkswagen opoziva skoro 600,000 vozila u Kini

Volkswagen-ov i FAW Group-ov zajednički poduhvat, FAW-Volkswagen Automobile Co, će opozvati 577,590 vozila pod ...

Auto-Čačak podržava naše odbojkaše

Kompanija “Auto Čačak” postala je sponzor OSS u naredne dve godine. Ugovor su potpisali ...

Originalni Cadillac Ecto-1 se uskoro vraća na veliko platno

Sony Pictures je objavio trejler za film “Ghostbusters: Afterlife” koji stiže na leto 2020. ...

Novi BMW M5 je oficijelni safety car MotoGP-a

Kako bi proslavili 20. godišnjicu „oficijelnog MotoGP automobila“, BMW-ova M divizija je pretvorila novi ...

Sam menja, ali koji menjač imam?

Nekada je bilo jednostavno, manuelni menjač sa četiri ili automatik sa tri stepena prenosa. ...

Peugeot 508 – limuzina koja to nije

Peugeot je svojim novim 508 prodrmao tržište limuzina – time što nije limuzina Da ...