fbpx

Otkriven je Smart #3 SUV

Otkriven je Smart #3 SUV sa ozbiljnom snagom i ne tako ozbiljnom autonomijom, a prodaja počinje ove godine

Smart #3

Otkriven je Smart #3 SUV sa ozbiljnom snagom i ne tako ozbiljnom autonomijom, a prodaja počinje ove godine, barem u Nemačkoj, dok će ostatak Evrope sačekati 2024. godinu. U potpuno novoj vlasničkoj strukturi i sa potpuno drugačijim poslovnim konceptom, Smart se vraća na veliku scenu. Već smo videli najave za Smart #1 kompaktni SUV, a za premijeru na IAA u Minhenu pripremljen je veći, mada i dalje mali Smart #3. Naravno, spada u crossover klasu i naravno, ima elektro pogon.

Smart #3

Iako su se fotografije modela Smart #3 već mogle videti, sada su objavljeni i tehnički podaci za model koji uskoro stiže do kupaca. Smart #3 ima jedan elektromotor od 268 KS, uz koji do 100 km/h sprinta za 5.8 sekundi, što već zvuči prilično zanimljivo. Međutim, Smart #3 će moći još bolje, mnogo bolje. Smart #3 Brabus ima dva elektromotora sa ukupno 430 KS, a uz pogon na svim točkovima, 100 km/h dohvata za samo 3.5 sekundi.

Smart #3

Ipak, mali automobil nema spektakularno veliku autonomiju. Najava kaže da prema WLTP ciklusu merenja Smart #3 sa jednim motorom ima 455 kilometara autonomije, a sa dva motora nešto manjih 435 kilometara. U realnom životu, ove brojke se mogu tumačiti kao 300 i 380 kilometara, ako se baterija puni do 80% i prazni do 20%, kako bi joj se produžio vek. Naravno ne sme se previše često ni puniti na maksimalno snažnom brzom DC punjaču koji može biti do 150 kW, koji bateriju od 10% do 80% puni za 30 minuta.

Smart #3

Za IAA u Minhenu pripremljen je i poseban model kojim se obeležava 25 godina postojanja marke Smart. Bazirab na Smart #3 Brabus verziji 25th Anniversary Edition ima panoramski krov, unapređena LED svetla, crvene detalje i posebna dvobojna sedišta.

Smart #3

Obe verzije Smarta #3 imaju poprilično bogato uređen enterijer, koji podrazumeva HD 9.2“ ekran instrument table i 12.8“ infotejmenta, HUD sa slikom dijagonale 10“ i kvalitetan Beats audio sistem sa 13 zvučnika.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Maserati GranTurismo se vratio

Maserati GranTurismo se vratio nakon kratke pauze, a iako liči na prethodnika skriva mnogo ...

Formula 1 – zapelo između Porschea i Red Bulla

Formula 1 neće baš tako lako u svoje redove dobiti i Porsche – zapelo ...

Land Rover Defender 130 je spreman za izazove

Land Rover Defender 130 najduži je Defender ikada a u sebe može da primi ...

Audijev novi infotejment procesor je 10 puta jači od prethodnog

Najnovija verzija Audijevog modularnog infotejment sistema, poznatog kao MIB, debitovala je na Sajmu elektronike ...

Formula 1 – u timu Alpine je vruće

Formula 1 – u timu Alpine je vruće a šef Renaulta Luca de Meo ...