fbpx

Mercedes-AMG GLC Coupe zvanično predstavljen

Mercedes-AMG GLC Coupe zvanično je predstavljen sa dve pogonske ocije i bogatom standardnom opremom

Mercedes GLC Coupe

Nekoliko nedelja nakon predstavljanja novog Mercedes-AMG GLC SUV-a, brend za performanse i sportske automobile predstavlja novi GLC Coupe. On upotpunjuje uspešnu seriju srednje veličine iz Mercedes-AMG-a i postavlja još jedan vrhunac u ponudi modela svojom kombinacijom dinamične elegancije i karakterističnih AMG karakteristika. Upečatljive proporcije i uzbudljive površine naglašavaju njegov nepogrešiv izgled, upotpunjen visokokvalitetnim enterijerom.

Mercedes GLC Coupe

Na raspolaganju su dve moćne varijante modela: GLC 63 S E PERFORMANCE Coupe je prvi hibridni SUV coupe AMG brenda (kombinovana potrošnja goriva: 7,5 l/100 km, kombinovana emisija CO2: 170 g/km, kombinovana potrošnja energije: 12,7 kWh /100 km) sa snagom sistema od 500 kW (680 KS) na startu. Maksimalna brzina ovog modela je 280 km/h, a za ubrzanje do 100 km/h dovoljno je samo 3.6 sekundi.

Tu je i početni model, GLC 43 4MATIC Coupe (kombinovana potrošnja goriva: 10,2-9,8 l/100 km, kombinovana emisija CO2: 232-223 g/km) sa snagom od 310 kW (421 KS) i kratkotrajnim pojačanjem od 10 kW (14 KS) preko starter generatora (RSG) u trajanju od 10 sekundi. Maksimalna brzina je ograničena na 250 km/h, a ubrzanje do 100 km/h završava se za 5 sekundi.

Mercedes GLC Coupe

Obimna standardna oprema sa upravljanjem na zadnjoj osovini, pogonom na sve točkove, AMG SPEEDSHIFT MCT 9G menjačem sa dvostrukim kvačilom i AMG RIDE CONTROL adaptivnim ogibljenjem, podržava dinamično iskustvo vožnje.

Mercedes GLC Coupe

„Sa novim Mercedes-AMG GLC Coupe-om obraćamo se kupcima koji traže sportski stil života i dinamičan dizajn u kombinaciji sa impresivnim performansama. Raznovrsne i visokokvalitetne tehničke komponente garantuju najviši nivo dinamike i zadovoljstva u vožnji. Sa vrhunskim modelom GLC 63 S E PERFORMANCE Coupe, sada nudimo i naš inovativni hibridni pogon u ovom segmentu, koji garantuje širok spektar iskustva u vožnji”, kaže Michael Schiebe, izvršni direktor Mercedes-AMG GmbH i šef poslovnih jedinica Mercedes-Benz G-Klasa i Mercedes-Maybach

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Dakar Reli 2023 – Loeb uzvratio udarac

Dakar Reli 2023 – nastavljen je četvrtom etapom koja je počela i završila u ...

CUPRA i FK Barselona proširuju svoju saradnju

CUPRA i FK Barcelona nastavljaju svoju saradnju kako bi inspirisali svet iz Barcelone svojom ...

Hamilton rutinski na Ferrarijevom terenu

Lewis Hamilton je održao čas vožnje ovog vikenda na Ferratijevom terenu. Postao rekorder po ...

Volkswagen T-Roc Cabriolet spreman za proleće

Volkswagen T-Roc Cabriolet je spreman za proleće, a prodaja u Nemačkoj zvanično počinje 20. ...

Prologom je počeo je Dakar Reli 2021.

Počela je sportska 2021. godina startom Dakar Relija koji se vozi u Sudijskoj Arabiji ...

Novo poglavlje za Apollo

Apollo IE je automobil fokusiran na trkačku stazu, a biće proizveden u samo 10 ...