fbpx

Mercedes-AMG GLC Coupe zvanično predstavljen

Mercedes-AMG GLC Coupe zvanično je predstavljen sa dve pogonske ocije i bogatom standardnom opremom

Mercedes GLC Coupe

Nekoliko nedelja nakon predstavljanja novog Mercedes-AMG GLC SUV-a, brend za performanse i sportske automobile predstavlja novi GLC Coupe. On upotpunjuje uspešnu seriju srednje veličine iz Mercedes-AMG-a i postavlja još jedan vrhunac u ponudi modela svojom kombinacijom dinamične elegancije i karakterističnih AMG karakteristika. Upečatljive proporcije i uzbudljive površine naglašavaju njegov nepogrešiv izgled, upotpunjen visokokvalitetnim enterijerom.

Mercedes GLC Coupe

Na raspolaganju su dve moćne varijante modela: GLC 63 S E PERFORMANCE Coupe je prvi hibridni SUV coupe AMG brenda (kombinovana potrošnja goriva: 7,5 l/100 km, kombinovana emisija CO2: 170 g/km, kombinovana potrošnja energije: 12,7 kWh /100 km) sa snagom sistema od 500 kW (680 KS) na startu. Maksimalna brzina ovog modela je 280 km/h, a za ubrzanje do 100 km/h dovoljno je samo 3.6 sekundi.

Tu je i početni model, GLC 43 4MATIC Coupe (kombinovana potrošnja goriva: 10,2-9,8 l/100 km, kombinovana emisija CO2: 232-223 g/km) sa snagom od 310 kW (421 KS) i kratkotrajnim pojačanjem od 10 kW (14 KS) preko starter generatora (RSG) u trajanju od 10 sekundi. Maksimalna brzina je ograničena na 250 km/h, a ubrzanje do 100 km/h završava se za 5 sekundi.

Mercedes GLC Coupe

Obimna standardna oprema sa upravljanjem na zadnjoj osovini, pogonom na sve točkove, AMG SPEEDSHIFT MCT 9G menjačem sa dvostrukim kvačilom i AMG RIDE CONTROL adaptivnim ogibljenjem, podržava dinamično iskustvo vožnje.

Mercedes GLC Coupe

„Sa novim Mercedes-AMG GLC Coupe-om obraćamo se kupcima koji traže sportski stil života i dinamičan dizajn u kombinaciji sa impresivnim performansama. Raznovrsne i visokokvalitetne tehničke komponente garantuju najviši nivo dinamike i zadovoljstva u vožnji. Sa vrhunskim modelom GLC 63 S E PERFORMANCE Coupe, sada nudimo i naš inovativni hibridni pogon u ovom segmentu, koji garantuje širok spektar iskustva u vožnji”, kaže Michael Schiebe, izvršni direktor Mercedes-AMG GmbH i šef poslovnih jedinica Mercedes-Benz G-Klasa i Mercedes-Maybach

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

BMW X7 (skoro) javno

BMW-ov veliki SUV je špijuniran odavno i znalo se da stiže u Frankfurt, a ...

TVR objavio snimak testiranja novog Griffitha

TVR je objavio kratak video snimak svog predstojećeg modela Griffith, koji kreće u proizvodnju ...

“The Grand Tour” odustao od snimanja na Bliskom istoku

Originalni “Top Gear”- ovi specijali su uvek bili popularni zahvaljujući zanimljivim mestima, sramotnim monemtnima ...

Celodnevni štrajkovi u fabrikama na pomolu u Nemačkoj

Najjača nemačka unija radnika eskalira proteste i spor oko plata i fleksibilnih radnih sati ...

Stiže osvežen Audi S3

Stiže osvežen Audi S3 koji još uvek kamufliran najavljuje više snage, drugačiji prenos i ...

24 časa Lemana – Hartley u Toyoti na pol poziciji

Sve je spremno za 90. izdanje legendarnog automobiliskog maratona, trke 24 časa Lemana a ...