fbpx

Ferrari je prodao više hibrida nego benzinaca

Ferrari je prodao više hibrida nego benzinaca bez električne pomoći što znači da se i tradicionalni kupac Ferrarija menja

Ferrari 296 GTS

Ferrari je prodao više hibrida nego benzinaca bez električne pomoći od strane hibridnog dela pogona, što znači da se i tradicionalni kupac menja. Od ukupno 3.459 vozila isporučenih u trećem kvartalu 2023. godine, 51.3% su modeli sa hibridnim pogonom. Činjenica je da prednost hibrida u odnosu na modele sa isključivo benzinskim pogonom nije velika, samo 271 vozilo, ali podatak koji je u izveštaju investitorima dostavljen, govori da su neka nova vremena stigla čak i za Ferrari.
Popularnost modela Ferrari sa hibridnim pogonskim sistemima zapravo je još veća ako se uzme u obzir modelna ponuda. Od modela Ferrari koji su u proizvodnji i prodaji u 2023. godini, devet je sa benzinskim motorima, a samo četiri sa elektrifikovanim hibridnim pogonom. Pri tom, Ferrari još nema električni model, a neće ga ni imati do 2025. godine.

Ferrari SF90

Potražnju za supersportskim modelima iz Maranella koji imaju hibridne pogone povećala je i tražnja za modelima Ferrari 296 i SF90, koji su prvi PHEV modeli, obzirom da se LaFerrari, iako elektrifikovan, ne može puniti strujom sa spoljnjeg izvora.
Ruku na srce, do kraja godine tek ćemo saznati pravi odnos snaga u potražnji za elektrifikovanim Ferrarijima. Prvi ikada crossover Ferrari Purosange sa V12 motorom i bez hibrida tek se zaleće u proizvodnji i prodaji, a mogao bi do isteka 2023. godine vratiti prednost Ferrarijima bez pomoći struje u pogonu. U finalnoj fazi razvoja je i naslednik modela Ferrari 812, koji bi se mogao provući bez hibridne pomoći, ali i pored toga, čak ni jedan Ferrari ne može da izbegne sve strožije norme o emisiji izduvnih gasova i mora se prilagođavati uvođenjem hibrida, a uskoro i EV.

Ferrari Purosange

Evidentno i konsekventno ekološkim standardima, budućnost Ferrarija je električna. Do kraja decenije, a prema projekcijama, Ferrari će prodavati 40% vozila koja neće imati motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Još 40% biće sa hibridnim pogonima, a samo 20% Ferrarija koji će se prodavati 2030. godine imaće isključivo benzinske motore.
Prema ovakvim projekcijama, stari dobri benzinac i nema neku perspektivu, mada bi budućnost SUS motora mogla popraviti sintetička e-goriva. CEO Ferrarija Benedetto Vigna kaže: „Benzinac ima još dosta toga da uradi. Automobil se može pokretati i sa gorivima koja su neutralna. Mislim da su SUS motori i e-goriva vrlo kompatibilni, i to ojačava našu strategiju za budućnost“.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Proslavite 150. rođendan kompanije Continental novim setom guma uz poklon

Gume možete posmatrati kao običnu potrošnu robu, ali su ustvari verovatno najvažnija bezbednosna karakteristika ...

Predstavljena potpuno nova Toyota Corolla Cross

Potpuno nova Toyota Corolla Cross u najprodavaniju gamu modela na svetu donosi prostranost, praktičnost, ...

Civic Type R srušio rekord na Nürburgringu

Nije najvažnije na svetu, ali stari dobri Nürburgring ostaje referenca kada se treba dokazati ...

Lamborghini Diablo napunio 30 godina postojanja

Lamborghini Diablo čija fotografija je bila poput ikone u sobi mnogih dečaka ove godine ...

Formula 1 – U Džedi pol pozicija za Pereza

Formula 1 ponovo iznenađuje – Sergio Perez je iznenadio i sebe i tim i ...

Škoda Fabia osvežena a dizeli ukinuti

Na salonu u Ženevi pojaviće se osvežena Škoda Fabia, a najveća novina krije se ...