fbpx

Kineski HiPhi A izgleda spektakularno

Kineski HiPhi A izgleda spektakularno i najnoviji je električni sportista koji sa 1.278 KS stiže sa dalekog Istoka

HiPhi A

Kineski HiPhi A izgleda spektakularno, ili barem kao vanzemaljac i najnoviji je električni sportista koji sa 1.278 KS stiže sa dalekog Istoka. Iz kine gotovo da svakog dana pristigne poneki novi model, a vozilo čudnog imena HiPhi A jedan je u pravoj poplavi.

HiPhi A

Samo, kao i u dosta drugih slučajeva, Kinezi ga nisu sami razvijali nego su pozvali u pomoć nemačku kompaniju Apollo Automobil. Ako se zna da iza Apollo Automobila stoji Roland Gumpert, nedašnji šef za sport i specijalne projekte Audi Sporta, i osnivač komapnije Gumpert, čiji supersportista Gumpert Apollo nije predaleko otišao, ali je ostao upisan u istoriju automobilizma, a novi projekti su Intensa Emozione i G2J, stvari oko HiPhi A postaju zanimljivije. Tim pre što obećava ubrzanje do 100 km/h za malo preko dve sekunde.

HiPhi A

HiPhi je kineski proizvođač električnih automobila koji u centru pažnje ima razvoj i proizvodnju luksuznih i vozila visokih performansi. Upravo otkriveni HiPhi A svoju osnovu ima u modelu Z (ne Nissan Z), nego sa liftback modelom koji je u martu prikazan sa 600 KS. HiPhi obećava da se neće baviti samo kompjuterskim animacijama i AI generisanim slikama automobila nego pravim četvorotočkašima. HiPhi A će uživo biti prikazan na salonu automobila u Kini, na Guangzhou Auto Show, a isporuke bi trebale da počnu tokom 2025. godine.

HiPhi A

HiPhi Z ima dva motora, a HiPhi A ima čak tri elektromotora – jedan na prednjoj osovini i dva pozadi i svaki pokreće sopstveni točak, Pogonski sitem je razvijen u kompaniji HiPhi i dostiže maksimalnu ukupnu snagu od 1.287 KS. Kapacitet baterije nije obelodanjen, ali jeste podatak da pri maksimalnom opterećenju može da isporuči do 800 kW, a elektrositem ridi na 800 V. Navodno, prema podacima fabrike, maksimalnu izlaznu snagu može da održava čak 30 minuta, a HiPhi Z da dohvati maksimalnu brzinu od 300 km/h.

HiPhi A

Vazdušno ogibljenje je za HiPhi Z standardno, dok HiPhi A dobija i upravljanje na zadnjim točkovima, adaprivne amortizere i kontrolisanu isporuku obrtnih momenata. Prema informaciji proizvođača HiPhi A ima i idealan raspored mase 50:50 među osovinama.

HiPhi A

Marka HiPhi obećava da će uskoro objaviti još pojedinosti o modelu A, a ostaje otvoreno pitanje da li će se prodavati van granica Kine, mada je činjenica da HiPhi već ima svoje prodajne salone u Norveškoj i Nemačkoj.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Porsche predstavio najsnažniji Cayenne do sada

Cayenne Turbo S E-Hybrid je zvanično najsnažniji i najskuplji SUV u ponudi Porschea Porsche ...

Novi Koleos stiže i u Evropu

Novi Renault Koleos svetu je predstavljen pre godinu dana na salonu u Pekingu. Njegova ...

Danas u Abu Dabiju trka oproštaja u Formuli 1

Danas se na stazi Yas Marina u Abu Dabiju vozi poslednja trka sezone Formule ...

Toyota sa GR Sport i Trek Corollom u Ženevi

Toyota je u Ženevi pokazala sportski paket opreme i povišenu verziju Corolle ST Toyota ...

Tesla najavio V3 super punjač – 120 km. za 5 minuta

Tesla je najavio novi V3 super punjač koji podržava punjenje do 250 kilovata Tesla ...

Prelazak na električna vozila će biti mnogo teži nego što se misli

Prelazak na električna vozila će biti mnogo dugotrajniji i  teži nego što se danas ...