fbpx

Novi McLaren GTS je najpraktičniji superautomobil

Novi McLaren GTS je najpraktičniji superautomobil – tako tvrdi proizvođač i dodaje još snage motoru

McLaren GTS

Novi McLaren GTS je najpraktičniji superautomobil, tako tvrdi proizvođač i dodaje još snage motoru. Tvrdnja da superautomobil uopšte može biti praktičan diskutabilna je sama po sebi. Međutim, još od kada je lansirao svoj GT 2019. godine, McLaren tvrdi da superautomobil može biti (koliko toliko) praktičan i svakodnevno upotrebljiv. McLaren GTS za 2024. dobija poneki detalj koji bi ga trebao učiniti prektičnijim. Na primer, dobio je sistem podizanja prednjeg dela vozila za četiri sekune, što je upola kraće nego do sada.

McLaren GTS

Prtljažnik (u zadnjem delu vozila) je zapremine čak 419 litara, i ima elektropomična staklena vrata, dok je za sitnice na raspolaganju i “frunk”, prtljažnik u prednjem delu vozila zapremine 150 litara. Kada se sabere, skoro 570 litara zapremine prtljažnika i nije tako loš rezultat, naprotiv.

McLaren GTS

McLaren tvrdi da je novi (tačnije za 2024. osveženi) GTS najpraktičniji super automobil koji se može kupiti, aludirajući na činjenicu da je ovo i dalje superautomobil, koji ima karbon keramičke diskove i aktivno ogibljenje kao standardnu opremu. Ipak, na raspolaganju je variranje visine vozila od tla, koje može biti od 100 do 130 mm. U izdanju za 2024. godinu McLaren GTS dobija u više snage.

McLaren GTS

U Wokingu su malo “doterali” 4.0 V8 sa dva turbokompresora, i uz novih 14 KS došli do maksimalnih 626 KS. Pored toga, McLaren GRS je bio na dijeti i oslabio je za 10 kilograma, pa sada prazan ima masu od 1.520 kilograma. Krov vozila sada je izrađen od recikliranih ugljeničnih vlakana, a gornja struktura zadnjeg dela vozila sada je o ugljeničnih kompozita. Među (skupim) opcionalima su i zavrtnji točka koji su laganiji od standardnih 35%.

McLaren GTS

“Lava siva” boja se po prvi put pojavljuje na McLarenu GTS, kao i nova boja kože u enterijeru.
I pored tvrdnji McLarena da je novi GTS upotrebljiv Grand Turismo, ovo je i dalje zastrašujuće brz automobil. Do 100 km/h ubrzava za 3.2 sekunde, do 200 km/h 8.9 za sekundi i dohvata maksimalnih 326 km/h. V8 motor ima 630 Nm maksimalnog obrtnog momenta koji se do zadnjih točkova isporučuje preko sedmostepenok sekvencijalnog menjača.
McLaren još nije saopštio cene za novi GTS, a radi orijentacije GT je do sada koštao od 190.000 evra bez opcionala i poreza.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Mercedes-AMG predstavio GLA45 i GLA45 S 4Matic+

Mercedes-Benz je nedavno predstavio drugu generaciju modela GLA, koji je sada otkriven i u ...

Porsche otkrio tajne koncepte među kojima je i 919 Street

Porsche je u knjizi pod naslovom “Porsche Unseen“ po prvi put objavio dizajnerske studije ...

Volvo planira da proda neverovatan broj EV-a do 2025.

Volvo planira da proda neverovatan broj EV-a do 2025., mada, možda im i pođe ...

Ralf Schumacher brani Micka Schumachera

Bivši vozač Formule 1 i stric Micka Schumacher stao je u odbranu talenta sina ...

SsangYong u velikim problemima i dugovima

Južnokorejski specijalista za SUV i crossover vozila SsangYong je nesolventan i našao se u ...

Mercedes-Benz S680 Guard prebacio 4 tone

Mercedes-Benz je predstavio Guard verziju S680 koja je uz V12 motor i sve modifikacije ...