fbpx

MotoGP – pod znakom pitanja je VN Argentine

MotoGP – pod znakom pitanja je VN Argentine koja je trebala biti treće trka MotoGP sezone, a pod upitnikom je i Kazahstan

MotoGP // Foto // Gold & Goose / Red Bull Content Pool // SI202309090175 // Usage for editorial use only //

MotoGP – pod znakom pitanja je VN Argentine koja je trebala biti treće trka MotoGP sezone, a pod upitnikom je i Kazahstan. Trenutno je pod velikim znakon pitanja MotoGP trka za Veliku Nagradu Argentine koja bi trebala biti vožena 7. aprila. Mere štednje koje je uveo novoizabrani Predsednik Argentine Javier Milei su drastične i mogle bi dovesti do otkazivanja MotoGP trke na stazi Termas de Rio Hondo. Argentinski Predsednik Milei je odmah po stupanju na dužnost uveo drakonske mere štednje u državi koja je već decenijama u teškom ekonomskom statusu. Koliko su radikane mere štenje i smanjenje državnih troškova najbolje opisuje podatak da je sa 18, broj ministarstava sveo na samo 9.
Prema trenutnoj situaciji, malo je verovatno da će odobriti budžet za MotoGP trku neophodan za organizaciju, a koji po pravilu obezbeđuje država uz podršku lokalne uprave regije Santiago del Estero, i privatni sponzori. Ono što ide u potvrdu mogućnosti da VN Argentine bude otkazana je i činjenica da je 19. januara saopšteno da Argentina neće biti domaćin prve trke motokros Šampionata Sveta, koja je trebala biti vožena na stazi Neuqen 9. i 10. marta. Navodno, tka će se možda održati, ali zbog činjenice da su troškovi organizacije motokros trke mnogo menji od trke MotoGP šampionata.
Što se Dorne i timova tiče, za sada je „tapkanje“ u mraku, obzirom da IRTA nije dobila zvanično saopštenje od argentinskog promotera trke, mada vlada utisak da će trka u Arghentini biti otkazana, a MotoGP šampionat će imati tri nedelje pauze u kalendaru MotoGP trka 2024. između trka u Portugalu 24. marta i 14. aprila u Teksasu.
Iako je nova staza Balaton u Mađarskoj figurirala kao rezervna, po svemu sudeći MotoGP karavan neće doći kod naših suseda, kao što neće otići ni u Kazahstan, koji je trebao biti domaćin u junu, ali je otkazan i prošle godine, a verovatno će i ove.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ko se seća Horexa?

Nemačka marka motocikala Horex nekada je bila pojam, a sada se treći put bori ...

Od obećanja do ispunjenja

  Franco Morbidelli je počeo da obećava još prošle sezone da je sposoban za ...

MotoGP – Gigi Dall’Igna šef Ducatija odbio poziv Honde

MotoGP – Gigi Dall’Igna šef Ducatija je odbio poziv Honde koji je dobio u ...

Marquez doživeo težak pad na prvom Moto GP treningu u Buriramu

Aktuelni MotoGP šampion i vodeći u šampionatu Marc Marquez doživeo težak pad na prvom ...

Marquezu pobeda, Folger junak dana

Deveta trka za šampionat sveta vožena na stazi Sachsenring u Nemačkoj donela je sve ...

Yamaha sve iznenadila osveženim YZF-R1 za 2020.

Na opšte iznenađenje, tokom Superbike trke u Laguna Seci, Yamaha je predstavila unapređene YZF-R1 ...