fbpx

Formula 1 – Fernando Alonso bi u Mercedes

Formula 1 – Fernando Alonso bi u Mercedes, a bura spekulacija se nastavlja bacajući u senku sezonu 2024.

Formula 1 / Fernando Alonso // Foto: Aston Martin Formula 1 Team Media

Formula 1 – Fernando Alonso bi u Mercedes, a bura spekulacija se nastavlja bacajući u senku sezonu 2024. Naravno, bura je prouzrokovana prelaskom Lwisa Hamiltona u Ferrari, i činjenicom da se kao slobodno otvorilo mesto u jednom od najatraktivnijih bolida na gridu.
U “Kuhinji” osnovanih i neosnovanih (ako to u Formuli 1 uopšte postoji) spekulacija ključa. Ko će gde? Od Carlosa Sainza koji se iznebuha našao u situaciji da na kraju sezone Formule 1 2024. nema angažan, preko predviđanja da li će Hamilton sa Charlesom Leclercom proći kao Michael Schumacher sa Nicom Rosbergom (koji ja je u Mercedesu ozbiljno i redovno pobeđivao), ili će Leclerc pored Hamiltona imati posao da dokaže da mu je mesto u Ferrariju, pa do najvažnijeg – ko će od marta 2025. godine i početka sezone Formule 1 biti u sedištu Hamiltona u Mercedesu.
Trenutno su igri i spekulacijama za mesto u bolidu Mercedes bezmalo svi vozači Formule 1. Od Maxa Verstappena, Alexa Albona, Sainza (koga svi vide u Audiju 2026., ali treba da “premosti” jednu sezonu), pa sve do Bottasa.

Formula 1 / Fernando Alonso //Foto: Aston Martin Media

A najnovije spekulacije i “pouzdani izvori” kažu da se u sliku u sedištu Mercedesa našao i Fernando Alonso. Navodno, njegov (i dalje) menadžer Flavio Briatore radi pun gas na tome da šef Mercedesa ima u vidu i Alonsa, po mnogima najboljeg vozača sa najmanje osvojenih titula. Defacto, Alonso je na kraju sezone Formule 1 2024. slobodan agent obzirom da mu ističe ugovor sa Aston Martinom. Pored toga vrlo dobro poznaje pogonsku grupu Mercedesa, koja pokreće Aston Martin, a berem u sezoni Formule 1 2023. dokazao je želi i ume da se bori i da je ozbiljno brz, kada ima u čemu. Doduše, ima i godina (42), koje su barem do sada smatrane poznima za vozača Formule 1. “Obavešteni izvori kažu da Alonso nije na “radaru” Wolffa, ali da će vrlo uskoro biti.
A šta Wolff, koji je ostao bez svoje prve violine na sve to kaže? Vrlo diplomatski, ali i u skladu sa činjenicom da u Formuli 1 ništa nije nemoguće. “Nisam mislio da će mi Lewis ikada reći da odlazi u Ferrari, pa se to desilo. Zbog toga, zašto bi išta u Formuli 1 gledao kao nemoguće. Vozači odlučuju da li će i gde će da voze u zavisnosti od okolnosti i zbog toga je sve moguće, a videli ste kako se situacija brzo može promeniti”, kaže Wolff, koji traži dovoljno kvalitetnu zamenu za Hamiltona, ali može uživati i u činjenici da ima slobodno jedno od najatraktivnijih sedišta u Formuli 1.
A možda najveći paradoks cele ove priče je da će sezona Formule 1 2024. koja još uvek nije ni počela biti u senci onoga što će tek doći 2025., a ne zaboravimo ni da samo godinu dana kasnije na scenu stupaju nova pravila o pogonskim jedinicama i ceo cirkus kreće ispočetka.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

U Portugalu poznata slika – pobeda Hamiltonu

U Portugalu ponovo poznata slika, vodi Bottas, propušta Hamiltona i na kraju pobeda za ...

Formula 1 – fleksibilna krila su ponovo na tapetu

Formula 1 – fleksibilna krila su ponovo na tapetu, a FIA je izdala novu ...

Bottas ponovo odličan u kvalifikacijama

Valtteri Bottas ponovo odličan u kvalifikacijama. Po principu tiha voda breg roni, Bottas koji ...

Stiže u maju 2020. – potpuno novi Maserati

Maserati je već počeo kampanju za svoj novi sportski model, i objavio par “špijunskih” ...

EU tvrdi da ima dokaze o državnim subvencijama

EU tvrdi da ima dokaze o državnim subvencijama kineskim proizvođačima električnih automobila EU tvrdi ...

Porsche najavio još dva programa za kratkoročni najam

Porsche je najavio da će lansirati dva nova pilot programa za kratkoročni najam automobila ...