fbpx

Formula 1 – Fernando Alonso bi u Mercedes

Formula 1 – Fernando Alonso bi u Mercedes, a bura spekulacija se nastavlja bacajući u senku sezonu 2024.

Formula 1 / Fernando Alonso // Foto: Aston Martin Formula 1 Team Media

Formula 1 – Fernando Alonso bi u Mercedes, a bura spekulacija se nastavlja bacajući u senku sezonu 2024. Naravno, bura je prouzrokovana prelaskom Lwisa Hamiltona u Ferrari, i činjenicom da se kao slobodno otvorilo mesto u jednom od najatraktivnijih bolida na gridu.
U “Kuhinji” osnovanih i neosnovanih (ako to u Formuli 1 uopšte postoji) spekulacija ključa. Ko će gde? Od Carlosa Sainza koji se iznebuha našao u situaciji da na kraju sezone Formule 1 2024. nema angažan, preko predviđanja da li će Hamilton sa Charlesom Leclercom proći kao Michael Schumacher sa Nicom Rosbergom (koji ja je u Mercedesu ozbiljno i redovno pobeđivao), ili će Leclerc pored Hamiltona imati posao da dokaže da mu je mesto u Ferrariju, pa do najvažnijeg – ko će od marta 2025. godine i početka sezone Formule 1 biti u sedištu Hamiltona u Mercedesu.
Trenutno su igri i spekulacijama za mesto u bolidu Mercedes bezmalo svi vozači Formule 1. Od Maxa Verstappena, Alexa Albona, Sainza (koga svi vide u Audiju 2026., ali treba da “premosti” jednu sezonu), pa sve do Bottasa.

Formula 1 / Fernando Alonso //Foto: Aston Martin Media

A najnovije spekulacije i “pouzdani izvori” kažu da se u sliku u sedištu Mercedesa našao i Fernando Alonso. Navodno, njegov (i dalje) menadžer Flavio Briatore radi pun gas na tome da šef Mercedesa ima u vidu i Alonsa, po mnogima najboljeg vozača sa najmanje osvojenih titula. Defacto, Alonso je na kraju sezone Formule 1 2024. slobodan agent obzirom da mu ističe ugovor sa Aston Martinom. Pored toga vrlo dobro poznaje pogonsku grupu Mercedesa, koja pokreće Aston Martin, a berem u sezoni Formule 1 2023. dokazao je želi i ume da se bori i da je ozbiljno brz, kada ima u čemu. Doduše, ima i godina (42), koje su barem do sada smatrane poznima za vozača Formule 1. “Obavešteni izvori kažu da Alonso nije na “radaru” Wolffa, ali da će vrlo uskoro biti.
A šta Wolff, koji je ostao bez svoje prve violine na sve to kaže? Vrlo diplomatski, ali i u skladu sa činjenicom da u Formuli 1 ništa nije nemoguće. “Nisam mislio da će mi Lewis ikada reći da odlazi u Ferrari, pa se to desilo. Zbog toga, zašto bi išta u Formuli 1 gledao kao nemoguće. Vozači odlučuju da li će i gde će da voze u zavisnosti od okolnosti i zbog toga je sve moguće, a videli ste kako se situacija brzo može promeniti”, kaže Wolff, koji traži dovoljno kvalitetnu zamenu za Hamiltona, ali može uživati i u činjenici da ima slobodno jedno od najatraktivnijih sedišta u Formuli 1.
A možda najveći paradoks cele ove priče je da će sezona Formule 1 2024. koja još uvek nije ni počela biti u senci onoga što će tek doći 2025., a ne zaboravimo ni da samo godinu dana kasnije na scenu stupaju nova pravila o pogonskim jedinicama i ceo cirkus kreće ispočetka.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Prodaja letnjih guma u Srbiji manja za 24,2%, a zimskih za 13%

Coronavirus utiče i na tržište pneumatika – prodaja letnjih guma u Srbiji manja za ...

Inženjeri u zatvorima a Bosch izvukao čarobni štapić

Bosch je izvukao čarobni štapić i našao način da smanji emisiju NOx kod dizela ...

Tata Harrier SUV će koristiti Land Roverovu platformu, stiže 2019.

Tata H5X koncept predstavljen u februaru postaje serijski model pod imenom Harrier, i koristiće ...

Test Volkswagen Amarok PanAmericana

Test Volkswagen Amarok PanAmericana je test druge generacije modela koji se zamalo ugasio već ...

Nissan predstavlja EV36Zero, postrojenje za električna vozila

Nissan predstavlja EV36Zero, vodeće postrojenje za električna vozila vredno milijardu funti čime stvara prvi  ...

Renault Twingo Intens TCe95 – mali i hrabar

Twingo u ponudi Renaulta postoji već 27 godina, a u prvoj, originalnoj evoluciji, proizvodio ...