fbpx

Ultraluksuzni Mercedes Mytos stiže 2025.

Ultraluksuzni Mercedes Mytos stiže 2025. godine i (najverovatnije) biće na bazi modela SL ali u speedster formi

Mercedes  // Foto/Copyright Dmotion.rs

Ultraluksuzni Mercedes Mytos stiže 2025. godine i (najverovatnije) biće na bazi modela SL ali u speedster formi. Mercedes je prvi put najavio planove za Mithos brend ultraluksuznih modela u maju 2022. godine, ali od tada nije bilo nikakvih vesti. U dokumentu o svojim finansijskim rezultatima za 2023., trokraka zvezda je prenamenila istu tizer sliku kako bi najavila da će prvi model biti lansiran 2025. godine. Sudeći po gondolama iza sedišta, prednjačiće brzi automobil na SL-u. Najnovija generacija roadstera se prodaje isključivo kao AMG, ali je u izradi i otmena Maybach verzija. To znači da će budući model brenda Mithos biti još otmeniji. Pretpostavljamo da će SL marke Maybach biti prvi koji će se naći u prodaji. Neki će se setiti da je glavni dizajner Mercedesa Gordon Vagener sredinom 2022. godine zadirkivao crveni koncept Mercedes-Maibach SL sa brojnim dvostrukim M logotipima urezanim na kontrastnu crnu haubu prepolovljenu centralnim vertikalnim perajem.

Mercedes-AMG SL63 S E Performance

Cene neće biti za one sa slabim srcem. Osnovni AMG SL 43 već košta šestocifreno u Sjedinjenim Državama, gde počinje od 109.900 dolara. Popeće se na 141.300 dolara za model 55 i dostiže 183.000 dolara za model 63. Pre opcija, naravno. Logika nam govori da će Maybach SL biti baziran na modelu 63 i da će koštati više od 200.000 dolara. Što se tiče Mithos varijante, nećemo biti šokirani ako će dostići 300.000 dolara. Nemačka luksuzna marka opisala je Mithos kao namenski podbrend za „veoma ekskluzivne kolekcionarske automobile“. Da bi se proizvodila u malom broju, ova vozila će se prodavati „najposvećenijim entuzijastima i kolekcionarima Mercedes-Benza“. Čini se da će se ovi automobili suprotstaviti onima poput Bentlija, Aston Martina, a možda čak i Ferarija ili Meklarena.

Mercedes-AMG SL63 S E Performance

Verovatno se pitate da li Mithos ima smisla kada je Maibach već stvar. Kao što izreka kaže, bogati postaju bogatiji, stvarajući tako nove mogućnosti za Mercedes da poveća svoj profit tako što će mamiti bogate kupce višim ešalonom luksuza. U 2023. godini, odeljenje Maibach je zabeležilo povećanje prodaje za 19 procenata u odnosu na prethodnu godinu, što je ohrabrilo Mercedes da se zalaže za još skuplje i profitabilnije automobile. Najveći rival BMV ima Rolls-Roice koji će ispuniti tu ulogu i pomeriće novostečeni brend Alpina na viši nivo kako bi popunio jaz između najskupljih BMV-a i „najjeftinijih“ Rolls-Roice-a. Folksvagen grupa pokriva sve baze sa bogatim portfoliom modela Audija, Lamborginija, Bentlija, Poršea i Bugatija.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Toyota C-HR – kad se potrude umeju da budu i originalni

Toyoti nikada nisu osporavani kvalitet i pouzdanost, ali jesu dizajn i originalnost. Šta se ...

Formula 1 – Hamilton planira da promeni prezime

Sedmostuki šampion sveta Formule 1 Lewis Hamilton planira da promeni prezime i doda mačino ...

Formula 1 – Verstappenu trka za VN Belgije

Trka za Veliku nagradu Belgije pokazala je dominaciju kako tima Red Bull tako i ...

Test MG ZS 1.0 Luxury A/T

Test MG ZS 1.0 Luxury A/T je imao zadatak da nam otkrije da li ...

Zove se Take-Off, ali nije za letenje

Pop-up kamp prikolice sa brojnim mogućim dodacima uz dovoljno mašte postaju praktične i prostrane, ...

Test Mercedes GLC 220d 4Matic

Test Mercedes GLC 220d 4Matic otkriva da od dobrog može i bolje ali uz ...