fbpx

Rolls-Royce i 8.000 sati za drvo koliko je utrošeno za oplate u najnovjem Droptail Arcadia, dok je časovnik razvijan dve godine

Rolls-Royce Droptail Arcadia

Rolls-Royce i 8.000 sati za drvo koliko je utrošeno za oplate u najnovjem Droptail Arcadia. Rolls-Royce je proveo 8.000 sati praveći drvo za svoj najnoviji Droptail Arcadia, a sat u kabini se razvijao dve godine. Upoznajte Rolls-Roice Droptail Arcadia, treću od četiri narudžbine planirane za raskošni, ultra-ekskluzivni roadster.

Rolls-Royce Droptail Arcadia

Kompanija rezerviše neke od svojih najsloženijih konstrukcija karoserija za ove jedinstvene modele, a Rolls-Royce i 8.000 sati za drvo koliko je utrošeno za oplate u najnovjem Droptail Arcadia ima izuzetnu kombinaciju detalja po meri. Ukupno je napravljeno 233 drvena elementa. Arkadija se odnosi na lokaciju u grčkoj mitologiji koja bi trebalo da predstavlja raj na zemlji.

Rolls-Royce Droptail Arcadia

Kupac je ovaj Droptail naveo da želi spokojan prostor koji bi mu nudio mesto za opuštanje nakon napornog radnog dana. Rolls-Roice je osmislio jedinstvenu belu boju za spoljašnjost Arkadije. Boja sadrži aluminijumske i staklene čestice koje su razlog da karoserija svetluca na svetlosti. Za razliku od prethodnih Droptail verzija, kupac je tražio da elementi od ugljeničnih vlakana, koji su obično vidljivi, budu obojeni u prilagođenu srebrnu nijansu. Kao i drugi primerci roadstera, poklopac prtljažnika ima zakrivljenu površinu prekrivenu drvetom.

Rolls-Royce Droptail Arcadia

Većina kabine Arcadia je jedinstvena bela nijansa koja je inspirisana bojom karoserije. Tamna boja po meri je u kontrastu sa spoljnim delovima sedišta i naslonima za glavu. Drveni ukrasi okružuju putnike, pružajući se oko armature, panela vrata i zakrivljenog dela iza sedišta. Rolls-Royce je ukupno potrošio 8.000 sati na izradu različitih komada drveta.

Rolls-Royce Droptail Arcadia

Tim za izradu karoserija Rolls-Roycea proveo je više od dve godine razvijajući i pet meseci sklapajući časovnik na kontrolnoj tabli. Obrađeno lice ima 119 faseta, dok je dvostruki R logo brenda izrađen od nerđajućeg čelika. Ručno oslikane satne oznake zahtevaju kameru za uvećanje da bi tehničar primenio crnu boju. Droptails se fokusiraju na luksuz, a ne na performanse, tako da Rolls-Roice ne ističe pogonski sklop vozila. Ali za one koji moraju da znaju, roudsteri standardno koriste 6,6 litarski V12 marke sa dvostrukim turbo punjačem, koji u ovoj aplikaciji ima 593 konjskih snaga i 840 Nm obrtnog momenta. Rolls-Royce je već isporučio Droptail Arcadia svom vlasniku u Singapuru. Kupac je odredio da se automobil vozi na levoj strani, iako je desni volan češći u zemlji. Kupac je doneo ovu odluku da bi mogao lakše da koristi vozilo širom sveta. Ni fabrika ni kupac nisu objavili koliko košta ovo jedinstveno vozilo.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Alpine A110 R predstavljen olakšan i ubrzan

Alpine A110 R predstavljen je najbržem izdanju do sada sa boljim performansama koje nisu ...

Hyundai i10 N uskoro u serijskoj proizvodnji

Hyundai Motor najavljuje početak proizvodnje novog modela linije i10 N u fabrici Hyundai Assan ...

Nova BMW Serija 7 na benzin i struju

BMW Serije 7 predstavljen je u svojoj sedmoj generaciji i to uporedo sa benzinskim ...

Citroen potvrdio da neće biti modernog 2CV

Retro nije slogan unutar Citroena, a iako je uvek dobra stvar studirati prošlost, francuski ...

Pet najboljih reli Porschea po Walteru Röhrlu

Porsche nije marka koja se baš direktno vezuje za reli, ali legendarni Walter Röhrl ...

Apple (ipak) stiže sa svojim automobilom?

Apple se i dalje igra hoće-neće sa projektom svog automobila, a najnovije vesti da ...