fbpx

Bernie Ecclestone odgovara na Massinu tužbu

Bernie Ecclestone odgovara na Massinu tužbu kojom potražuje 82 miliona dolara od FIA, FOM i Formule 1

Bernie Ecclestone, bivši vlasnik Formule 1 odgovara na Massinu tužbu kojom potražuje 82 miliona dolara od FIA, FOM i Ecclestonea. Berni Eklston daje odgovor na tužbu Felipea Mase zbog skandala na Velikoj nagradi Singapura 2008. Masa je pokrenuo sudski postupak protiv FIA, F1 i Ecclestone zbog kontroverzne Velike nagrade Singapura 2008. Crashgate je bio kada je Nelson Piquet Jr namerno udario svojim bolidom u zid kako bi pomogao Fernandu Alonsu, primoravši lidera trke Massu u pitstop (koji je Alonso već obavio) a koji je Massa završio tako da je iz boksa krenuo sa crevom za dolivanje goriva na svom Ferrariju i na kraju ga koštajući šanse da osvoji titulu koju koja je pripala po prvi put Lewisu Hamiltonu sa samo jednim poenom prednosti ispred Masse.
„Da me je pitao, rekao bih da je potpuno ispravna stvar, tužiti se i pustiti engleskog sudiju da odluči šta je ispravno, a šta pogrešno“, rekao je Ecclestone Britanskoj novinarskoj asocijaciji. „Ne mogu ništa da kažem o ishodu i šta će se desiti. „S njegove tačke gledišta, bolje je da engleski sudija donese presudu. To će mu biti od veće pomoći.” Bivši vozač F1 Massa traži najmanje 82 miliona dolara odštete.

© FOTO STUDIO COLOMBO X FERRARI // Ferrari Press Office

Massina pravna akcija se očekivala nakon što je zatražio komentar od upravnih organa o incidentu. „Uvek sam govorio da ću se boriti do kraja“, rekao je Massa. „Pošto su FIA i FOM odlučili da ništa ne urade, tražićemo da ispravimo ovu istorijsku nepravdu na sudu. „Stvar je sada za naše advokate i oni su u potpunosti ovlašćeni da urade sve što je potrebno kako bi pravda u sportu bila zadovoljena. Ecclestone je u intervjuu za F1-Insajder priznao da je 2008. godine postao svestan da je Piquet Jr. namerno izazvao incident, ali je odlučio da ne istražuje sve dok ne bude prekasno da se preokrene tabela šampionata. Crashgate je postao javna polemika 2009. godine. Massa je optužio FIA za “najozbiljniji oblik prekršaja”. Massine prijave takođe zahtevaju „izjavu da je FIA postupila kršeći sopstvene propise jer nije odmah istražila okolnosti 2008. godine“. On takođe želi „izjavu da bi FIA, da nije postupila u suprotnosti sa sopstvenim propisima, poništila ili korigovala rezultate Velike nagrade Singapura sa posledicom da bi gospodin Massa osvojio šampionat vozača 2008. Dodaje se: „Radnje okrivljenih prouzrokovale su značajan finansijski gubitak tužiocu“.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Zamena ulja u Bugatti Veyronu košta 21.000 dolara! Zbog čega?

Zamenu ulja u Bugatti Veyronu serviseri naplaćuju 21.000 $. Pogledajte zbog čega jedan uobičajeni ...

Objavljena lista najsmrtonosnijih automobila u SAD

Firma za automobilsko istraživanje, iSeeCars.com, sastavila je listu najsmrtonosnijih automobila u SAD Firma za ...

Porsche povećao udeo vlasništva u Rimcu na gotovo četvrtinu

Porsche je objavio da će povećati svoj udeo vlasništva u Rimcu sa 15.5 na ...

“Plus 1” Dacia specijalna letnja ponuda

Dacia svojim kupcima uvek daje više, pa tako je i sada za sve one ...

Megane RS se otkriva sloj po sloj

Novi Reanualt Megane RS biće otkriven na salonu u Frankfurtu u septembu, ali fabrika ...

Lancia se (polako) ponovo rađa

Lancia se (polako) ponovo rađa i upravo je prikazan koncept koji najavljuje u kom ...