fbpx

Formula 1 – robija za sponzora Mercedes-AMG tima

Formula 1 – robija za sponzora Mercedes-AMG tima – CEO FTKS Sem Bankman-Frid osuđen je na 25 godina zatvora

Formula 1 / Foto – Steve Etherington // Mercedes-AMG Formula 1 tam media

Formula 1 – robija za sponzora Mercedes-AMG tima – CEO FTKS Sem Bankman-Frid osuđen je na 25 godina zatvora. Izvršni direktor FTKS Sem Bankman-Frid, kompanije koja je ranije sponzorisala Mercedes-AMG tim Formule 1, osuđen je na 25 godina zatvora. Mercedes je ušao u partnerstvo sa kompanijom za kriptovalute FTKS još 2021. godine, što je bilo vidljivo na bolidu i u padoku, ali je ova saradnja okončana pre Velike nagrade Brazila 2022. godine.
Nakon žto je CEO završio u zatvoru, kompanija je bodnela zahtev za bankrot, a sada je Bankman-Frid osuđen na 25 godina zatvora zbog lažnih aktivnosti. Bankman-Frid je u novembru osuđen po sedam tačaka optužnice za prevaru i zaveru radi pranja novca, dok je takođe smatran odgovornim za gubitak oko 10 milijardi dolara novca klijenata, a njegova kazna je sada izrečena na saveznom sudu na Menhetnu.
Bankam-Friedu će takođe biti oduzeta imovinu od 11 milijardi dolara i vraćena vladi Sjedinjenih Država. Izrečući kaznu, sudija Luis Kaplan je rekao: „Postoji rizik da će ovaj čovek biti u poziciji da uradi nešto veoma loše u budućnosti. I to uopšte nije trivijalan rizik“, dodajući da Bankman-Frid nikada nije ponudio „reč kajanja zbog činjenja strašnih zločina“. Kao deo saopštenja koje je izdao Mercedes nakon suspenzije njihovog FTKS saveza na Velikoj nagradi Brazila 2022., tim je saopštio: „Kao prvi korak, suspendovali smo naš ugovor o partnerstvu sa FTKS. To znači da se kompanija više neće pojavljivati na našem trkačkom automobilu i drugim brendiranim sredstvima od ovog vikenda. VN Brazila 2022. je označila i scenu poslednje Mercedesove pobede u Formuli 1, Džordž Rasel je pobedio u sprint trci, a zatim i na Velikoj nagradi, dok je Lewis Hamilton obezbedio dvostruku pobedu za tim u nedelju na trci za Veliku nagradu. Od tada Mercedes nije uspeo ponovo da se popne na najviše stepenice podijuma usred intenzivne dominacije Red Bulla u sportu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Formula 1 – FIA ne dirajte Red Bull

Formula 1 – FIA ne dirajte Red Bull poruka je koju šalje čuveni nemački ...

Svi McLarenovi modeli će imati hibridni pogon do 2025

McLaren je najavio proširenje svog prošlog “Track22” biznis plana, koji nosi ime “Track25”, što ...

Aston Martin sa V8 prelazi na V6 motore

Aston Martin mora da se priključi procesu smanjivanju emisije CO2, ako planira da proizvodi ...

Novi Nissan X-Trail stiže na novoj platformi

Novi Nissan X-Trail uskoro stiže na novoj CMF-C platformi i sa novim e-Power pogonskim ...

Honda u Ženevi: hibridna, električna i sportska

Honda će, na sajmu automobila u Ženevi od 8. do 18. marta, predstaviti niz ...

Mercedes sprema se još jedan SUV – GLB Klasu

Mercedes uveliko testira svoj novi SUV. GLB Klasa će se smestiti između aktuelnih GLA ...