fbpx

Formula 1 – tim McLaren ponovo u restrukturiranju

Formula 1 – tim McLaren ponovo u restrukturiranju nakon iznenadnkog odlaska Davida Sancheza nakon par meseci

Formula 1 // McLaren // Foto McLren Racing Media Centre

Formula 1 – tim McLaren ponovo u restrukturiranju nakon iznenadnkog odlaska Davida Sancheza nakon par smo meseci provedenih u timu. Mclaren Formula 1 tim je najavio još jedno restrukturiranje tehničkog odeljenja nakon iznenadnog odlaska Davida Sancheza. Sanchez je zvanično počeo da radi za tim u januaru 2024. godine nakon perioda obaveznog odsustva iz Formule 1, a nakon odlaska iz tima Ferrari. Bivši inženjer Ferrarija pridružio se Mclarenu kao deo značajnog restrukturiranja nakon što je James Key otišao. Sanchez je bio tehnički direktor za koncept automobila i performanse – ali će sada napustiti tim nakon samo tri meseca. Šef Mclarena Andrea Stella objasnio je Sanchez šokantan odlazak u saopštenju tima.

Formula 1 // McLaren // Foto McLren Racing Media Centre

„Posle razgovora između Davida Sancheza i rukovodstva tima, doneta je zajednička odluka da David napusti tim“, rekao je Stella. „Nakon našeg zajedničkog razmišljanja, postalo je očigledno da uloga, odgovornosti i ambicije povezane sa Davidovom pozicijom nisu u skladu sa našim prvobitnim očekivanjima kada je pristao da nam se pridruži u februaru 2023. Prepoznajući ovu neusklađenost, David i ja smo se složili da bi bilo najbolje da se sada raziđemo, kako bismo mu omogućili da traži druge prilike koje će bolje iskoristiti punu skalu i širinu njegovih izuzetnih veština. Veoma i sa zahvalnošću cenimo doprinose koje je David dao tokom svog relativno kratkog vremena sa nama, i želimo mu sve najbolje u budućim profesionalnim angažmanima. Sam Stella će privremeno zameniti Davida Sancheza , dok će Rob Marshall preuzeti ulogu glavnog dizajnera. Meklaren je takođe potvrdio da će Niel Houldey biti tehnički direktor za inženjering, dok Peter Prodomou ostaje tehnički direktor aerodinamike. Sančez je dodao: “Zahvalan sam na prilici da sam bio deo ovog tima. Iako uloga koju smo zamislili i koju smo se dogovorili nije bila u skladu sa realnošću pozicije koju sam zatekao, odlazim sa poštovanjem prema rukovodstvu, divljenjem za posvećenost mojih kolega i zahvalnost za otvorenost i iskrenost u kojoj smo razgovarali i došli do ove odluke. „Želim ovom timu da nastavi sa uspehom dok nastavlja svoj put ka prvom mestu gde mu je i mesto. Radujem se svom sledećem izazovu u F1.”
Naravno, kurtoazno opraštanje se podrazumeva, ali nešto je verovatno jako krenulo kako ne treba izmeđi tima McLaren i Sancheza, obzirom da je prvo napustio Ferrari, potom pauzirao devet meseci, da bi u novom timu radio samo tri meseca. Pri tom, Sanchez ima samo 44 godine, i nema na vidiku novi angažman u Formuli 1. Naravno, jednog dana će istina o odlasku Sancheza izaći na videlo, ali stručnjak ovog kalibra i iskustva se iz tima ne pušta tako lako, osim ako nije došlo do nepopravljivog sukoba.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Menjaju se želje kupaca u premijum segmentu, limuzine su nezanimljve

Neki od nekada najpopularnijih modela u premijum segmentu beleže dramatičan pad prodaje Po svemu ...

Briatore – Ferrari je trebao angažovati Leclerca ranije

Bivši i kontroverzni šef timova Formule 1 Benetton i Renault kaže da je Ferrari ...

Test Maserati GranTurismo Trofeo

Test Maserati GranTurismo Trofeo nas vodi u svet automobila koji nije za svakoga, a ...

Dočekasmo i T-Roc

Posle bezbrojnih “šuškanja”, tizera, špijunskih slika, najava, poricanja, ugledasmo i T-Roc. VW je savršeno ...

Ništa od V8 motora u Mercedes-Benzu

Ništa od V8 motora u Mercedes-Benzu iako su postojale spekulacije da je u toku ...

Aston Martin ozbiljno dodaje gas

Uz ubrizgan sveži kapital i novu vlasničku strukturu, Aston Martin dodaje gas i najavljuje ...