fbpx

Formula 1 – tim McLaren ponovo u restrukturiranju

Formula 1 – tim McLaren ponovo u restrukturiranju nakon iznenadnkog odlaska Davida Sancheza nakon par meseci

Formula 1 // McLaren // Foto McLren Racing Media Centre

Formula 1 – tim McLaren ponovo u restrukturiranju nakon iznenadnkog odlaska Davida Sancheza nakon par smo meseci provedenih u timu. Mclaren Formula 1 tim je najavio još jedno restrukturiranje tehničkog odeljenja nakon iznenadnog odlaska Davida Sancheza. Sanchez je zvanično počeo da radi za tim u januaru 2024. godine nakon perioda obaveznog odsustva iz Formule 1, a nakon odlaska iz tima Ferrari. Bivši inženjer Ferrarija pridružio se Mclarenu kao deo značajnog restrukturiranja nakon što je James Key otišao. Sanchez je bio tehnički direktor za koncept automobila i performanse – ali će sada napustiti tim nakon samo tri meseca. Šef Mclarena Andrea Stella objasnio je Sanchez šokantan odlazak u saopštenju tima.

Formula 1 // McLaren // Foto McLren Racing Media Centre

„Posle razgovora između Davida Sancheza i rukovodstva tima, doneta je zajednička odluka da David napusti tim“, rekao je Stella. „Nakon našeg zajedničkog razmišljanja, postalo je očigledno da uloga, odgovornosti i ambicije povezane sa Davidovom pozicijom nisu u skladu sa našim prvobitnim očekivanjima kada je pristao da nam se pridruži u februaru 2023. Prepoznajući ovu neusklađenost, David i ja smo se složili da bi bilo najbolje da se sada raziđemo, kako bismo mu omogućili da traži druge prilike koje će bolje iskoristiti punu skalu i širinu njegovih izuzetnih veština. Veoma i sa zahvalnošću cenimo doprinose koje je David dao tokom svog relativno kratkog vremena sa nama, i želimo mu sve najbolje u budućim profesionalnim angažmanima. Sam Stella će privremeno zameniti Davida Sancheza , dok će Rob Marshall preuzeti ulogu glavnog dizajnera. Meklaren je takođe potvrdio da će Niel Houldey biti tehnički direktor za inženjering, dok Peter Prodomou ostaje tehnički direktor aerodinamike. Sančez je dodao: “Zahvalan sam na prilici da sam bio deo ovog tima. Iako uloga koju smo zamislili i koju smo se dogovorili nije bila u skladu sa realnošću pozicije koju sam zatekao, odlazim sa poštovanjem prema rukovodstvu, divljenjem za posvećenost mojih kolega i zahvalnost za otvorenost i iskrenost u kojoj smo razgovarali i došli do ove odluke. „Želim ovom timu da nastavi sa uspehom dok nastavlja svoj put ka prvom mestu gde mu je i mesto. Radujem se svom sledećem izazovu u F1.”
Naravno, kurtoazno opraštanje se podrazumeva, ali nešto je verovatno jako krenulo kako ne treba izmeđi tima McLaren i Sancheza, obzirom da je prvo napustio Ferrari, potom pauzirao devet meseci, da bi u novom timu radio samo tri meseca. Pri tom, Sanchez ima samo 44 godine, i nema na vidiku novi angažman u Formuli 1. Naravno, jednog dana će istina o odlasku Sancheza izaći na videlo, ali stručnjak ovog kalibra i iskustva se iz tima ne pušta tako lako, osim ako nije došlo do nepopravljivog sukoba.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Kinezi kupuju kompletan Aston Martin sa F1 timom?

Krajem prošle nedelje pojavila se šokantna vest da kineski BYD Auto Company kupuje kompletan ...

Ima li Hyundai odgovor u mini segmentu?

Hyundai je za 2018. osvežio svoj i20, trudeći se da ostane konkurentan u paklenom ...

Novi Volkswagen Tiguan stiže na proleće

Novi Volkswagen Tiguan stiže na proleće na mesto odlazećeg modela koji je svoje mesto ...

Renault predstavio Arkanu na salonu u Moskvi

Renault je danas na auto salonu u Moskvi predstavio novi model Arkana, koji će ...

Manje poznati automobili – Škoda „Černá Hora-Montenegro“

Potrebe za vozilom za uske planinske puteve stvorila je kompaktna i agilna L&K vozila ...

Za volanom Stingera, ali na kratko

Samo donekle je Kia iznenadila automobilski svet svojom limuzinom Stinger, a pogotovo idejom da ...