fbpx

Fiati Topolino zaplenjeni zbog italijanske zastave

Fiati Topolino zaplenjeni zbog italijanske zastave koja se nalazi na vozilima, a na to nemaju pravo zbog italijanskog zakona

Fiat Topolino

Fiati Topolino zaplenjeni zbog italijanske zastave koja se nalazi na vozilima, a na to nemaju pravo zbog italijanskog zakona. Italijanska finansijska policija zaplenila je desetine Fiata Topolino za koje je rekla da su nosile nacionalnu zastavu na vozilima koja su zapravo napravljena u Maroku, što je najnoviji sukob između vlade Đorđa Melonija i proizvođača automobila. Vozila su blokirana u luci Livorno zbog navodnih kršenja takozvanog zakona Made in Italy, koji je već primorao matičnu firmu Fiata Stelantis da rebrendira svoj sportski automobil Alfa Romeo Milano u Junior. Portparol Stellantisa je potvrdio zaplenu, o čemu su prvi preneli italijanski mediji, uključujući La Repubblica.

Fiat Topolino

Italijanska vlada je u zavadi sa Stelantisom nakon planova da otpusti radnike u Italiji i preseli proizvodnju u zemlje sa nižim troškovima. Prošlog meseca, hiljade Italijana pridružilo se štrajkačima u blizini centrale proizvođača automobila u Torinu u iščekivanju novog kruga otpuštanja. Stellantis kaže da će ukloniti malu italijansku zastavu na automobilima, koju je dodala jer je projekat Topolino razvijen u Torinu.

Dmotion preporučuje: Alfa Romeo Milano morao da promeni ime zbog lokacije proizvodnje…

Proizvođač automobila negira bilo kakvu nepravdu i rekao je da je uvek na transparentan način komunicirao o zemlji u kojoj se proizvodi Topolino. Originalni Topolino – što na italijanskom znači “Mali miš” – je bio jedno od prvih masovno proizvedenih vozila u Italiji 1930-ih. Očekuje se da će obnovljena verzija Fiat Topolina počinjati cenom od 9.890 evra . Proizvođač automobila najavio je ranije ovog meseca da će početi da prodaje vozila kineskog partnera Leapmotor u Evropi kao deo globalne ekspanzije jer se proizvođač automobila bori da snizi cenu električnih vozila.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Povezani automobil – à la Bugatti

Tesla je popularizovao daljinsko nadziranje i ažuriranje automobila sa svojim „over the air“ sistemom, ...

GCK Motorsport e-Blast za čist Dakar

Organizatori Dakar Relija gledaju u budućnost, pa se na određenim deonicama ovogodišnjeg relija pojavio ...

Rosberg X Racing tim šampion prve Extreme E sezone

Prva sezona Extreme E šampionata električnih offoradera završena je u Engleskoj, a titula je ...

Maserati GranCabrio donosi 550 KS bez krova

Maserati GranCabrio donosi 550 KS bez krova u modelu koji smo znali da dolazi, ...

Od jeseni Kijin dizel hibrid

Na jesen stiže Kijin dizel laki hibridni i pogon od 48 volti Kia Motors ...

Porsche je počeo proizvodnju sintetičkog goriva

Porsche je počeo proizvodnju sintetičkog goriva koje je pri sagorevanju gotovo potpuno karbonski neutralno ...