fbpx

Fiati Topolino zaplenjeni zbog italijanske zastave

Fiati Topolino zaplenjeni zbog italijanske zastave koja se nalazi na vozilima, a na to nemaju pravo zbog italijanskog zakona

Fiat Topolino

Fiati Topolino zaplenjeni zbog italijanske zastave koja se nalazi na vozilima, a na to nemaju pravo zbog italijanskog zakona. Italijanska finansijska policija zaplenila je desetine Fiata Topolino za koje je rekla da su nosile nacionalnu zastavu na vozilima koja su zapravo napravljena u Maroku, što je najnoviji sukob između vlade Đorđa Melonija i proizvođača automobila. Vozila su blokirana u luci Livorno zbog navodnih kršenja takozvanog zakona Made in Italy, koji je već primorao matičnu firmu Fiata Stelantis da rebrendira svoj sportski automobil Alfa Romeo Milano u Junior. Portparol Stellantisa je potvrdio zaplenu, o čemu su prvi preneli italijanski mediji, uključujući La Repubblica.

Fiat Topolino

Italijanska vlada je u zavadi sa Stelantisom nakon planova da otpusti radnike u Italiji i preseli proizvodnju u zemlje sa nižim troškovima. Prošlog meseca, hiljade Italijana pridružilo se štrajkačima u blizini centrale proizvođača automobila u Torinu u iščekivanju novog kruga otpuštanja. Stellantis kaže da će ukloniti malu italijansku zastavu na automobilima, koju je dodala jer je projekat Topolino razvijen u Torinu.

Dmotion preporučuje: Alfa Romeo Milano morao da promeni ime zbog lokacije proizvodnje…

Proizvođač automobila negira bilo kakvu nepravdu i rekao je da je uvek na transparentan način komunicirao o zemlji u kojoj se proizvodi Topolino. Originalni Topolino – što na italijanskom znači “Mali miš” – je bio jedno od prvih masovno proizvedenih vozila u Italiji 1930-ih. Očekuje se da će obnovljena verzija Fiat Topolina počinjati cenom od 9.890 evra . Proizvođač automobila najavio je ranije ovog meseca da će početi da prodaje vozila kineskog partnera Leapmotor u Evropi kao deo globalne ekspanzije jer se proizvođač automobila bori da snizi cenu električnih vozila.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Osveženi Dacia Duster stigao u salone u Srbiji

Stilski i pogonski osveženi Dacia Duster stigao je u prodajne salone u Srbiji Od ...

WRC – Ott Tanak do pobede na Sardiniji

WRC šampion sveta iz 2019. godine Ott Tanak konačno se na Sardiniji podsetio osećaja ...

Continental ima pneumatik od održivih materijala

Continental prvi proizvođač koji je lansirao gumu sa veoma visokim udelom održivih materijala Continental ...

Volvo EX90 konačno u serijskoj proizvodnji

Volvo EX90 konačno u serijskoj proizvodnji, skoro dve godine nakon što je električni SUV ...

Mazda Iconic SP je hibridni sportista

Mazda Iconic SP je hibridni sportista i upravo je predstavljena na Japanskom sajmu mobilnosti ...

Volkswagen ID. AERO spreman za premijeru

Volkswagen ID. AERO, prva električna limuzina i naslednik Passata, spremna je za premijeru najavljenu ...