fbpx

Renault i Volkswagen okončali pregovore

Renault i Volkswagen okončali pregovore o mogućnosti da zajednički dođu do jeftinog električnog automobila

Renault Twingo

Renault i Volkswagen okončali pregovore o mogućnosti da zajednički dođu do jeftinog električnog automobila. Renault će nastaviti da dizajnira i razvija sopstveni električni Twingo, koji bi trebalo da bude u prodaji 2026. Volkswagen je napustio razgovore sa Renaultom o zajedničkom razvoju pristupačne električne verzije modela Twingo, rekla su dva izvora dobro upoznata sa situacijom, a prenosi ANE.
Kolaps pregovora bi značio da će VW možda morati da radi sam na razvoju sopstvenog pristupačnog EV. Ampere, Renaultova komapnija za električna vozila zadužena za projekat Twingo, odbila je da komentariše navode o neuspelim pregovorima. Portparol VW-a je takođe odbio da komentariše razgovore između kompanija, ali je rekao da kompanija još uvek proučava svoje moguće opcije za jeftine električne automobile. Obe kompanije su se nadale da će podela posla smanjiti troškove koji predstavljaju ključnu prepreku za evropske proizvođače automobila u odnosu na jeftinije automobile iz Kine. Međutim, automobilski giganti “nisu uspele da nađu dogovor” posle višemesečnih pregovora, rekao je jedan od izvora. Drugi izvor je rekao da je dogovor bio veoma blizu, ali da je VW napustio razgovore i odlučio da razvije sopstveni automobil. Izvori su odbili da budu imenovani jer su razgovori poverljivi.

Renault Twingo

Izvršni direktor Renaulta Luka de Meo potvrdio je na sajmu automobila u Ženevi u februaru da je francuski proizvođač automobila u pregovorima sa VW-om o partnerstvu u radu na jeftinom električnom mini-automobilu za Evropu. De Meo je takođe rekao da razgovara sa drugim potencijalnim partnerima, ne imenujući ih. Reno će nastaviti sa projektom sa ili bez partnera, rekao je de Meo na sajmu u Ženevi. Reno planira da lansira novi potpuno električni mini automobil Twingo već 2026. sa ciljnom cenom ispod 20.000 evra. Izvršni direktor marke VW Tomas Šefer ranije je rekao da je otvoren za partnerstva kako bi pomogao da se maloprodajna cena novog malog električnog vozila smanji na ispod 20.000 evra. Nemački proizvođač automobila zaostaje u trci da na tržište izbaci male električne automobile po sličnoj ceni kao i modeli sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem kako bi izbegao gubitak tržišta pod najezdom kineskih automobilskih kompanija koje agresivno nastupaju u Evropi sa jeftinim električnim vozilima.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Volvo XC60 najbezbedniji prema Euro NCAP testovima

Volvo XC60 osvojio je prestižnu nagradu najbezbednijeg SUV-a, i automobila sa najboljim sigurnosnim performansama ...

Hamilton na strategiju do pobede u Španiji

Lewis Hamilton je na strategiju ali i brzinu došao do svoje šeste pobede na ...

Nissan Qashqai “very good” na EuroNCAP-u

Nissan Qashqai dobio je ocenu „vrlo dobar” na ispitivanju sistema za pomoć u vožnji ...

Bottasu pol, Hamiltonu ograda

Trka za veliku nagradu Brazila nema više nikakvu važnost što se tiče pobednika, ali ...

Radnici GM-a dobijaju bonuse od 12.000 dolara

U skladu sa uspešnom 2017. godinom, General Motors će svojim sindikalnim radnicima dati čekove ...

Prvo čišćenje od bombi pa fabrika Tesla

Počela je gradnja pogona iz kojeg uskoro treba da u srcu Nemačke izlaze glavni ...