fbpx

Renault i Volkswagen okončali pregovore

Renault i Volkswagen okončali pregovore o mogućnosti da zajednički dođu do jeftinog električnog automobila

Renault Twingo

Renault i Volkswagen okončali pregovore o mogućnosti da zajednički dođu do jeftinog električnog automobila. Renault će nastaviti da dizajnira i razvija sopstveni električni Twingo, koji bi trebalo da bude u prodaji 2026. Volkswagen je napustio razgovore sa Renaultom o zajedničkom razvoju pristupačne električne verzije modela Twingo, rekla su dva izvora dobro upoznata sa situacijom, a prenosi ANE.
Kolaps pregovora bi značio da će VW možda morati da radi sam na razvoju sopstvenog pristupačnog EV. Ampere, Renaultova komapnija za električna vozila zadužena za projekat Twingo, odbila je da komentariše navode o neuspelim pregovorima. Portparol VW-a je takođe odbio da komentariše razgovore između kompanija, ali je rekao da kompanija još uvek proučava svoje moguće opcije za jeftine električne automobile. Obe kompanije su se nadale da će podela posla smanjiti troškove koji predstavljaju ključnu prepreku za evropske proizvođače automobila u odnosu na jeftinije automobile iz Kine. Međutim, automobilski giganti “nisu uspele da nađu dogovor” posle višemesečnih pregovora, rekao je jedan od izvora. Drugi izvor je rekao da je dogovor bio veoma blizu, ali da je VW napustio razgovore i odlučio da razvije sopstveni automobil. Izvori su odbili da budu imenovani jer su razgovori poverljivi.

Renault Twingo

Izvršni direktor Renaulta Luka de Meo potvrdio je na sajmu automobila u Ženevi u februaru da je francuski proizvođač automobila u pregovorima sa VW-om o partnerstvu u radu na jeftinom električnom mini-automobilu za Evropu. De Meo je takođe rekao da razgovara sa drugim potencijalnim partnerima, ne imenujući ih. Reno će nastaviti sa projektom sa ili bez partnera, rekao je de Meo na sajmu u Ženevi. Reno planira da lansira novi potpuno električni mini automobil Twingo već 2026. sa ciljnom cenom ispod 20.000 evra. Izvršni direktor marke VW Tomas Šefer ranije je rekao da je otvoren za partnerstva kako bi pomogao da se maloprodajna cena novog malog električnog vozila smanji na ispod 20.000 evra. Nemački proizvođač automobila zaostaje u trci da na tržište izbaci male električne automobile po sličnoj ceni kao i modeli sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem kako bi izbegao gubitak tržišta pod najezdom kineskih automobilskih kompanija koje agresivno nastupaju u Evropi sa jeftinim električnim vozilima.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Formula 1 – Alpine (ne)zatvara svoj pogon za motore

Formula 1 – Alpine (ne)zatvara svoj pogon za motore, ili barem tvrdi da definitivna ...

Ništa od uzbuđenja u Singapuru

Hamilton liga za sebe na uličnoj trci u Singapuru Nadali smo se uzbudljivoj trci, ...

Ford ugasio dizel motor za Fiestu

Ford je prestao da proizvodi model Fiesta sa dizel motorom i veruje da će ...

Renault Megane E-Tech osvojio pet Euro NCAP zvezdica

Novi Megane E-Tech Electric je upravo osvojio 5 zvezdica na testiranju Euro NCAP-a prema ...

Novim CLE Kabrioletom Mercedes-Benz nastavlja tradiciju

Novim CLE Kabrioletom Mercedes-Benz nastavlja svoju dugu tradiciju automobila sa otvorenim krovom i četiri ...

Nissan Max-Out Convertible Concept pogled u budućnost

Nissan Max-Out Convertible Concept biće uskoro predstavljen kao pogled u budućnost japanske marke Nissan ...