fbpx

Formula 1 – Sainz bi mogao da iznenadi izborom

Formula 1 – Sainz bi mogao da iznenadi izborom novog tima za koji će voziti od naredne sezone Formule 1

Formula 1 / Carlos Sainz / Foto: Ferrari Press Office

Formula 1 – Sainz bi mogao da iznenadi izborom novog tima za koji će voziti od naredne sezone Formule 1. U padoku su se pojavile informacije koje definitivno izazivaju čuđenje. Carlos Sainz
je navodno u naprednim pregovorima sa timom Willijams. Sainz, koji je dobio otkaz u timu Ferrari da bi napravio mesta za Lewisa Hamiltona mesecima odmerava gde će nastaviti svoju karijeru.

Formula 1 / Carlos Sainz / Scuderia Ferrari // Photo Florent Gooden / DPPI / Ferrari Press Office

Međutim, pred trku Formule 1 za Veliku nagradu Monaka koja se vozi ovog vikenda, Autosport je objavio vest da se tim Williams pojavio kao ozbiljan kandidat da namami Sainza u svoje redove. Williams je već obezbedio budućnost svog glavnog vozača Alexa Albona, tako da bi dodavanje Sainza bio veliki potez. Iako zvuči nelogično da Sainz iz jednog Ferrarija pređe u tim koji je zalepljen za dno tabele, postoji objašnjenje. Veruje se da je partnerstvo u motorima koje Williams ima sa Mercedesom kao šargarepa koja bi trebala privući Sainza. Glasine u padoku sugerišu da će Mercedesov motor, prema novim pravilima za 2026, biti moćan, a kupac motora, tim Williams, bi mogao imati koristi od toga.

Formula 1 / Carlos Sainz / Foto: Ferrari Press Office

Opcije za koje se mislilo da su na stolu za Sainza su sve manje. Još uvek bi mogao da pređe u Sauber 2025. godine, pre nego što taj tim evoluira u Audi godinu dana kasnije. Smatra se da su odgovorni iz Audija, koji su već potpisali Nika Hulkenberga iz Haasa za sledeću godinu, dali Sainzu striktan rok da donese odluku. Sainzu su druge alternative već izmakle. Aston Martin je obnovio partnerstvo sa Fernandom Alonsom, Red Bul sve više izgleda kao da će ostati sa Sergiom Perezom još jednu sezonu. Mercedes ima slobodno mesto da zameni Hamiltona, ali Toto Wolff je jasno stavio do znanja da neće brzo odabrati Sainza, jer više voli da sačeka rasplet situacija, a veruje se da će se odlučiti za mlađanog Andrea Kimija Antonelija. Sainz je u Monaku sugerisao da je njegova situacija pod kontrolom. „Iza kulisa znam više“, rekao je. „Samo ću staviti sve opcije na sto i doneti ispravnu odluku, mogu samo da vam kažem kada se odlučim da će se sve desiti veoma brzo i sve je u tome da sve spojim, sve što mislim da treba da se nađe u mom sledećem ugovoru”.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Loebu pobeda četvrtog dana Dakar relija 2018.

Devetostruki šampion sveta u reliju Sebastian Loeb morao je da sačeka četvrti dan do ...

Šef Tesle Elon Musk testirao ID3 EV sa šefom Volkswagena

Šef Tesle Elon Musk bio je na posebnom sastanku sa šefom Volkswagena Herbertom Diessom ...

Kako je snimljena scena sa krađom sefa u filmu “Fast Five”?

“Fast and Furious” filmovi su oduvek bili puni neverovatnih kaskada i jurnjave, ali scena ...

Alfa Romeo Tonale (konačno) predstavljen

Alfa Romeo Tonale je nakon bezbrojnih i višegodišnjih odlaganja i to kao prvi elektrifikovani ...

Novo poglavlje za Apollo

Apollo IE je automobil fokusiran na trkačku stazu, a biće proizveden u samo 10 ...

Da li će biti Dakar relija 2019.?

Prezentacija rute Dakar relija 2019. planirana za prošli ponedeljak je otkazana zbog povlačenja Čilea ...