fbpx

BMW Skytop Koncept je kao iz bajke iako je sasvim sigurno baziran na seriskom modelu Serije 8

BMW Skytop Koncept

BMW Skytop koncept je kao iz bajke iako je sasvim sigurno baziran na seriskom modelu Serije 8. BMW voli otkrivanje konceptnih automobila na Villa d’Este. Ova godina po marku iz Minhena nije ništa drugačija, koji je predstavio Skytop koncept, kupe sa dva sedišta bez krova za koji kompanija kaže da je inspirisan svojim prošlim modelima.

BMW Skytop Koncept

„BMW koncept Skytop je zaista jedinstven i egzotičan dizajn, u tradiciji Concorso d’Eleganza Villa d’Este“, kaže Adrian van Hooydonk, šef dizajna BMW Grupe. „Nudi kombinaciju dinamike vožnje i elegancije na najvišem nivou, uporedivu sa svojim istorijskim precima, poput BMV-a Z8 ili BMV-a 503.“ Veze sa Z8 roadsterom su očigledne. Tanka zadnja svetla Skytop-a i prednji deo u obliku ajkule su jasna dizajnerska inspiracija preuzeta sa rodstera iz ranih 2000-ih. Izvajani dizajn poklopca motora, mali farovi i jedinstveni zadnji deo sa ravnim površinama podsećaju nas na 503 iz kasnih 1950-ih.

BMW Skytop Koncept

Međutim, na prvi pogled, pomislili biste da je Skytop samo prepravljena serija 8. Ima slične proporcije i koristi 4,4-litarski V-8 od 617 KS snaga iz M8 Competition. Ne bismo se iznenadili da je BMW jednostavno koristio M8 kao osnovu i ponovo oblikovao linija karoserije.
BMW ne daje nikakve druge tehničke podatke ili performanse, mada ako smo morali da nagađamo, Skytop takođe koristi osmostepeni automatski menjač M8 Competition i trik sistem pogona na sva četiri točka.

BMW Skytop Koncept

Tema nalik proizvodnom automobilu nastavlja se u enterijeru. Podešavanje kontrolne table izgleda kao da je podignuto direktno iz Serije 8, sa poznatom digitalnom instrument tablom, infotejmentom, centralnom konzolom i selektorom stepena prenosa. Iako kožna sedišta i volan izgledaju divno, jasno je da su takođe zasnovani na serijskim modelima.

BMW Skytop Koncept

Jedinstveni rol bar iza sedišta je potpuno napravljen po meri i ima prozor koji se može uvlačiti. Krov je dvodelni elemenat koji se može ručno ukloniti i odložiti u prtljažnik. Iako je Skytop verovatno baziran na serijskom modelu, sumnjamo da će ikada videti proizvodnu traku. BMW već proizvodi kupe i kabriolet serije 8, tako da pretpostavljamo da bi uglađena targa verzija bila kanibalizovana u liniji, bez obzira koliko kul izgleda.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Audi zvanično objavio ulazak u Formulu 1

Audi je zvanično objavio da ulazi u Formulu 1, ali uz poprilično iznenađenje u ...

Nissan predstavio IMQ koncept crossover

Nissan je predstavio potpuno novi koncept, pod imenom IMQ, koji ujedno najavljuje i dizajn ...

Stigao je i novi Volkswagen Caddy

Volkswagen Caddy, globalno popularni „multipractic“ predstavljen je u svojoj petoj generaciji, obogaćen sa dosta ...

KAMAZ i 15. put pobedio na reliju Dakar

Posada Eduarda Nikolaeva iz već legendarnog KAMAZ-mastera pobednik je relija Dakar-2018 Posada Eduarda Nikolaeva ...

Četvrto izdanje Jeep kampa održava se u Nemačkoj

Četvrto izdanje Jeep® kampa – godišnjeg sastanka na kojem se okupljaju članovi Grupe vlasnika ...

Nova A klasa veća i jača

Mercedes završava “poliranje” sledeće generacije A Klase, koja se sprema za premijeru na salonu ...