fbpx

Hyundai Tucson dostiže proizvodnu prekretnicu

Hyundai Tucson dostiže proizvodnu prekretnicu u Nošovicama u fabrici Hyundai Motor Manufacturing u Češkoj silazi dvomilioniti primerak

Hyundai Tucson // Foto Dmotion.rs

Hyundai Tucson dostiže proizvodnu prekretnicu u Nošovicama u fabrici Hyundai Motor Manufacturing u Češkoj silazi dvomilioniti primerak. Dvomilioniti Hyundai Tucson silazi sa proizvodne trake u ponedeljak u Nošovicama u fabrici Hyundai Motor Manufacturing u Češkoj (HMMC). Ovaj poseban primerak je u Sailing Blue Pearl boji i opremljen 1.6 T-GDi HEV motorom sada putuje do svog budućeg vlasnika u VelikojBritaniji. Ova prekretnica ističe status Hyundaijevog najpopularnijeg modela u Evropi.

Hyundai Tucson

“Dva miliona primeraka proizvedenih u Hyundai Motor Manufacturing Czech je značajna prekretnica za našeg globalnog i takođe evropskog najboljeg prodavca,” rekao je Michael Cole, predsednik i CEO Hyundai Motor Europe. “Skoro od samog početka automobil je bio dizajniran i proizveden za evropske kupce. Kako je napredavao da postane priča o uspehu na globalnom nivou, a posebno u Evropi, on savršeno predstavlja Hyundaijev pristup usredsređen na kupce.”

Hyundai Tucson // Foto Dmotion.rs

Iz Nošovica u Evropu
Istorija Tucsona u HMMC je počela sredinom juna 2015. godine, kada je treća generacija Tuscona ušla u proizvodnju. Za više od pet godina ukupno je proizvedeno više od 1.180.445 jedinica.
Četvrta generacija Tuscona, koja se trenutno proizvodi, ima moderniji dizajn, unapređen enterijer i poboljšan paket funkcija. U 2023. godini je proizvedeno 244.495 komada, što čini oko 70% ukupne proizvodnje HMMC-a. Ova vozila su izvezena u 70 zemalja širom sveta. Većina Tuscona u Evropi je otpremljena u Veliku Britaniju, Španiju, Nemačku i Francusku.
Hyundai je takođe proširio opcije pogonskih sklopova u Tusconu koji se trenutno proizvodi. Pogonski sklopovi sada uključuju i hibridne i plug-in hibridne motore. Oba alternativna pogonska sklopa suizuzetno tražena u Evropi. Čak 2 od 5 vozila četvrte generacije Tucsona prodatih u Evropi su ili hibridi ili plug-in hibridi.

Hyundai Tucson // Foto Dmotion.rs

Tucson izdanje za dvadeseti rođendan
Kako bi proslavio svoje dve decenije na tržištu, Hyundai je dizajnirao posebno izdanje Tuscona za dvadeseti rođendan. Posebno izdanje dolazi sajedinstvenim enterijerom i u bojom karoserije. Proizvodnja počinje u avgustu u HMMC-u.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Unapređeni Hyundai Ioniq 5 ima povećanu autonomiju

Kupci koji kupe unapređeni Hyundai IONIQ 5 model 2023. sada će moći da idu ...

BMW 540i – stan na točkovima

Mnogima je božanstvo, predmet divljenja, ikona na zidu, san nedosanjanih snova. U svojih 7 ...

Kraj pre vremena za Mini na Dakaru

Iako su bili najbolje Mini plasirana posada posle prvog brzinskog ispita, završili su svoj ...

Formula 1- nova pravila, nove nade, nove boje

Još malo pa će se i zatišje u Formuli 1 završiti. Počela su predstavljanja ...

Ford Quick Lane – lakše do servisa za Ford

Rukovođen namerom da servisne usluge za Ford automobile i laka komercijalna vozila maksimalno približi ...

Prva nagrada za Nissan Leaf

Novi Nissan LEAF osvojio je svoju prvu međunarodnu nagradu Udruženje za potrošačku tehnologiju Consumer ...