fbpx

ChatGPT stiže u Audi čak i u starije modele

ChatGPT stiže u Audi, a moćiće se ugraditi i softverskim ažuriranjem modela proizvedenih od 2021. godine

ChatGPT stiže u Audi – Audi Q6 e-tron Quattro

ChatGPT stiže u Audi, a moćiće se ugraditi i softverskim ažuriranjem modela proizvedenih 2021. godine. Vaš omiljeni interfejs veštačke inteligencije stiže u Audi. ChatGPT će biti dodat trenutnim i budućim modelima, kao i vozilima proizvedenim 2021. Pod uslovom da je treća generacija modularnog infotainment sistema (MIB 3) na mestu, moći ćete da vodite prirodne razgovore sa svojim automobilom i zapravo dobiti odgovore. Da li su odgovori tačni, nemamo pojma. Ali to nije poenta. Proizvođači automobila se okreću ChatGPT-u ne zbog njegovih sposobnosti otkrivanja, već zbog modela prirodnog jezika koji će, u teoriji, bolje razumeti šta vozač želi.

Dmotion.rs preporučuje: Audi Q6 e-tron prvi je model na novoj PPE platformi koju je Audi razvio u saradnji sa Porscheom…

Audi je najnoviji proizvođač koji je preduzeo taj korak, poboljšavajući svoje postojeće podešavanje Audi asistenta korišćenjem Microsoft Azure Open AI za integraciju ChatGPT-a. Za buduće modele, Cerence Chat Pro će služiti kao alat za integraciju, efikasno premošćujući tehnološki jaz između sistema.

ChatGPT stiže u Audi / Audi Q6 e-tron Quattro

„Sa besprekornom integracijom ChatGPT-a u našu kontrolu glasa, kombinujemo prednosti obe aplikacije,“ kaže Markus Kit, potpredsednik za unutrašnjost, info-zabavu i razvoj povezivanja u Audiju. „Pored niza funkcija kontrolisanih glasom, naši kupci će sada imati koristi od jednostavnog i bezbednog pristupa znanju zasnovanom na veštačkoj inteligenciji. Ovo je sledeći korak ka iskustvu u kabini najboljem u premijum segmentu u Audi vozilima.“ Volksvagen je već implementirao ChatGPT u svoje automobile, tako da je prelazak na Audi bio gotovo neizbežan. Kao i kod VW modela, glasovna kontrola funkcioniše isto kao i uvek i nastavlja da koristi izvorni sistem za uspostavljene komande. Sada je razlika u tome što ako kažete nešto što Audi asistent ne razume, ChatGPT će se uključiti. Audi koristi primer pitanja o pritisku u gumama, ali ništa vas ne sprečava da pitate svoj RS6 o smislu života dok se krećete 200 km/h na autoputu. ChatGPT integracija će biti dostupna od jula julu za približno dva miliona Audija proizvedenih nakon 2021. Ubuduće će biti uključena u vozila koja koriste Audijevu E3 1.2 arhitekturu elektronike.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Audi S1 E-tron Quattro je jedinstven primerak za Kena Blocka

Audi Sport je pripremio jedinstven Audi S1 E-tron Quattro Hoonitron specijalno za asa ekstremnih ...

BMW M neće smanjivati svoje motore

BMW M neće smanjivati svoje motore i zadržaće V8 i redne šestocilindraše do daljenjeg ...

Netflix snima film sa Formulom 1 u osnovi

Netflix je dao zeleno svetlo za snimanje akcionog filma koji u svojoj osnovi ima ...

Formula 1 – Verstappenu kvalifikacije u Australiji

Formula 1 – Verstappenu kvalifikacije u Australiji, Sainz odličan nakon operacije pre samo dve ...

Ferrari SF90 Stardale u OMR Luxury Store-u

Ferrari SF90 Stradale od danas je deo ponude OMR Luxury Store na Novom Beogradu ...

Aston Martin se pojačao kapitalom

Aston Martin se finansijski dodatno pojačao nakon investicija koje je uneo većinski vlasnik kompanije ...