fbpx

Formula 1 – Doohan promovisan u timu Alpine

Formula 1 – Doohan promovisan u timu Alpine i prvi je vozač iz Alpine akademije koji će biti zvaničan vozač tima

Formula 1 – Doohan promovisan u timu Alpine / Foto BWT Alpine Formula 1 Team

Formula 1 – Doohan promovisan u timu Alpine. BWT Alpine Formula 1 tim sa zadovoljstvom objavljuje promociju rezervnog vozača Jacka Doohana u vozača sa punim radnim vremenom za sezonu FIA Svetskog prvenstva Formule 1 2025.  Jack će se pridružiti vozaču sa već potpisanim ugovorom Pierreu Gasleyu, i biće prvi vozač koji je potekao iz Alpine vozačke akademije. Pierre i Jack daju timu balans mladosti i iskustva u svom vozačkom sastavu koji je usmeren ka izgradnji uspešne budućnosti.  Ovaj 21-godišnji Australijanac – sin legendarnog petostrukog svetskog šampiona u motociklizmu od 500 kubika – Micka Doohana – služio je kao rezervni vozač u timu poslednje dve godine nakon uspešne juniorske karijere u međunarodnim trkama jednoseda.  Džek je završio kao drugoplasirani u FIA šampionatu Formule 3 2021 i treće mesto u FIA šampionatu Formule 2 2023, pre nego što je postao rezervni vozač sa punim radnim vremenom 2024, gde je bio vredan saradnik u timskom simulatoru.  Jack je postao prvi vozač u istoriji Formule 2 koji je zauzeo pol poziciju, pobedio u trci, najbrži krug i predvodio svaki krug igrane trke na Velikoj nagradi Mađarske 2023. Zabeležio je šest pobeda u toj kategoriji, kao i pet pol pozicija i još pet mesta na podijumu tokom dve sezone takmičenja.  On će nastaviti svoju ulogu rezervnog vozača do kraja sezone 2024, učestvujući u redovnom testiranju prethodnih automobila (TPC) u bolidu Alpine A522 Formule 1, kao i na dužnostima u simulatoru tima tokom odabranih trkačkih vikenda.

Formula 1 – Doohan promovisan u timu Alpine / Foto BWT Alpine Formula 1 Team

Jack Doohan: „Tako sam srećan što sam obezbedio napredovanje u vozača sa punim radnim vremenom 2025. sa BWT Alpine F1 timom. Veoma sam zahvalan na ukazanom poverenju i poverenju višeg menadžmenta tima. Toliko je posla pred nama da budem spreman i spreman za sledeću sezonu i daću sve od sebe u međuvremenu da upijem što više informacija i znanja kako bih bio spreman za korak napred. Izuzetno je zadovoljstvo biti prvi diplomac Alpine vozačke akademije koji je došao do trklačkog mesta u najvišoj kategoriji automobilizma i izuzetno sam zahvalan onima koji su me podržavali na tom putu da ovo postane stvarnost. Ovo je uzbudljiv trenutak, dan ponosa za moju porodicu, i radujem se što ću sve to shvatiti i naporno raditi.”
Oliver Ouks, direktor tima Alpine: „Veoma smo uzbuđeni što ćemo od sledeće sezone promovisati Jacka na trkačko mesto i na taj način mu dati priliku da pokaže svoje veštine i talenat u Formuli 1. Jack će postati prvi vozač koji je Alpine vozačku akademiju koji je promovisan u na poziciju zvaničnog timskog vozača, tako da je to izuzetno prijatno i za tim i njegov put mladog vozača. Lično, radio sam sa Džekom još 2019. godine i potpuno sam svestan njegovog prirodnog talenta i potencijala. On je veoma vredan radnik iza kulisa i ceo tim izuzetno ceni njegovu posvećenost. Pored Pierrea, imamo dobro izbalansiranu postavu vozača sa dobrom kombinacijom mladalačke energije, iskustva i čiste brzine. Radujemo se što ćemo raditi sa Jackom i Pierreom kako bismo nastavili da razvijamo automobil i podignemo se u rezultatima.”

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Mazde CX-30 i MX-30 osvojile “Red Dot” nagradu za dizajn

Nove Mazde CX-30 i MX-30 su prepoznate i nagrađene na takmičenju “Red Dot: Product ...

Motrio predstavlja novu ponudu pneumatika

Marka Motrio je ovog meseca predstavila i novu generaciju pneumatika koje stvaraju dodatnu vrednost ...

Sophia Floersch 7 časova operisana – kičma spašena

Sophia Floersch koje je doživela stravičan udes na trci Formule 3 i prelom kičme, ...

Tesla najavio V3 super punjač – 120 km. za 5 minuta

Tesla je najavio novi V3 super punjač koji podržava punjenje do 250 kilovata Tesla ...

Aston Martin ima novog šefa

Aston Martin ima novog prvog čoveka, a priče o odlasku Tobiasa Moresa sa kormila ...

Morgan objavio skice svog novog sportskog trotočkaša

Morgan je nedavno najavio novi sportski automobil sa tri točka, a sada imamo uvid ...