fbpx

Mick Schumacher prvi put za volanom Formule 1

Nakon trke u Bahreinu, timovi su ostali na stazi radi testova, a po prvi put je u Formulu 1 zvanično seo i Mick Schumacher

Foto: Scuderia Ferrari

Poznato je da je Mick Schumacher krenuo očevim stopama, i da je aktuelni šampon evropske Formule 3, koju je osvojio prošle godine, nakon naglog uspona u formi u drugoj polovini sezone. Upravo zbog toga, mnogi su stavili veliki znak pitanja na tako iznenadan skok u rezultatima. Schumacher je za sezonu 2019. prešao u viši rang takmičenja, Formulu 2 i u prve dve trke napravio dva plasmana u prvih 10. Razumljivo, mladić sa ovakvim poreklom je više nego interesantan iz brojnih aspekata, a pogotovo marketinških, obzirom da njegovo prezime već samo od sebe privlači mnogo medijske pažnje. Iz stručnih krugova, stoji otvoreno pitanje da li je nasledio i trkački gen i talenat od svog oca.

Foto: Scuderia Ferrari

Neki od odgovora polako stižu. Mick Schumacher je ušao u Ferrarijevu vozačku akademiju, odakle se regrutuju vozači za Formulu 1, a po ubrzanom postupku, Micku je pružena prilika da obavi prve vožnje i to aktuelnog ovogodišnje bolida Ferrari. Ako je suditi po rezultatima koje je postigao prvog test dana u Bahrenu, koji je ometala kiša, mladi Mick definitivno ima talenta. Iako je prvi put zvanično vozio Formulu 1 postigao je drugo najbolje vreme dana. Prevezao je ukupno 62 kruga, sa najboljim vremenom 1’29.976 na najmekšim (C5) pneumaticima koje je Pirelli stavio na raspolaganje. Poređenja radi, proteklog vikenda vreme za pol poziciju Chalesa Leclerca u identičnom automobilu bilo je 1:27.866. Mick bi se sa postignutim rezultatom plasirao na 15 startno mesto. Od njega je prvog dana testa u Bahreinu bio brži samo Max Verstappen u Red Bull Hondi, koj je na tvrđim (C3) pneumaticima postavio vreme 1’29.379.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Test Mazda CX60 PHEV Takumi

Test Mazda CX60 PHEV Takumi je test modela koji je po mnogo čemu prvi ...

Renault najavljuje svoj električni SUV

Na virtuelnom događaju nazvanom “eWays” Renault će za nekoliko dana predstaviti svoje nove tehnologije ...

Test – Renault Austral Iconic Esprit Alpine E-Tech full hybrid 200

Test – Renault Austral Iconic Esprit Alpine E-Tech full hybrid 200 zvuči kao podugačko ...

Novi Jeep Grand Cherokee 4xe debituje u Evropi

Novi Jeep Grand Cherokee 4xe stiže i u Evropu samo četiri meseca nakon svetske ...

Volkswagen T7 California Concept i zvanično

Volkswagen T7 California Concept i zvanično je otkriven najavljujući serijski model koji stiže za ...

Formula 1 – Bearman u timu Haas

Formula 1 – Bearman u timu Haas od sledeće sezone, a potpisao je višegodišnji ...