fbpx

BMW sprema revolucionaran oblik volana?

Poznato je da BMW retko i teško menja enterijere svojih modela, ali izgleda da za iNEXT sprema nešto, relativno, revolucionarno

Foto: BMW

Krajem maja ove godine, BMW je pustio tizer velikog zakrivljenog ekrana koji će se naći u budućem električnom SUV-u. Sve što se nakon toga pojavilo i videlo zapravo je bilo maskiranje pravih novina koje će stići, odnosno, tokom razvoja i neminovnih testiranja na otvorenom, korišćen su elementi enterijera preuzetih od već postojeće Serije 3 i X5.

Foto: BMW

Međutim, prema onome što je BMW upravo pokazao, iNEXT će ipak imati još toga novog, i u neku ruku revolucionarnog. Za sada pričamo o detalju enterijera koji BMW poslovično retko i teško menja. Sa standardnom ulogom tizera, fotografije koje stižu iz Minhena pokazuju uglasti upravljač, kakav, u nešto jednostavnijem obliku, Peugeot odavno ugrađuje u svoje automobile. Fabrika u komentaru uz objavljeni detalj tvrdi da se za ovaj oblik nije odlučila samo zbog pokušaja da bude originalna, nego i iz praktičnih razloga, obzirom da njegov zaravnjeni gornji deo olakšava vozaču da vizuelno prati i utvrdi ugao zakrenutosti upravljača. Obzirom da će iNEXT imati visok nivo autonomne vožnje, ovaj efekat prepoznavanja pozicije upravljača dodatno postaje važan, u trenutku kada vozač preuzima kontrolu nad vozilom. Upravljač u sebi ima instalaciju od optičkih vlakana ugrađenu u unutrašnje sekcije obruča, koje će zasvetliti u trenutku kada vozač mora da preuzme upravljanje nad vozilom.

Foto: BMW

BMW iNEXT će ući u serijsku proizvodnju 2021. a fabrika ga već najavljuje kao svoj tehnološki vrhunac, i dodaje da će koristiti petu generaciju elektro pogona.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Gde je zapelo sa Mercedes-AMG One?

Ko se još seća Mercedes-AMG Project One, drumskog monstruma sa 1000 KS i pogonom ...

Alonsu ipak pol pozicija u Spa

Nakon diskvalifikacije Toyote sa brojem 7, Alonso i njegove timske kolege ipak na pol ...

Pickupovi dolaze na velika vrata

Za pojam kupca u Evropi pickup je glomazan, žedan i nepraktičan. Pa zbog čega ...

Touareg će biti prvi plug-in hibrid iz VW R odeljenja

Pored kompletne ponude novih električnih modela, VW će elektrifikovati i neke od postojećih, pa ...

Zeleni rekord u Zelenom paklu

Zeleni pakao kako, ne baš iz milošte, nazivaju Nürburgring Nordschleife dobio je novi rekord, ...