fbpx

Predstavljen osveženi Mini Countryman

Mini je u procesu unapređenja svoje linije modela, a poslednji u nizu se našao model Countryman, koji od sada nudi najnovije tehnologije uz osvežen dizajn

Foto: Mini

Mini je u procesu unapređenja svoje linije modela a poslednji u nizu se našao model Countryman, koji od sada nudi najnovije tehnologije uz osvežen dizajn spoljašnjosti i unutrašnjosti. Mini restilizaciju svojih modela uglavnom radi na vrlo suptilan način što je slučaj i kod aktuelnog Countrymana.

Foto: Mini

Kompaktni crossover je dobio izmenjene prednje i zadnje odbojnike, novu rešetku hladnjaka, i naravno zadnja svetla u Union Jack stilu. Uz to, LED prednja svetla su sada deo standardne opreme.

Foto: Mini

U kabini se nalazi nova instrument tabla sa opcionim 5.0 inčnim ekranom koji smo nedavno videli na testu električnog Mini Cooper SE-a, i standardni 6.5 inčni infotejment ekran koji se može unaprediti sa opcionom 8.8 inčnom jedinicom. Dobra vest je i da će sada moći da se bira između više materijala koji pokrivaju površine kabine, kao i da je kožom obložen upravljač deo serijske opreme.

Foto: Mini

Pogonske jedinice su ostale neizmenjene, što znači da Cooper verziju pokreće 1.5 litarski trocilindraš sa turbo kompresorom i 136 KS, a Cooper S 2.0 litarski turbo benzinac snage 178 KS. Mini One Countryman stiže sa 1.5 litarskim trocilindarskim agregatom i 102 KS. Ponudu dizel motora čine 1.5 litarski trocilindraš sa 116 KS i dvolitarska četvorocilindarska jedinica sa 150 KS i 190 KS. John Cooper Works verzija ima 2.0 litarski turbo benzinac sa 301 KS.

Foto: Mini

Tu je i Cooper SE plug-in hibridna verzija sa ukupnom snagom od 220 KS iz kombinacije elektromotora i trocilindarskog benzinca. Baterija kapaciteta 9.6 kWh omogućava oko 25 km autonomije isključivo na elektro pogon. Još jedna novina je osmostepeni Steptronic menjač sa kojim dolaze Cooper Countryman ALL4 i Cooper D Countryman ALL4, kao i Cooper S Countryman ALL4, Cooper SD Countryman i Cooper SD Countryman ALL4.

Foto: Mini

Ovaj menjač je na listi opcija kod Cooper D verzije. Sve ostale varijante dolaze sa šestostepenim manuelnim ili opcionim sedmostepenim DCT menjačem. Cenovnik osveženog Mini Countrymana će biti objavljen bliže početku njegove prodaje koju očekujemo već na leto.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Fernando Alonso pokvario sve što je napravio na Dakar Reliju

Fernando Alonso je prevrtanjem na današnjoj 10. etapi Dakar Relija ponovo pokvaro sve što ...

Dakar Reli 5. dan – Al-Attiyah najbrži

Dakar Reli 5. dan doneo je etapu dugu ukupno 645 kilometara sa 375 kilometara ...

3D muzika za novi Audi A8

Kažu da se luksuz može čak i čuti. Audi u novom A8 nudi 3D ...

Nissan naučio robote kako da prave zamenske delove

Nissan je predstavio vrlo inovativnu metodu za proizvodnju zamenskih delova za klasične automobile u ...

Osvežen najprodavaniji Porsche, model Macan

Možda niste znali, ali najprodavaniji Porsche je model Macan, i upravo je predstavljen u ...

Lada “nabildovala” Vestu

Kako god nam se činilo iz naše perspektive, Lada sasvim dobro funkcioniše, pogotovo u ...