fbpx

Nije šala – Fiat predstavio 500 Electirc 3+1

Nije šala, nakon predstavljanja novog električnog 500 Electric, sada je dodao i verziju 500e 3+1 za koju tvrdi da je praktičnija

Pred sam početak pandemije Covid-19 koja je zaključala veći deo planete, Fiat je u martu predstavio dugo očekivani, novi model 500 Electric. Sedam meseci kasnije, Fiat 500 je ponovo u centru pažnje, premijerom modela 500 Electric 3+1. Da je i dalje električnog pogona jasno je iz samo oznake, ali za dodatak 3+1 treba malo objašnjavanja i mašte.
Popularnom mališanu su sa suvozačeve strane dodata zadnja vrata koja se otvaraju unapred, a kompanija tvrdi da uz ovu dodatnu funkcionalnost pristupu zadnjoj klupi postaje jednostavniji i praktičniji. Nova vrata su zapravo mala, manja nego što bi to bila klasična zadnja vrata kada bi 500e postojao u verziji sa petora vrata. Takođe, kompanija navodi i da je Fiat 500 3+1 namenjen onima koji imaju porodice i onima koji tokom dana obavljaju razne zadatke i poslove, pri čemu često koriste prostor zadnjeg dela, ili zadnju klupu vozila.
Iako su izmene u konstrukciji i sama vrata dodali oko 30 kilograma mase vozila, Fiat tvrdi da se ništa nije promenilo u karakteru vozila. Šta više, navodno su suvozačeva vrata ostala identičnih dimenzija kao u standardnom 500e. Važno je napomenuti da se zadnja vrata ne mogu otvoriti nezavisno od prednjih, pa su deca pozadi potpuno bezbedna u smislu nehotičnog otvaranja.
Prodaja 500e 3+1 startovaće sa La Prima launch serijom sa bogatom standardnom opremom koja podrazumeva adaptivni tempomat , LED svetla, prepoznavanje saobraćajnih znakova, parking senzore koji pokrivaju 360°, kameru za vožnju unazad i još dosta toga.

Pored pomenutog, ovaj model će se nuditi u tri osnovna paketa opreme Action, Passion i Icon, koji će pružati mogućnost izbora kapaciteta baterije, opreme i personalizacije.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Formula 1 – Verstappenu pobeda u Imoli

Formula 1 – Verstappenu pobeda u Imoli na stazi Enzo e Dino Ferrari sa ...

Tesla gradi fabriku i u Španiji?

Tesla gradi fabriku i u Španiji uz investiciju od pet milijardi dolara, ukoliko uspeju ...

Novi Audi R8 stiže 2025. na platformi Porschea?

Novi Audi R8 koji će definitivno biti električni trebao bi stići 2025. godine na ...

Lamborghini izdao opoziv oko 7.000 Aventadora

Oko 7.000 Lamborghini Aventador kupea i roadstera će uskoro morati da svrate u ovlašćeni ...

Delage (možda) oživi uz D12 hiperautomobil

Delage francuska marka koja je nekada pripadala velikima pa nestala, danas je na putu ...

Predstavljen Audi e-tron Sportback

Nakon svog električnog SUV prvenca, Audi je predstavo i drugi potpuno električni monovolumen e-tron ...