fbpx

Tim Valentina Rossija VR46 zvanično ulazi u MotoGP

VR46 tim Valentina Rossija zvanično ulazi u MotoGP šampionat sledeće godine

Foto: Petronas SRT

Italijanski elektronski mediji objavili su vest da VR46, tim sedmostrukog šampiona sveta Valentina Rossija od sledeće godine ulazi u MotoGP šampionat i obavezao se da će se u njemu takmičiti do 2026. Tantal Entertainment Sport&Media, holding kompanija Njegovog Kraljevskog Visočanstva Princa Abdulaziz bin Abdullaha Al Sauda je objavila da je postigla dogovor i potpisala ugovor sa VR46 timom u vlasništvu Valentina Rossija o budućoj saradnji i učešću u najjačoj klasi MotoGP šampionata sveta. Tim će debitovati u takmičarskoj MotoGP sezoni 2022. u MotoGP klasi, a glavni sponzor tima biće saudijski naftni gigant Saudi Aramco, uz još nekoliko značajnih sponzora.
Saudi Aramco vež intenzivno učestvuje u auto sportu podržavajući Formulu 1, a svoje aktivnosti sada proširuje i na najsnažniju klasu motocikala u šamponatu sveta. Zanimljivo je da se u za sada jedinoj vesti ne spominje marka motocikla koju će tim VR46 Aramco koristiti. Iako se kao logična marka nameće Yamaha koja je odavno iskazala interes da podrži Rossija u projektu VR46 MotoGP tima, nma ni slova o Yamahi, ali se zato u kuloarima spominju Aprilia, pa i Ducati, a poznato je i da Suzuki želi (mada nikako da ga uspostavi) svoj drugi, satelitski tim. Poznato je da Aprilia nastavlja samostalno u MotoGP-u, a spekuliše se da bi u Gresini mogao doći Ducati, a ujedno, ugovor tima SRT Petronasa i Yamahe bliži se kraju.
Pored uobičajenih promotivnih aktivnosti, saradnja VR46 i Tantal Entertainment Sport&Media odnosiće se i na promociju velikih projekata kao što je Saudi Vision 2030, a odnosi se na nove vizije života u Saudijskoj Arabiji, koji započinje kroz sportsku i zabavnu infrastrukturu, ali i velike urbane projekte koji implementiraju održivu zaštitu čovekove okoline.
KSA New Cities je robna marka koja promoviše nove gradove u Saudijskoj Arabiji kao što su Neom i Najima. Projekat je razvijen uz podršku Južnokorejskog KMHG tima i arhitekata iz Italije i Saudijske Arabije.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Dakar Reli 2022 – pobede za Lategana i Petruccija

Peta etapa Dakar Relija duga ukupno 560 kilometara donela je nove pobednike, i prekid ...

MotoGP – Jorgeu Martinu dva od dva

MotoGP – Jorgeu Martinu dve pobede od dve moguće u Nemačkoj na Sachsenringu, nakon ...

Ko će sesti na Ducati GP21 sledeće godine?

Ducati je među retkim fabričkim MotoGP timovima koji nije potvrdio svoj vozački par za ...

Predstavljen osveženi Triumph Street Triple RS za 2020.

Triumph je zvanično predstavio unapređeni Street Triple RS za 2020. godinu Prva i očigledna ...

Baganija pobednik MotoGP sprinta u Austriji

Baganija pobednik MotoGP sprinta u Austriji, Martin napravio veliki incident u prvoj krivini trke ...