fbpx

Volkswagen predstavio moćni Golf R Estate

Volkswagen je predstavio Golf R Estate, najsnažnije ikada do sada karavan izdanje legendarnog modela

Volkswagen Golf R Estate koji je upravo predstavljen ne samo da je najjači Golf karavan ikada do sada, nego je opremljen tehnologijama kakve do sada nisu viđene u karavan verziji verovatno najpopularnijeg hatchbacka na planeti.
Moćni karavan duži je za pet centimetara od svog hatchback pandana, zbog čega putnici na zadnjoj klupi dobijaju više prostora, ponuda prtljažnog prostora sa oborenim naslonima zadnje klupe dostiže više nego upotrebljivih 1.642 litre. Elektropomična kuka za prikolicu koja se nalazi na spisku dodatne opreme dopunjuje potencijalnu upotrebljivost karavana sa sportskim srcem.
Ipak, Golf R Estate svoje najvažnije adute krije pod poklopcem motora i u svom pogonu. Četvorocilindarski 2.0 turbo u svojoj četvrtoj generaciji pod oznakom EA888, donosi 320 KS. Uz 4Motion pogon na svim točkovima, verovatno najjači karavan C segmenta koji će ikada izaći iz Wolfsburga pogonjen motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, do 100 km/h ubrzava za 4.9 sekundi, u standardnoj verziji ima maksimalnu brzinu od 250 km/h, dok u opcionoj R-Performance verziji dohvata 270 km/h.
Specifičnost ovog modela je da kao i hatchback verzija Golfa R ima novi R Performance sistem pogona na svim točkovima sa sistemom vektorisanja obrtnih momenata na zadnjoj osovini kojim se isporuka snage zadnjim točkovima prilagođava potrebi svakog točka posebno u skladu sa situacijom u vožnji i kontaktu sa podlogom. Novi 4Motion sistem je povezan sa opcionima Dynamic Chassis Control sistemom adaptivnog ogibljenja, preko Vehicle Dynamics Manager, čime se kroz odabrane modove vožnje vozilo potpuno prilagođava želji i potrebi vozača, uključujući i Drift mod, pravu retkost u karavan vozilima.
Dodatno efikasnu isporuku snage na zadnjoj osovini obezbeđuje i XDS elektronski zatvarač zadnjeg diferencijala. Dovolkno je dodati da su fina podešavanja VW Golf R Estate rađena na Nurburgringu.
Najavljena cena od strane proizvođača koja se odnosi na nemačko i tržište Evrope, a po kojoj se vozilo može poručiti je 51.858 evra uključujući 19% PDV-a

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Kriza sa čipovima prolazi do kraja 2022. ali…

Kriza sa čipovima koja još uvek drma auto industriju trebala bi proći do kraja ...

Renault za Austral sprema vrlo atraktivan enterijer

Renault Austral će imati potpuno novu arhitekturu enterijera, za koju fabrika tvdrdi da je ...

Peugeot 208 izabran za „Car of the Year 2020“

Iako je salon u Ženevi otkazan, pod svodovima Palexpa gde se automobili ipak nalaze,  ...

Renault predstavio svoj električni Megane eVision

Juče je počeo dugo najavljivani Renault eWays događaj, na kojem su predstavljena dva električna ...

Toyota Camry – može li Amerikanac proći u Evropi?

Toyota Camry u Evropi? Često nismo razumeli poteze Toyote po pitanju modelne ponude, pa  ...

Lotus na proleće započinje svoju novu eru

Lotus će ovog proleća započeti svoju novu eru i to ne samo prelaskom na ...