fbpx

Alpine A110 R Fernando Alonso košta papreno

Alpine A110 R Fernando Alonso je šlag na torti modela koji je upravo predstavljen i košta papreno mnogo

Alpine A110 R Fernando Alonso je perjanica modela koji je predstavljen početkom ove nedelje. Alpine A110 R je radikalno, spušteno i olakšano izdanje A110 S i košta oko 105.000 evra. Danas je predstavljen Alpine A110 R Fernando Alonso, limitirano izdanje sportiste sa zadnjim pogonom i motorom u sredini. Biće proizvedeno samo 32 primerka, koji označavaju broj pobeda Fernanda Alonsa Díaza, dvostrukog šampiona sveta Formule 1, koje je ostvario uz tim Renault.
Obično cenu modela ostavljamo za kraj, ali nam se učinilo da je ovom prilikom cena onno što uz Alonsov autogram dolazi na početak. Alpine A110 R Fernando Alonso košta 148.000 evra, 43.000 evra vše od standardnog i već dovoljno atraktivnog A110 R. Šta se zapravo papreno doplaćuje u najskupljem ikada modelu iz Renaultove sportske marke?
Za početak ekskluziva i činjenice da će ga imati samo 32 vlasnika na zemlji. Biće isključio u mat plavoj boji identičnoj boji Alpine A522, bolida Formule 1. Na zadnjem delu stakla je Alonsov potpis, francuska zastava zamenjena je značkom u Alonsovoj kombinaciji boja plavoj, žutoj i narandžastoj, a kočione čeljusti su u poslednjoj boji od nabrojanih – narandžastoj.
Narandžasta se pojavljuje i na detaljima u enterijeru, isto kao i izvezeni Alonso potpis na naslonu za glavu na sedištima. Za razliku od A110 R, prednja „hauba“ je u mat plavoj boj ispod koje su karbonski kompoziti, svako vozilo ima sopstvenu pločicu sa serijskim brojem vozila, a na suncobranima je Alonsov moto: „Postoji više od jedne staze do vrha planine“. Potpisane replike Alonsove kacige spadaju u standardnu opremu Alpine A110 R Fernando Alonso.
Pogon Alpine A110 R Fernando Alonso je „standardni“ 1.8 turbo sa 300 KS, a samo za upotrebu na stazi, vozilo je spušteno za dodatnih 10 mm. Sveo stalo su standardni detalji sa Alpine A110 R, kao što su karbonski točkovi i Brembo kočnice sa diskovima od 320 mm.
Alpine A110 R Fernando Alonso nije prvi automobil koji ima specijalno izdanje sa imenom čuvenog Španca. Pre 10-ak godina do kupaca je došao Ferrari 599 GTB sa Alonsovim potpisom, koji je obeležavao 60 godina pobeda Ferrarija u Formuli 1.
Za sve one koji su propustili informaciju, podsećamo da će od naredne godine Alonso voziti za tim Aston Martin, pa bi se njegov potpis jednog dana mogao naći na nekom od modela iz Gaydona, DB 11 možda, uz veliku doplatu sigurno.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Proradio je Cosworth V12 za T50 Gordona Murraya

Sada već postaje zanimljivo – proradio je potpuno novi V12 za T50, superautomobil koji ...

Formula 1 – VN Meksika Verstappenu

Formula 1 – VN Meksika vožena je na stazi Autódromo Hermanos Rodríguez a pobeda ...

Audi RS Q8 najbrži SUV na Nirburgringu?

Audi RS Q8 će uskoro biti i zvanično otkriven, a u međuvremenu su otkrivene ...

Porsche se častio za 75. rođendan Mission X konceptom

Porsche se častio za 75. rođendan Mission X konceptom hiperautomobila i dokazao da su ...

Telsa prvi proizvođač koji će izgubiti poreske olakšice

Tesla automobili će uskoro koštati do 7.500 dolara više, jer je američki proizvođač prvi ...

Bez iznenenađenja na Mugellu

Prve kvalifikacije Formule 1 ikada na stazi Mugello nisu donele nikakvo iznenađenje Prve kvalifikacije ...