fbpx

Volkswagen Golf R 333 stiže i biće otkriven 31. maja a kako će izgledati za sada se samo najavljuje

Volkswagen Golf R 333 stiže i biće otkriven 31. maja. Iako za sada još ne znamo previše, nije na odmet podsetiti se 2014. godine kada je najavljen Golf R400 i poželeti da Volkswagen Golf R 333 ne doživi istu sudbinu. Naime, projekat ultimativnog Golfa R400 prekinut je zbog “Deselgate” afere, koja ponovo počinje da potresa autoindustriju najavljenim velikim izjavama i priznanjima odgovornih.
Ruku na srce Volkswagen Golf R 333 neće biti prvi i jedini specijalni Golf R. Prole godine je predstavljen vatreni “Golf R 20 Years Edition”, koji je obeležio 20 godina VW R izdanja. Sada stiže još jedno specijalno zdanje koje fabrika zvanično najavljuje, a debitovaće 31. maja. Pretpostavljamo da se oznaka 333 odnosi na broj konjskih snaga koje će ovaj model iz Wolfsburga imati. Ako je ova pretpostavka tačna, najavljeni Volkswagen Golf R 333 imaće 333KS a pored toga i 480 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
Volkswagen Golf R 333 Limited Edition najavljen je kratkim videom koji na žutoj karoseriji otkriva dosta crnih detalja, ali Akrapovič izduvni sistem sa četitri zavrne izduvne cevi. Vidljivi su i Estoril točkovi od 19” sa plavim kočionim čeljustma. Kao i Golf R iz 2022. ova ograničena serija biće ponuđena isključivo kao hatchback, mada marka Golf R nudi i u praktičnijoj karavan verziji.
Motor je 2.0 turbo i ovaj moćni VW Golf bi do 100 km/h trebao stizati za 4.6 sekundi i imati maksimalnu, elektronski ograničenu brzinu od 270 km/h.
Obzirom da je Volkswagen najavio osveženi Golf 8 za sledeću godinu, Golf R 333 Limited Edition će biti baziran na još uvek aktuelnoj evoluciji popularnog modela. Kada se bude pojavio, sasvim je izvesno da neće biti jeftin, u Nemačkoj aktuelni Golf R 20 Years košta oko 60.000 evra.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Sony predstavio svoj automobil na CES 2020.

Na opšte iznenađenje, Sony je na sajmu tehnologija CES u Las Vegasu, predstavio svoj ...

Formula 1 – VN Azerbejdžana

Formula 1 – četvrta trka šampionata Formule 1 2023 vožena je na uličnoj stazi ...

Nije šala – Fiat predstavio 500 Electirc 3+1

Nije šala, nakon predstavljanja novog električnog 500 Electric, sada je dodao i verziju 500e ...

Tesla želi da ponovo izmisli grejanje i hlađenje sedišta

Tesla se u poslednje vreme trudi da ponovo izume već postojeće sisteme vozila, a ...

I Matt LeBlanc se oprašta od Top Geara

Nakon Chrisa Evansa i Matt LeBlanc se oprašta od popularne emisije I popularni Joey ...

Proslavite 150. rođendan kompanije Continental novim setom guma uz poklon

Gume možete posmatrati kao običnu potrošnu robu, ali su ustvari verovatno najvažnija bezbednosna karakteristika ...