fbpx

MotoGP – Bautista će voziti na VN Malezije

MotoGP – Bautista će voziti na VN Malezije Ducati Desmosedici GP za svoj Aruba.it Racing tim

MotoGP – Bautista će voziti na VN Malezije Ducati Desmosedici GP za svoj Aruba.it Racing tim. Alvaro Bautista i njegov tim će otputovati u Maleziju i od 10. do 12. oktobra biti deo MotoGP trke ua Veliku Nagradu Malezije. Trka u Maleziji na stazi Sepang održava se dve nedelje po završetku WSBK šampionata u kojem Bautista brani naslov šampiona i trenutno je vodeći sa 74 poena prednosti ispred Topraka Razgatlioglua, vozača Pata Yamaha tima.
Za Ducati MotoGP tim nastup Bautiste na trci u Maleziji biće treći wildcard izlazak na stazu vozača koji nisu deo fabričkog tima. U MotoGP sezoni 2023. Michele Pirro je već vozio u Mugellu, a voziće i u Misanu na trci za VN San Marina 10. septembra.
Zvanična vest da će se aktuelni WSBK šampion vratiti na MotoGP Ducati i nije toliko iznenađenje. Ducati je od prošle godine ojačao svoje partnerstvo sa Aruba.it, pa su fabrički vozači MotoGP tima Ducati čak na nekolikjo trka nastupali u bojama Aruba.it.
Sa druge strane, Bautista je na stazi Misano učestvovao na dva testa vozeći Ducati Desmosedici GP, a nakon postavljenih konkurentnih rezultata, bilo je pitanje dana kada će Ducati i zvanično objaviti da će Bautista po wildcard pravilu izaći na zvaničnu trku za neku Veliku Nagradu. Sada znamo da će to biti u Maleziji, a za Bautistu to će biti prva MotoGP trka od 2018. godine, kada je odvezao svoju poslednju trku u MotoGP šampionatu u Valensiji.
„Radujem se što ću biti u prilici da vozim u MotoGP konkurenciji i to na stazi Sepang koju jako volim, a koja na moju žalost nije u WorldSBK kalendaru. Testovi na Ducati Desmosedici GP motociklu su bili pozitivni, imao sam dobar osećaj i bilo je zabavno. Zelim iskreno da se zahvalim Ducatiju i mom timu Aruba.it, bez kojih ne bi dobio ovakvu priliku. Istovremeno, moram da kažem da je MotoGP trka koju ću voziti za mene bonus, ali ne i prioritet. Zbog toga moramo ostati koncentrisani na WorldSBK šampionat Sveta i to je trenutno jedino važno. Želim da ostanem potpuno koncentrisan za poslednji deo sezone koji će biti vrlo zahtevan i imati mnogo (četiri trkačka vikenda od 8. septembra do 29. oktobra) trka u kratkom vremenskom razdoblju. Osećaj na mom Ducati Panigale V4R je dobar, a nadam se da će tako i ostati. Kada WSBK sezona bude gotova razmišljaću o Maleziji, do tada imamo kratak odmor i na stazu se vraćamo u Magny-Cours od 8. do 10. septembra”, kaže Alvaro Bautista.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

MotoGP – Trackhouse Racing preuzeo RNF Aprilia tim

MotoGP – Trackhouse Racing je preuzeo RNF Aprilia Racing tim čime je stavljena tačka ...

Dovizioso završava sa Ducatijem na sudu zbog Yamahe!?

Andrea Dovizioso završava saradnju sa Ducatijem, ali se saradnja neće završiti samo silaskom sa ...

Zarcu pol pozicija nakon kazne Marquezu

Kvalifikacije u na stazi Sepang obelezili su kiša i padovi, ali i kazna za ...

Quartararo na pol poziciji u Berseloni

Fabio Quartararo ponovo brilijantan i na Yamahi M1 startuje sa pol pozicije na MotoGP ...

Alex Rins i Suzuki najbrži drugog dana Moto GP testova

Alex Rins je drugog dana testova u Kataru dokazao da je Suzuki napravio konkurentan ...

WSBK trka u Asenu otkazana zbog snega

Prva trka Svetskog supebajk šampionata otkazana je zbog niske temperature i snega koji je ...