fbpx

Predstavljena je nova Mercedes-Benz G-Klasa

Predstavljena je nova Mercedes-Benz G-Klasa a elektrifikovanim pogonskim jedinicama i unapređenom tehnologijom

Mercedes-AMG G63

Predstavljena je nova Mercedes-Benz G-Klasa a elektrifikovanim pogonskim jedinicama i unapređenom tehnologijom. Mercedes-Benz G-Klasa se već dugo smatra automobilskom ikonom i sada ponovo učvršćuje svoju vodeću poziciju među luksuznim terenskim vozilima. Potpuno novi modeli se ističu u svim uslovima – sa poboljšanim performansama zahvaljujući elektrifikovanim pogonskim jedinicama, modernim sistemima pomoći vozaču, povećanim komforom i naprednom digitalizacijom. Osnovana 1979. godine, serija modela sada nudi najraznovrsniji portfolio pogona i gotovo neograničene mogućnosti prilagođavanja. Istovremeno, zadržava svoj nepogrešivi terenski karakter i jedinstven izgled.

Mercedes-AMG G63

Potpuno nova G-Klasa postavlja standarde u off-road segmentu
Ikona za terensku vožnju zasnovana je na isprobanom i proverenom konceptu šasije koja nosi karoseriju i ima tri mehaničke blokade diferencijala i redukcije prenosa za terensku vožnju LOW RANGE, kao i krutu zadnju osovinu i nezavisno prednje oslanjanje. Visok kirens od tla i oslanjanje sa dugim radnim hodom čine osnovu za terenske karakteristike potpuno nove G-Klase. Brojke govore same za sebe:
•       Do 100% nagiba na odgovarajućim površinama
•       Razmak između osovina je najmanje 241 mm
•       Maksimalna dubina prolaska kroz vodenu prepreku od 70 cm
•       Stabilna vožnja na bočnim nagibima do 35°
•       Uglovi prilaza i odlaska od 31° napred i 30° pozadi (bez kuke za prikolicu)
Van utabanih staza, novi OFFROAD COCKPIT pruža pregled relevantnih podataka za vožnju van puta i na ekranima za vozača i na medijima, kao i funkcije koje podržavaju vožnju van puta.

Mercedes-Benz G500,

Potpuno nova G-Klasa je svestranija nego ikada ranije
Pored potpuno novog terenskog vozila sa performansama iz Mercedes-AMG-a, potpuno novi Mercedes-Benz G 450 d i potpuno novi Mercedes-Benz G 500 takođe su dostupni. Svi motori su sada elektrifikovani. Kao blagi hibridi sa 48-voltnom tehnologijom, oni nude povećane performanse uz smanjenu potrošnju goriva. Prva potpuno električna varijanta G-Klase će kasnije zaokružiti portfolio modela.

Mercedes-Benz G500

Nova G-Klasa evoluira sa vremenom, a ipak ostaje verna sebi
Mercedes-Benz G-Klasa nije značajno promenila svoj izgled već skoro 45 godina. Spoljašnji dizajn potpuno novih modela je samo suptilno izmenjen. Vidljive promene uključuju rešetku hladnjaka sa četiri umesto prethodne tri horizontalne lamele i prednji i zadnji branik. Prednji odbojnici imaju obnovljeni šareni izgled. Nova obloga A-stuba i ivica spojlera na ivici krova doprinose poboljšanoj aerodinamici i povećanom akustičnom komforu.

Mercedes-Benz G500,

Enterijer je luksuzan i funkcionalan. Sa integracijom MBUX (Mercedes-Benz User Experience)) infotejnment sistema, potpuno nova G-Klasa je digitalnija nego ikada ranije. Na zahtev, KEYLESS-GO, držači za čaše sa kontrolisanom temperaturom, Burmester® 3D sistem surround zvuka i MBUXvrhunski sistem za zabavu na zadnjim sedištima obezbeđuju povećanu udobnost. Tu su i dodatni i poboljšani sistemi bezbednosti i pomoći. MANUFAKTUR asortiman za opsežno prilagođavanje enterijera i eksterijera je još jednom proširen.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Land Rover – umesto patosnica, na poklon let u svemir

Land Rover svojim kupcima, umesto patosnica kao poklon iz kupovinu novog vozila nudi nešto ...

Racing Point bi mogao postati Aston Martin

Tim Formule 1 Racing Point bi mogao promeniti svoju boju u Aston Martin Racing ...

Rolls-Royce i 8.000 sati za drvo

Rolls-Royce i 8.000 sati za drvo koliko je utrošeno za oplate u najnovjem Droptail ...

BMW Z4 – službeno ali još uvek skriveno

Već dve godine gledamo nezvanične fotografije BMW-a Z4. Sada možemo da vidimo zvanične, koje ...

Nissan X-Trail – za asfalt i prašinu

Da li išta postane najprodavanije na svetu tek tako? Da li je nešto godinama ...

Najzad rešeno – Red Bull sa Hondom od naredne godine

Jedna od najvećih nepoznanica i dilema ovogodišnje F1 sezone je razrešena. Red Bull će ...