fbpx

Chevrolet predstavio osveženi Camaro, novina Turbo 1LE

Za 2019., Chevrolet Camaro dobija novu masku hladnjaka, malo izmena u enterijeru, kao i 1LE trim uz osnovni model

Foto: GM

Za 2019., Chevrolet Camaro je dobio vidljivo izmenjenu masku hladnjaka, nekoliko manjih unapređenja u kabini, i najbitnije, potpuno novi Turbo 1LE trim. Sve verzije novog Camara dobijaju agresivniju i upečatljiviju masku hladnjaka u poređenju sa aktuelnim modelom. Chevrolet ovo zove „dizajn vođen performansama“, koji upotrebljava veće površine, kao i bolje uglove, u cilju poboljšanog protoka vazduha. Novina za SS model je „flowtie“ prednji znak, koji osim što izgleda „cool“, motoru omogućava dodatnih 2.5 kubnih metara protoka vazduha po minutu.

Foto: GM

Osim maske hladnjaka, Camaro za 2019. dobija i par novih boja – od kojih je jedna „Riverside“ plava, koja odaje počast trkačkom Penske-Donohue Camaru iz 1967, koji se takmičio u Trans-Am seriji. Ostale novine su drugačiji 20” naplatci, izmenjene prednje LED i zadnje zatamnjene svetlosne grupe.

Foto: GM

U kabini je vidljivo samo par izmena – nove opcije ambijentalnog svetla, i u višim paketima kao što su 2SS i ZL1, standardno ogledalo sa prikazom zadnje kamere. Novi „Infotainment 3“ sistem donosi unapređenu bluetooth konekciju, više aplikacija i bolju grafiku. Najveće mehaničke izmene su vidljive na SS modelu. Iako još nije poznato da li 6.2 litarski V8 proizvodi malo više snage, zna se da je uz šestostepeni manuelni, dostupan i novi desetostepeni automatski menjač sa opcijom kontrole lansiranja, i „line lock“ opcijom za lakše podgrevanje guma u mestu.

Camaro Turbo 1LE, foto: GM

Velika novina za 2.0 litarski četvorocilindarski model je 1LE paket. Iako je snaga malog turbo motora sa 275 KS i 400 Nm nepromenjena, 1LE paket donosi šestostepeni manuelni menjač, specijalno postavljeno ogibljenje, skoro 50/50 raspodelu težine, i nove „Track“ i „Competition“ modove vožnje. Ove modove karakterišu stvari kao što su: ispis performansi, kontrola lansiranja, signalizacija za promenu stepena prenosa, i drugo. Novi Camaro kreće u prodaju krajem ove godine, a cene još nisu poznate.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

BMW rekreirao davno izgubljeni Garmisch koncept

BMW je proteklog vikenda na Concorso d’Eleganza Villa d’Este događaju u Italiji predstavio koncept ...

Najavljen peti član Volkswagen ID porodice: ID Roomzz

Volkswagen je potvrdio da će peti član ID porodice električnih automobila biti veliki SUV, ...

Opel Insignia Country Tourer

Samo što je predstavljena nova Insignia, već se porodici pridružuje i Country Tourer, koji, ...

Scuderia Cameron Glickenhaus se obrušila na Aston Martin

Scuderia Cameron Glickenhaus se bez biranja reči obrušila na Aston Martn nakon objave da ...

VW napada Pikes Peak električnim automobilom

Volkswagen je saopštio da će se 24. juna sledeće godine na startu čuvene brdske ...

Test Honda ZR-V 2.0 e:HEV Sport

Test Honda ZR-V 2.0 e:HEV Sport – modelima HR-V i CR-V pridružio se srednji ...