fbpx

BMW Serije 2 Gran Coupe predstavljen

BMW Serije 2 Gran Coupe predstavljen je kao model za 2025. sa dorađenim motorima i novim menjačima

BMW Serije 2 Gran Coupe

BMW Serije 2 Gran Coupe predstavljen je kao model za 2025. godinu. BMW Serije 2 Gran Coupe je prvobitno debitovao kao alternativa sa četvoro vrata standardnoj Seriji 2 i postavljen je na BMW-ovu platformi sa pogonom na prednje točkove. Ažurirana limuzina koja debituje danas ima osvežen dizajn eksterijera, obnovljenu kabinu sa najnovijom tehnologijom i revidirane pogonske jedinice koji daju više konjskih snaga.

BMW Serije 2 Gran Coupe

Četvorocilindarski 2,0 motor sa turbo punjenjem nastavlja da pokreće Gran Coupe Serije 2 za 2025. godinu, a ima revidiranu geometriju sagorevanja, sistem dvostrukog ubrizgavanja goriva i još mnogo toga. Proizvodi 241 konjsku snagu u 228 sDrive i xDrive varijantama i 312 KS u M235 xDrive, dok obe verzije isporučuju isti obrtni moment od 400 Nm. BMW takođe zamenjuje osmostepeni automatski menjač za sedmostepeni menjač sa dvostrukim kvačilom.

BMW Serije 2 Gran Coupe

Dobija M Sport Boost funkciju kada je opremljen M Sport paketom koji postavlja podešavanja automobila za maksimalno ubrzanje, a koju vozač aktivira zadržavanjem leve poluge menjača na upravljaču na jednu sekundu. BMW 228 xDrive može dostići 100 km/h za 5,8 sekundi, 0,2 sekunde brže nego ranije. M235 treba 4,7 sekundi da završi isti sprint, što je za 0,1 sekundu sporije od modela iz 2024. Iako M235 proizvodi više konjskih snaga nego ranije, njegov obrtni moment je smanjen sa 450 Nm za 2025.

BMW Serije 2 Gran Coupe

Novi BMW Gran Coupe Serije 2 je veći od limuzine koju zamenjuje – 1.75 cm je duži u 2.5 cm je viši. Širina i međuosovinsko rastojanje ostaju isti. M Sport stil je standardan u čitavom asortimanu, sa velikim otvorima ispod grila sa „bubrezima“. Reljefni broj 2 naglašava Hofmajsterovu izbočinu, dok zakrivljena LED zadnja svetla uokviruju zadnji deo.

BMW Serije 2 Gran Coupe

Aluminijumski naplatci od osamnaest inča su standardni, sa opcionim od 18 i 19 inča na koje će BMW u prvoj ugradnji „navući“ all-season pneumatike ili opciono pneumatike za performanse. BMW-ovo M adaptivno ogibljenje je standardno, ali kupci mogu dobiti tradicionalno ogibljenje bez dodatnih troškova. BMW je poradio i na donjem postroju i geometriji trapova kako bi poboljšao upravljivost i udobnost.

BMW Serije 2 Gran Coupe

U kabini, BMW Serije 2 Gran Coupe dobija BMW-ov zakrivljeni ekran koji pokreće BMW OS 9. Takođe ima novi selektor menjača, bežični punjač i standardni Harmon/Kardon audio sistem sa 12 zvučnika. Perforirana Veganza bez kože, kao i novodizajnirana sportska sedišta sa grejanjem, su standardna. Po prvi put su dostupna i prednja sedišta sa masažnom funkcijom.
BMW će početi da proizvodi drugu generaciju Serije 2 Gran Coupe kasnije ove godine u svojoj fabrici u Lajpcigu u Nemačkoj.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Počeo je Reli Monte Karlo ruletom sa pneumaticima

Nakon završenog Dakar Relja, počela je i reli sezona, tradicionalno u kneževini Monako, Monte ...

Spreman M3 CS

BMW M odeljenje je po tradiciji pripremilo i M3 po CS principu – olakšaj ...

Lewis Hamilton ne vozi više super automobile jer štete planeti

Šestostruki svetski šampion Formule 1 Lewis Hamilton poseduje kolekciju super automobila koje više ne ...

Da li izumiru gradski “minići”?

Sve je teže razviti, napraviti, prodati i zaraditi na automobilu A segmenta, pa ovim ...

Predstavljen Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe

Mercedes-Benz je predstavio kupe verziju svog velikog SUV-a GLE u moćnom AMG izdanju sa ...