fbpx

Nova Yamaha F25 pomera granice

  Novi Yamaha vanbrodski F25 je blizu 25% lakši, i pruža odnos snaga – težina kojem niko ne može da parira. Retko se pojavljuju vanbrodski motori koji u mnogome nadmašuju konkurenciju u klasi, ali novi F25 je upravo jedan od takvih.
Donoseći originalnu pokretnost  živahnom motoru sa visokim performansama zahvaljujući inženjerskim sposobnostima i inovativnosti po kojoj je Yamaha poznata odavno, jedna je strana, ali sa druge strane, uštedu u masi od 25% i ovakvu specifičnu snagu ne dostiže ni jedan drugi motor, i to ni blizu.
Poslednjih nekoliko godina F25 se dokazao kao jedan od najuspešniji motora u klasi, osvojivši srca brojnih korisnika širom sveta svojom izdržljivošću, ekonomičnošću i pouzdanošću, kao i jednostavnim rukovanjem. Novi F25 sve ove osobine sada podiže na jedan mnogo viši nivo.
Nije samo mnogo mirniji rado ono čime se hvali F25. On nudi i brojne nove pogodnosti, koje život na vodi čine lepšim i udobnijim. Na primer, rukovanje i odlaganje su jednostavniji nego do sada, ne samo zbog 25% manje mase nego i zbog novih praktičnih mesta za prihvat motora prilikom nošenja, ko i oslonaca.
Održavanje je takođe jednostavno. Lako dostupan priključak za crevo na donjem delu kućišta, omogućava korisniku da lako ispere motor od soli i prljavštine, bez potrebe da uopšte startuje motor. Ovo je brz i jednostavan način da se spreči korozija, produži radni vek i poveća vrednost pri prodaji polovnog motora.
Neverovatno mala masa  nije jedino čime se može pohvaliti novi F25. Lagano startovanje čak i pri najtežim uslovima obezbeđen je novim sistemom ubrizgavanja goriva (EFI) koji radi bez akumulatora. Kupci mogu da biraju između ručnog, električnog i kombinovanog startera. I plovidba će biti sa mnogo manje vibracija zahvaljujući širim osloncima za učvršćenje motora.

Udobnost opcije električnog startera donosi i kompatibilnost sa naprednom Yamaha digitalnom mrežom, preko koje se motor može povezati sa praktičnim i lepo stilizovanim instrumentima, koji daje sve podatke o radu motora.
Naša multifunkcionalna ručka za upravljanje je još jedna atraktivna opcija za novi F25. Na njoj se nalazi komanda menjača pomerena unapred, bliže vozaču. Ručica je robusna, sa debelom komandom gasa zaslužnom za dobar i udoban kontakt sa rukom i lako doziranje i kontrolu gasa. Šta više, tu je i integrisani VTS, sistem za laganu vožnju, koji ne samo da održava normalan minimalni broj obrtaja („ler gas“), nego dozvoljava povećavanje gasa za po 50 o/min, što je idealno za pecanje. VTS je standardna oprema na modelima sa upravljačkom ručkom, dok je opcija za modele sa daljinskim komandama.
Celu priču o novom Yamaha F25 zaokružuje i novi jednodelni poklopac motora, sa posebnim dizajnom uvodnika vazduha koji sprečava ulazak vode, koji naš novi model čini modernim i lepo stilizovanim.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Bavaria u visokom društvu

U januaru 2016. Bavarija je bila zvezda najvećeg evropskog nautičkog sajma u Dizeldorfu. Odlukom ...

Lamborghini se vratio na vodu u velikom stilu

Lamborghini se vratio na vodu, ali ne samo motorima nego projektom luksuzne jahte od ...

NASA radi na transformaciji avio saobraćaja

NASA radi na transformaciji avio saobraćaja, a već do 2030. nova generacija putničkih aviona ...

Poleteo prvi avion sa održivim gorivom

Prvi, istorijski let sa 100% održivim vazduhoplovnim gorivom regionalnog komercijalnog aviona ATR Proizvođač aviona ...

BMW Icon ima dva elektromotora

BMW Icon ima dva elektromotora, napaja se iz šest starih baterija iz i3 i ...

Da li dizeli napadaju vabrodski sektor?

Dizel u vanbrodskom motoru do nedavno je zvučao kao naučna fantastika, ali polako postaje ...