fbpx

Demon iz pakla za drag strip i ulicu

MUSCLE CAR scena je dobila dosad najbrutalnije izdanje, automobil pred kojim posustaju najbrži supersportisti sveta.

Razumljivo, i dalje govorimo o dominaciji u pravolinijskom ubrzanju. O voznoj dinamici ovde nema ni govora, a upravljač je tu samo akademska pojava. Ime mu je Dodge Challenger SRT Demon, a predstavlja se kao automobil s najboljim ubrzanjem u konkurenciji serijskih automobila. 96 km/h uhvati za neverovatnih 2,3 sekundi, dok će četvrt milje preleteti za 9,65 sekundi s izlaznom brzinom od 225 km/h.
Srce automobila je i dalje 6.2 V8 iz Hellcat verzije, ali značajno ojačan. I inače najjači mucle-car je ojačao sa 717 na 852 KS. Vozaču je na raspolaganju i monstruoznih 1.044 Nm obrtnog momenta, što je brojka koje se ne stide ni kamioni.

Da bi sve to postigli u Dodgeu su odlučili ugraditi veći kompresor, povećan je i nadpritisak punjenja, a pored brojnih prepravki u ovo monstruozno mehaničko čudovište od agregata, dve dvostepene pumpe ubacuju silne litre goriva, sve do 6.500 o/min.

Demonski Challenger bukvalno gužva asfalt ispod sebe postižući neverovatnu silu uzdužnog ubrzanja od 1,8 g, najviše što je ikada postigao jedan serijski automobil.
Pritom Guinness kaže da je jedini u svetu koji izlazi iz fabrike spreman da od siline ubrzanja podigne prednje točkove u vazduh. Prvi je i sa fabrički ugrađenim 315/40 R18 radijalnim pneumaticima za trke ubrzanja.
Challenger SRT Demon je i prvi za drumski legalan auto na visokooktansko gorivo, ali u tom slučaju potreban je dodatni modul. I da, i ovdje su dva ključa za startovanje motora, jedan s limitom snage na oko 500 KS i drugi, crveni, koji oslobađa pun kapacitet paklene mašine.
Treba pomeuti da je TorqueFlite 8HP90 osmostepeni automatski menjač dodatno unaprijeđen, a tu je i launch control koji drži auto do 2.350 o/min.
Demonski Challenger je stvoren za ozbiljnu trku. Stražnjih sedišta nema, nema ni suvozačkog, a uklonjeni su i suvišni elementi opreme kao što su zvučnici, njih čak 16. Samo ovim je izgubljeno 90 kg.
Prodaja Demona počinje na leto, a serija je limitirana na 3.000 primeraka. Ciena je nepoznata i nebitna, ovo je auto koji će biti vruća roba. A ima i još nešto zanimljivo – vozilo dolazi sa garancijom od tri godine i 36.000 milja, odnosno 5 godina na pogon ili čak 60.000 milja. Pa i nije malo za jednog rasnog trkača, a Dodge jako veruje u svoj kvalitet.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Brend Jeep planira globalno liderstvo u elektrifikaciji terenaca

Brend Jeep je danas najavio  plan za svoju sledeću generaciju potpuno električnih 4xe vozila, ...

Priča se priča da će Mercedes AMG…

Kažu gde ima dima ima i vatre. Dima o novom sportisti iz Mercedesa ima, ...

Sjajna ponuda modela SEAT Ateca i Arona

Kompanija Porsche SCG sa svojom markom SEAT – spremila je specijalnu novogodišnju ponudu najtraženijih ...

SEAT je danas zvanično otvorio CASA SEAT

Nakon svoje virtuelne prezentacije 4. juna, CASA SEAT je danas prvi put otvorila svoja ...

Bentley prodao 20.000 Bentaygi

Bentley Bentayga se nekoma sviđa, nekima ne, ali savakako se odlično prodaje i pokazuje ...