fbpx

Demon iz pakla za drag strip i ulicu

MUSCLE CAR scena je dobila dosad najbrutalnije izdanje, automobil pred kojim posustaju najbrži supersportisti sveta.

Razumljivo, i dalje govorimo o dominaciji u pravolinijskom ubrzanju. O voznoj dinamici ovde nema ni govora, a upravljač je tu samo akademska pojava. Ime mu je Dodge Challenger SRT Demon, a predstavlja se kao automobil s najboljim ubrzanjem u konkurenciji serijskih automobila. 96 km/h uhvati za neverovatnih 2,3 sekundi, dok će četvrt milje preleteti za 9,65 sekundi s izlaznom brzinom od 225 km/h.
Srce automobila je i dalje 6.2 V8 iz Hellcat verzije, ali značajno ojačan. I inače najjači mucle-car je ojačao sa 717 na 852 KS. Vozaču je na raspolaganju i monstruoznih 1.044 Nm obrtnog momenta, što je brojka koje se ne stide ni kamioni.

Da bi sve to postigli u Dodgeu su odlučili ugraditi veći kompresor, povećan je i nadpritisak punjenja, a pored brojnih prepravki u ovo monstruozno mehaničko čudovište od agregata, dve dvostepene pumpe ubacuju silne litre goriva, sve do 6.500 o/min.

Demonski Challenger bukvalno gužva asfalt ispod sebe postižući neverovatnu silu uzdužnog ubrzanja od 1,8 g, najviše što je ikada postigao jedan serijski automobil.
Pritom Guinness kaže da je jedini u svetu koji izlazi iz fabrike spreman da od siline ubrzanja podigne prednje točkove u vazduh. Prvi je i sa fabrički ugrađenim 315/40 R18 radijalnim pneumaticima za trke ubrzanja.
Challenger SRT Demon je i prvi za drumski legalan auto na visokooktansko gorivo, ali u tom slučaju potreban je dodatni modul. I da, i ovdje su dva ključa za startovanje motora, jedan s limitom snage na oko 500 KS i drugi, crveni, koji oslobađa pun kapacitet paklene mašine.
Treba pomeuti da je TorqueFlite 8HP90 osmostepeni automatski menjač dodatno unaprijeđen, a tu je i launch control koji drži auto do 2.350 o/min.
Demonski Challenger je stvoren za ozbiljnu trku. Stražnjih sedišta nema, nema ni suvozačkog, a uklonjeni su i suvišni elementi opreme kao što su zvučnici, njih čak 16. Samo ovim je izgubljeno 90 kg.
Prodaja Demona počinje na leto, a serija je limitirana na 3.000 primeraka. Ciena je nepoznata i nebitna, ovo je auto koji će biti vruća roba. A ima i još nešto zanimljivo – vozilo dolazi sa garancijom od tri godine i 36.000 milja, odnosno 5 godina na pogon ili čak 60.000 milja. Pa i nije malo za jednog rasnog trkača, a Dodge jako veruje u svoj kvalitet.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Dva podijuma za Miloša Pavlovića na Nirburgringu

Srpski automobilista Miloš Pavlović uspešno je završio trkački vikend Lamborghini Super Trofeo takmičenja koji ...

Honda predstavila svoj prvi EV, kao i novi pod brend

Honda je možda bila među prvim proizvođačima da ponudi hibridni automobil, ali zato ne ...

Toyota završila sa dizelima

Toyota je odavno najavila da svoje fokuse okreće od dizela, i to mnogo pre ...

IIHS objavio listu 15 najsigurnijih automobila

Američki IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) je objavio listu najsigurnijih automobila za 2018. ...

Automatski menjač za Opel Crossland X

Opel Crossland X stiže sa šestostepenim automatskim menjačem za najsnažniji benzinski motor Opel Crossland ...

Renault nastavlja prodaju svog vlasništva u Daimleru

Renault nastavlja prodaju svog vlasništva u Daimleru, ali nastavlja saradnju sa nemačkim gigantom Renault ...