fbpx

Pristupačan, porodičan i zabavan…

Kada tržište kaže da broj kupaca prvog vodenog skutera raste, da prodaja polovnih prevazilazi prodaju novih, i da je dobro preko 50% kupljenih novih iz nižeg (ekonomičnijeg) cenovnog razreda, nešto se učiniti mora. Naročito ako je glavna konkurencija, već nešto uradila i to se pokazalo dobro.
Kada je sabrala i podelila sve ove faktore, Yamaha je u svoju WaveRunner porodicu za sezonu 2017. uvrstila potpuno novi model, tačnije, tri verzije modela – EX, koji je smestila u laku rekreativnu kategoriju. Ideja je: pristupačan, zabavan i ekonomičan trosed.


Kompaktinih dimenzija
Dužinom od tri metra EX je znatno kraći od serija VX, a pogotovo FX. Isto važi i za širinu, pa već i letimičan pogled otkriva da se radi o manjem, kompaktnijem i lakšem vodenom skuteru. Upadljivo je i jednostavniji od veće i skuplje braće. Iako definitivno prati prepoznatljiv stil Yamahe, nema ogromnih boksova i velikih retrovizora. Generalno, sve je malo manje i uže i sasvim precizno se uklapa u lakog rekrativca, ali ipak predviđenog za tri osobe. Da se razumemo, to što je manji i skromniji, ne znači da je EX “fušeracija”. Trup je izrađen od istih materijala i istom tehnologijom kao i velika braća, što garantuje sjajne plovne osobine i dugotrajnost.

Tri verzije – koliko para toliko i muzike
EX se isporučuje u tri verzije. Osnovni i najjeftiniji model je EX, dok su iznad njega EX DeLuxe i EX Sport. Jasno je da je osnovna verzija najjednostavnija, pa nema ni mogućnost vožnje u nazad, ali preostala dva modela imaju Yamaha RiDE sistem sa dve ručice gasa, od koji je desna klasičan gas, dok leva služi za vožnju unazad i kočenje, a kombinovanjem obe olakšava se manevrisanje.

 

Za mamu, tatu i dete

Osnova trupa EX-a jeste veliki VX, ali je imperativ ipak bio u smanjivanju i olakšavanju, uz zadržavanje tri sedišta. Lakše zamisliti nego stvariti. Dužina plovila mora ima optimalan odnos sa njegovom širinom zbog plovnih osobina, a pogotovo otpora vode, pa je ideja o trosedu i smanjivanju postala malo komplikovana. Rešenje je u činjenici da EX ipak nije pradviđen za tri odrasle osobe, nego mamu, tatu i dete, kojima će biti bezbedno i udobno, a da pri tom ne deluju kao da vie na sve trane sa skutera. I tu je negde nađeno rešenje da se dimenzijama ne približi VX-u. Zapravo, EX je nešto uži sa iznova dizajniranim trupom, čime je postignuta i plovnost i mali otpori, a što je bilo neophodno da bi motor mogao biti relativno male snage, a da da bi se zadržala sva zabava i užitak u vožnji.

Akcenat na zabavi ne na performansama
U EX-u se nalazi četvorotaktni malo oslabljeni trocilindarski TR1 agregat od 1049 cm³ uveden 2015. godine. Sa svojih 100 KS, i brojnim modifikacijama koje su pojednostavile i olakšale celu konstrukciju, sasvim je dovoljan ovom skuteru, a konstruktvnna rešenja ujedno su snizile i cenu celog pogonskog agregata i mlaznice. Međutim sa maksimalnom brzinom od preko 50 milja (preko 80 km/h), obećava sasvim dovoljno zabave i dobrog skijanja. A velik rezervoar goriva od 50 litara garantuje i dosta sati uživanja.
I za kraj ostaje cena, a držimo se onoga što smo dobili od Yamaha-Plattner uvoznika Yamahe za Srbiju: model EX košta 8.980, EX Sport 9.500, a EX DeLuxe 10.780 evra.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Aston Martin nakon podmornice predstavio i avion

Aston Martnu dobro ide, pa proširuje polja interesa. Nakon što je potvrdio projekat podmornice, ...

Toyota podržava autonomni brod sa pogonom na vodonik

Toyota je otkrila prošle nedelje da će podržavati “Energy Observer “, autonomni brod sa ...

Srebrna strela ali za vodu

Pri kraju je projekat Arrow 460 GT, glisera pod brendom i okriljem Mercedes – ...

Jaguar Vector – do brzinskog rekorda na vodi na struju

Struja i voda baš ne idu ruku pod ruku, ali, Jaguar je ipak spojio ...

“Cleared to land” – u svoje dvorište

Da li ćemo uskoro od svojih ukućana tražiti dozvolu za sletanje u svoje dvorište, ...

Yamaha predstavila novi F80

Yamaha je predstavila novu generaciju vanbrodskih motora od 80 KS, koji bi uz tehnička ...